• 瀏覽: 405,552
  • 回覆: 1,383
  • 追帖: 61
唔單只係搭van仔既, 我住左翠怡都有10年, 2期係相對方便既, 穿海悅行去地鐵站啦, 係碼頭搭巴士小巴啦, 仲有係去青衣警署個邊搭巴士, 如果由3期行去, 都唔算近架!

熱賣及精選
I see....
遲啲搬入去先感受到

我依家擔心個大維修唔知幾錢
喺其他地方見其他屋苑要夾300k
如果我地都300k.....我真係企咗喺到

2期,3期唔係差兩步路ja咩

thx ching, 本身鍾意10/11 座既位置,好似自成一角咁, 又對正海~尋日去翠怡再睇多D先知原來7/8/9入口真係都唔差太遠,都會考慮下~不過...而家真係買二手都冇得睇樓我寧願等下...而且翠怡都2x 年樓..唔睇過真係驚..同問,Ching知唔知大維修既資料呢?
引用:
原帖由 hkcoco2013 於 2014-7-21 11:25 AM 發表

其實翠怡睇倒海景個幾座有辣有唔辣, 住落你就知啦! 我1, 2, 3 期都住過, 最愛同方便應該係7, 8, 9座....

真係一個盤都冇?

盤係有,但係我搵果D全都係冇得睇樓...可交吉賣
..
引用:
原帖由 vivipo 於 2014-7-21 06:20 PM 發表

真係一個盤都冇?

引用:
原帖由 vivipo 於 2014-7-21 03:54 PM 發表

2期,3期唔係差兩步路ja咩
差2步路? 請問你究竟係咪係翠怡住? 你知唔知邊幾座係2期, 邊幾座係3期??

引用:
原帖由 samyhk 於 2014-7-22 12:25 PM 發表

差2步路? 請問你究竟係咪係翠怡住? 你知唔知邊幾座係2期, 邊幾座係3期??
哈哈! 肯定唔係差2步路, 7座行去警署搭巴士, 跟11座行去都差幾遠架......

引用:
原帖由 drymass 於 2014-7-21 06:08 PM 發表

thx ching, 本身鍾意10/11 座既位置,好似自成一角咁, 又對正海~尋日去翠怡再睇多D先知原來7/8/9入口真係都唔差太遠,都會考慮下~不過...而家真係買二手都冇得睇樓我寧願等下...而且翠怡都2x 年樓..唔睇過真係驚..同問 ...
睇我個名同頭像, 應該知道我唔係ching.....

估唔倒而家連盤都無得睇, 咁唯有等下啦! 你想買定租? 考慮緊大單位? 至於大維修我都唔係好清楚, 不過個人認為應該唔係呢3,4年既事, 大維修要搞起碼要搞4,5年, 大把程序要跟, 唔係易事.....

係WO一時冇留意TIM~

我搵緊向海既細單位~全線都冇得睇仲要開天殺價~

明白, 其實翠怡算唔算保養得好?睇外牆就好似一般~之前睇過D 1X年冇裝修過既單位都預左要大執~
不過實際真係要問師姐呢D住客了~
引用:
原帖由 hkcoco2013 於 2014-7-22 12:40 PM 發表

睇我個名同頭像, 應該知道我唔係ching.....

估唔倒而家連盤都無得睇, 咁唯有等下啦! 你想買定租? 考慮緊大單位? 至於大維修我都唔係好清楚, 不過個人認為應該唔係呢3,4年既事, 大維修要搞起碼要搞4,5年 ...

引用:
原帖由 drymass 於 2014-7-22 02:22 PM 發表

係WO一時冇留意TIM~
我搵緊向海既細單位~全線都冇得睇仲要開天殺價~
明白, 其實翠怡算唔算保養得好?睇外牆就好似一般~之前睇過D 1X年冇裝修過既單位都預左要大執~
不過實際真係要問師姐呢D住客了~
...
向海細單位? 你意思係實呎三百八十幾個種? 點樣開天殺價? 高層同低層相差都好遠架.......如果10幾年無裝過修, 豪宅都要大執啦, 哈哈!

係呀,向海細單位~10/11座~有D開已經過400 高層仲要冇樓睇~交吉都要幾個月後......
引用:
原帖由 hkcoco2013 於 2014-7-22 02:47 PM 發表

向海細單位? 你意思係實呎三百八十幾個種? 點樣開天殺價? 高層同低層相差都好遠架.......如果10幾年無裝過修, 豪宅都要大執啦, 哈哈!

我係10座個鐵閘行去8座我又覺得唔特別遠喎。7座真係好少去。我多數搭mtr.所以覺得3期都好近

請教下警署個頭有咩巴士?

佢開者。有冇試過還價?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]