• 瀏覽: 405,546
  • 回覆: 1,383
  • 追帖: 61
11座中層, 2房, 600尺

應該幾錢?

熱賣及精選
見到中原網新聞話B5高層C成左378...就算36樓C網上估價都係355咋喎…真係嚇死人

引用:
原帖由 終移動 於 2014-7-18 07:34 PM 發表

見到中原網新聞話B5高層C成左378...就算36樓C網上估價都係355咋喎…真係嚇死人

嚇死人?

引用:
原帖由 00110 於 2014-7-18 07:42 PM 發表
嚇死人?
比估價高廿幾喎,好似升得太勁…

11d28?
420左右

引用:
原帖由 越升越有 於 2014-7-18 07:54 PM 發表

11d28?
420左右

中層E

網上銀行估價只係做參考, 唔好當真......你買賣過樓就知, 要親身去銀行做估價先知, 到時通常比網上個價高起碼1成! 所有業主都會以網上個價開高2成左右賣架啦!!!

引用:
原帖由 bubulalabubu 於 2014-7-20 10:59 AM 發表

大家好....有事想請教

請問BK 3, G..

everyone said 對青衣警署,風水唔好
如果有得選擇,3座係我個陣睇樓放到最後先睇ge座數..
低至中層又嘈又對正警署..
重有個兩座巴黎鐵塔..
夜晚消防出車嘈到...上次係最高個幾層都清楚聽到..
其實你睇下3座中層個大兩房放左幾耐咪知點解..
加上d人話對正警署/消防局係比例唔好..

真係升得好誇~咁升法連翠怡細單位都遲早爆400萬.....
今日去睇,一個盤都冇,就算有都係冇得睇樓連租可交吉..而家買樓同買菜差唔多......

btw,如果想望海景,9/10/11座 G 係米算最優質??

其實翠怡走勢算落後, 細單位實呎三百六十幾, 早排都係三百三十萬有找, 而家先至升返少少......

引用:
原帖由 beefatboy 於 2014-7-20 06:49 PM 發表

如果有得選擇,3座係我個陣睇樓放到最後先睇ge座數..
低至中層又嘈又對正警署..
重有個兩座巴黎鐵塔..
夜晚消防出車嘈到...上次係最高個幾層都清楚聽到..
其實你睇下3座中層個大兩房放左幾耐咪知點解..
加上d人 ...
3座我之前住過成2年,  又唔係覺得好嘈喔.....講真消防處出車都係個一陣, 有幾嘈?? 反而出左車, 離開之後既鳴笛聲先至甘, 但個時已經離開翠怡範圍好遠啦!!!

引用:
原帖由 drymass 於 2014-7-20 11:44 PM 發表

真係升得好誇~咁升法連翠怡細單位都遲早爆400萬.....
今日去睇,一個盤都冇,就算有都係冇得睇樓連租可交吉..而家買樓同買菜差唔多......

btw,如果想望海景,9/10/11座 G 係米算最優質??
其實翠怡睇倒海景個幾座有辣有唔辣, 住落你就知啦! 我1, 2, 3 期都住過, 最愛同方便應該係7, 8, 9座....

引用:
原帖由 hkcoco2013 於 2014-7-21 11:25 AM 發表

其實翠怡睇倒海景個幾座有辣有唔辣, 住落你就知啦! 我1, 2, 3 期都住過, 最愛同方便應該係7, 8, 9座....
咩原因覺得2期方便過3期._.

如果講搭van仔咪講得通囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]