• 瀏覽: 9,872
  • 回覆: 17
  • 追帖: 2
去地產搵係咪會好貴? 仲有咩途徑?

熱賣及精選
搵裝修公司, 有D 有一條龍, 包搬包短租.

引用:
原帖由 wtf_name 於 2014-8-23 11:32 PM 發表
搵裝修公司, 有D 有一條龍, 包搬包短租.
我搵左裝修,但佢冇呢個服務

上屋28 LOR.
短租邊有AA 做.
業主都無啦.

引用:
原帖由 wtf_name 於 2014-8-23 11:47 PM 發表

上屋28 LOR.
短租邊有AA 做.
業主都無啦.

cinda的投資世界
不過你咁遲先搵,訂房訂到11,12月啦
細房就可能仲有

cinda的投資世界
短期租約係好難搵

Yeah yeah yeah
Go go go

琴日落左地產睇,行左6間得3間肯比我留電話話如有就覆,令外3間即刻耍手拎頭! 暫時得一個經紀覆我,得東頭村公屋業主肯短租,但要萬二蚊, 冇傢私電器,板間房! 係咪真係咁顛呀

咁其實你budget 幾多? 大細? 地區? 傢私電器? 短租約通常會以單位現狀出租而唔會為你特別安排,除非你係搵 services apartments!

引用:
原帖由 ballballkam 於 2014-8-23 11:29 PM 發表

去地產搵係咪會好貴? 仲有咩途徑?

1 , 去 28 屋搵

2 , 問看更 同屋苑有無街坊放緊短租

3 , 搵AA

4 , 雄查館

人生就是人生 .
引用:
原帖由 monmonkei 於 2014-8-25 08:07 AM 發表
咁其實你budget 幾多? 大細? 地區? 傢私電器? 短租約通常會以單位現狀出租而唔會為你特別安排,除非你係搵 services apartments!
其實我地就好彈性,搵倒大單位就一家一齊住,搵倒細單位就兩老住,我地兄弟姐妹都有朋友收留! 最好當然係全屋傢私電器啦,budget萬二係冇問題,但嗰間公屋係2幾層,廁所廚房喺騎樓嗰種,真係比唔落手,業主仲要唔休租咁款,除左上期,仲要我預比一萬以防我整爛整整污糟佢間屋,但佢間屋係零裝修板間房,我都驚比我屈番轉頭,而家劏房都咁貴,所以想問下大家呢個價合唔合理? 定係我想住好小小(300呎) budget要預2萬一個月? 小女子生平第一次租樓真係唔知價

你果邊開天殺價得離譜左少少
上28屋度搵啦

今日搭車番工,企巴士下層,隔離師奶話樓上有位
於是我就諗
1. 我過幾個站就落車,有位坐都唔坐得耐
2. 下層雖然好迫,但係行上行落好似要d 時間
3. 行到上去,如果無位我咪好蝕?

結果諗諗下,後面個麻甩佬唔耐煩,推開左我上左去,再諗諗下,原來巴士已經到站,我要落車喇
引用:
原帖由 ballballkam 於 2014-8-25 08:36 AM 發表

其實我地就好彈性,搵倒大單位就一家一齊住,搵倒細單位就兩老住,我地兄弟姐妹都有朋友收留! 最好當然係全屋傢私電器啦,budget萬二係冇問題,但嗰間公屋係2幾層,廁所廚房喺騎樓嗰種,真係比唔 ...
我朋友設計公司,就有提供單位短租服務,九龍區的,單位剛剛全屋翻新,就租俾裝修個客,要到9月尾才搬出…

其實短租係好貴,而家租比你,3個月後就係淡季,難搵租客。

況且而家租務極旺,今個暑假租過幾間比人都係收樓後一日就租出,真的是唔休租。

如果比得起錢的話去住服務式住宅或者平少少既酒店吧~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]