註冊 登入

新居屋選址(有相有真相)

新居屋選址(有相有真相) E-mail 此主題給朋友

跟據今日報道既資料睇

屢敗屢戰, 貼番Update 咗既元朗工業村先, 有兩個分開既空地

reference:
http://www.news.gov.hk/tc/categories/infrastructure/html/2011/10/20111013_103232.shtml

熱門搜尋: 母乳 產後修身 產前講座 孕婦飲食 臍帶血 兒童傢俬

附件

2011-10-13 06:40 PM

大窩口工業村, 附近有樂悠居, 爵悅庭, 名逸居, 同埋一堆工廠, 距大窩口MTR 400米, 荃灣西鐵站就遠DD

長青, 空置學校, 無MTR

沙田(大圍)美田, 兩笪都係, 距大圍MTR 600 米

沙田(大圍)顯徑, 距未來既沙中線顯徑站(藍色)250 米

2011-10-13 10:19 PM

元朗宏業西街, 而家有兩個空地, 究竟係近西鐵站定係遠西鐵站果個呢?

今日搭車番工,企巴士下層,隔離師奶話樓上有位
於是我就諗
1. 我過幾個站就落車,有位坐都唔坐得耐
2. 下層雖然好迫,但係行上行落好似要d 時間
3. 行到上去,如果無位我咪好蝕?

結果諗諗下,後面個麻甩佬唔耐煩,推開左我上左去,再諗諗下,原來巴士已經到站,我要落車喇

回覆 引用 TOP

其他地方唔知,但我至少肯定樓主唔熟元朗了

你圈既係阿公地, 紅圈面積太細,起唔到ON車屋

人生格律:
1. 香港股票呃鳩人  2. 買大陸股等跳樓

港男三痛:
1. 大陸貨,爆炸  2. 大陸股,輸錢  3. 大陸妹,呃人

論大陸人本性:一雞二賊三乞衣
論大陸官特質:七淫八貪九老千

某高官金句:
在大陸賺到的錢,怎麼多也好,都是國家的,錢放在美國才是自己的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅家聰 於 2011-10-13 18:42 發表

我都睇咗好耐, 佢個最詳盡既形容係 "元朗東頭村空置地", 搵c 我
最近要到博愛交匯處先至有個隨時用得既地

於是我就諗

結果諗諗下,後面個麻甩佬唔耐煩,推開左我上左去,再諗諗下,原來巴士已經到站,我要落車喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CO07 於 2011-10-13 06:45 PM 發表

我都睇咗好耐, 佢個最詳盡既形容係 "元朗東頭村空置地", 搵c 我
你圈美田邨都錯,係香粉寮街最盡頭個度!

熱門搜尋: 空氣清新機 通渠 物業按揭 洗碗
作為一個成年人,我們知道,這個世界沒有無原無故的著數,但有厚顏無恥的寄生蟲,偷偷地將福利變成權利。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CO07 於 2011-10-13 06:45 PM 發表

博愛隔離有幾萬呎地,有過百間臨時屋,但都係阿公地, 對面魚市場係咪政府地就唔清楚。

其實佢話元朗起ON車屋我都R頭,元朗邊有熟地? 元朗大橋村果度PLAN係有兩座公屋,仲有原弼後面好似「15區」既地方都係公屋, 唔通忽然公屋轉ON車屋

人生格律:
1. 香港股票呃鳩人  2. 買大陸股等跳樓

港男三痛:
1. 大陸貨,爆炸  2. 大陸股,輸錢  3. 大陸妹,呃人

論大陸人本性:一雞二賊三乞衣
論大陸官特質:七淫八貪九老千

某高官金句:
在大陸賺到的錢,怎麼多也好,都是國家的,錢放在美國才是自己的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ypchana 於 2011-10-13 18:49 發表

你圈美田邨都錯,係香粉寮街最盡頭個度!

盡頭有地咩?

於是我就諗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅家聰 於 2011-10-13 06:42 PM 發表

全中~~~我想樓主無去過元朗燒野食!!!

回覆 引用 TOP

靚地起居屋,有無九兩菜,益能左比淡淡!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 惡魔之神 於 2011-10-13 06:52 PM 發表

長青邨果塊地甘細.可以建d乜...................
連球場一齊就唔細!

作為一個成年人,我們知道,這個世界沒有無原無故的著數,但有厚顏無恥的寄生蟲,偷偷地將福利變成權利。

回覆 引用 TOP

有線話firm左宏業西街, ie 近工業邨

回覆 引用 TOP

對, 因為位置算係高地, 如果高層向南的話, 有機會望到海景架!
引用:
原帖由 ypchana 於 2011-10-13 07:10 PM 發表

連球場一齊就唔細!

回覆 引用 TOP

講真...元郎好似有d...其它都係同公屋一齊 ...而且青衣果個位超隔絕...去食野買野都要行15分鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vdr 於 2011-10-13 07:12 PM 發表

有線話firm左宏業西街, ie 近工業邨

即係起係尚豪庭隔黎,到時日日打樁慶尚豪庭入伙,然後呢面交2.9一呎管理費扮豪宅,隔條街5毫子呎居屋
呵呵

回覆 引用 TOP

我住左元朗唔係好耐都知樓主亂up la, 逢係冇野ge地都圈哂出來 你冇野呀

熱門搜尋: 豐胸療程 foundation lipstick

回覆 引用 TOP

56 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。