• 瀏覽: 521,702
  • 回覆: 3,001
  • 追帖: 35
+151
固定$3500

引用:
原帖由 deepshit77 於 2016-11-1 12:41 PM 發表
固定$3500
好練貴.....

想租都冇位呀!我租緊😤

引用:
原帖由 a6m5 於 2016-11-2 08:20 PM 發表
有一個有心人好緊張呢度,大家點睇呢單嘢?
搞屎棍,與民為敵,佢選唔到係因為街坊眼睛雪亮,乜嘢建樹都冇,只識反反反。

引用:
原帖由 a6m5 於 2016-11-2 08:20 PM 發表
有一個有心人好緊張呢度,大家點睇呢單嘢?
根據地契條款,新世界發展只可在圖中劃作商業(Commercial)位置進行商業活動。愉景新城商場地下中庭屬於「公共空間」,被劃作行人通道(Pedestrian Route)用途;而商場外近青山公路露天位置亦被劃作Open Space at Street Level,必須開放讓公眾人士使用。除非獲得政府部門豁免許可,否則不能進行任何形式商業活動。就算取得豁免書,仍要就有關商業活動申領牌照,如業主向舉辦活動單位收費,更須向政府繳付豁免費。

商場大業主多年違規將公共空間出租牟利,行為等同霸地

引用:
原帖由 Germanbimmer 於 2016-11-2 08:35 PM 發表

搞屎棍,與民為敵,佢選唔到係因為街坊眼睛雪亮,乜嘢建樹都冇,只識反反反。
條小丑選唔到都係合情合理!

引用:
原帖由 Germanbimmer 於 2016-11-2 08:35 PM 發表

有d驚,咁會唔會搞到商場d鋪頭摺晒,而家商場好不容易旺番,人又多左,唔係好事咩?點解而家商場人流旺左,鋪頭多左,有人會唔鐘意

好以麥記都受影響,我唔想冇左麥記

請問大家最近有沒有壞了Now TV 的 Modem,我聽師傅講不知道是否大廈Server有問題,導致很多Modem都壞了要換,師傅話琴日都整左好多單,唔知係咪真...

搞到連玩小朋友電動車個度都拆左,唉
引用:
原帖由 a6m5 於 2016-11-3 07:45 AM 發表

X2

引用:
原帖由 hoipak 於 2016-11-3 08:57 PM 發表

有心人當呢個係佢政績咁喎

引用:
原帖由 hoipak 於 2016-11-3 08:57 PM 發表

講真電動車都要成本,仲要請個人返黎睇住,佢收返錢係好正常,維持運作。小朋友有個地方玩,你知依家好多屋企都好細,就算有地方,買架車都要錢仲要玩唔耐,依家俾小小錢就滿足到個小朋友,大人又有冷氣嘆,點解要破壞佢?商場每日收好多錢咩?人地係有心想俾個地方小朋友玩,點解咁都要反對?

俾你收番個空間又點,得個空地有鬼用,對市民有幫助嗎?我寧願有多D設施,起碼咁先係改善生活,唔係又變番死城一個

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]