• 瀏覽: 416,690
  • 回覆: 1,383
  • 追帖: 61
搵東張西望. 不過都無法...佢係業主的話....

熱賣及精選
引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2020-10-18 08:46 PM 發表

無用架!
以前11座都有個傻婆, 佢日日夜夜都係窗口大叫鬧樓上嘈到佢, 仲走上去人地門口嘈。 樓上Call 埋保安都無用, 佢呢頭嘈完走咗, 過一排又上樓上門口嘈過。保安都阻止唔到佢.....佢樓上怕咗佢, 佢鬧走咗樓上幾家人......

個癲婆今年終於搬走咗,一天都光晒!
個女人搬走咗? 好似早幾個月仲聽到佢嘈樓上冷氣滴水?

引用:
原帖由 mastergen702 於 2020-11-21 03:49 PM 發表

個女人搬走咗? 好似早幾個月仲聽到佢嘈樓上冷氣滴水?
唔係話投訴冷氣滴個個女人......
搬走咗個個女人係不停話樓上單位係到跳嘈到, 幾年內佢鬧走樓上單位咗幾家人.....😑

我見到你話"癲婆"今年終於搬走咗

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2020-10-27 11:05 PM 發表

係有問題個戶嘅對上個單位不停搬走, 而且搬走嘅係業主唔係租客嘅!
我記得就好似搬咗3戶, 到第4戶搬入都係買嘅,
人地已經係一個人住就早出晚歸, 都比樓下個戶投訴話嘈........
第4戶完全無視佢, 由得佢發癲, 過咗幾多年.......竟然係樓下成日投訴人個戶搬走咗。 真係一天都光晒!
我見到你話"癲婆"今年終於搬走咗, 不過早幾個月仲聽到佢嘈樓上冷氣滴水...所以我有疑問咁解.

引用:
原帖由 mastergen702 於 2020-11-21 03:59 PM 發表

我見到你話"癲婆"今年終於搬走咗, 不過早幾個月仲聽到佢嘈樓上冷氣滴水...所以我有疑問咁解.
您講個個我應該都知係邊個, 好似係上年定前年搬入...... 佢好似投訴到食環, 但食環同管理處都話唔關樓上個家事.........

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2020-11-21 04:12 PM 發表

您講個個我應該都知係邊個, 好似係上年定前年搬入...... 佢好似投訴到食環, 但食環同管理處都話唔關樓上個家事.........
你意思係之前嘈走3戶人家同你剛剛話投訴食環嘅係兩個人? 不過我聽過佢嗌嘅聲似乎都係同一個人. (PS. 我都住喺附近超過十年)

引用:
原帖由 mastergen702 於 2020-11-21 04:29 PM 發表

你意思係之前嘈走3戶人家同你剛剛話投訴食環嘅係兩個人? 不過我聽過佢嗌嘅聲似乎都係同一個人. (PS. 我都住喺附近超過十年)
肯定係2個人, 投訴嘈音嘅女人有晚12點幾無啦啦對窗口出面大叫鬧佢樓上個單位, 我比佢嚇到彈起咗

您話投訴滴水個個就唔知係咪跟我所知同一個女人.......

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2020-11-21 06:03 PM 發表

肯定係2個人, 投訴嘈音嘅女人有晚12點幾無啦啦對窗口出面大叫鬧佢樓上個單位, 我比佢嚇到彈起咗

您話投訴滴水個個就唔知係咪跟我所知同一個女人.......
嘈走3戶人家個女人係咪住30樓以上? 聽聞佢個單位早排裝修, 唔知係咪租咗畀人

引用:
原帖由 mastergen702 於 2020-11-21 07:07 PM 發表

嘈走3戶人家個女人係咪住30樓以上? 聽聞佢個單位早排裝修, 唔知係咪租咗畀人
高層囉, 佢係咪租比人就唔知。 只知道依家靜晒!👍

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2020-11-21 07:51 PM 發表

高層囉, 佢係咪租比人就唔知。 只知道依家靜晒!👍
其實我都聽過有人大叫可唔可以靜d, 不過係男人。

大家揾裝修真係要小心,因為屋企廁所漏水,我響17/2搵到青衣市政大廈地下天地裝修公司上黎報價,師傅收咗$100上黎傾好哂,confirm咗$45000,落訂$5000,講好咗3⃣️月頭開工,點知事隔1日,師傅打黎話報漏咗洗手盤地枱要加$4000,咁好啦,既然漏咗咪加囉😔,點知事隔2⃣️日,佢又再打黎,問係咪我哋搵咗之前上黎Check過漏水的另一個阿叔做完漏水先😳,我話因為漏水我先揾你地做裝修,你哋唔係1⃣️條龍服務攪埋漏水,佢竟然將責任推卸落我先生度話係佢話會搵樓下阿叔做咗水喉佢哋先開工,大佬你有冇攪錯,阿叔只係憑經驗去判斷,並冇用任何議器去測試,你哋打開門做街坊生意,竟然可以咁,再講如果要做埋漏水,佢話要加多$30000搭棚响外牆加條喉,乜外牆可以自己加嘢嘅咩?你哋唔係唔知呀🤬佢哋今日加$4000,聽日加$30000,我唔認為咁係正常做生意的手法,雖然最後佢賠返$5000訂金比我,但係我一定要公開呢件事,以免其他人再中伏

引用:
原帖由 哈囉回收的手袋 於 2020-12-27 02:02 PM 發表

其實我都聽過有人大叫可唔可以靜d, 不過係男人。
想問大家如果樓下夜晚成日跳,有無試過報管理處投訴?🙏

引用:
原帖由 00110 於 2021-6-12 09:24 PM 發表

想問大家如果樓下夜晚成日跳,有無試過報管理處投訴?🙏
你點知係樓下跳?

引用:
原帖由 哈囉回收的手袋 於 2021-6-12 09:25 PM 發表

你點知係樓下跳?
sorry, 樓上,因為好明顯好大聲,唔知係咪有小朋友。。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]