• 瀏覽: 339,545
  • 回覆: 3,004
  • 追帖: 11
+314
[quote]原帖由 soholeung 於 2011-7-26 21:27 發表
譽港灣景色。quote]

ThanksoHO叔

引用:
原帖由 KD720 於 2011-7-27 12:41 AM 發表
[quote]原帖由 soholeung 於 2011-7-26 21:27 發表 http://finance.discuss.com.hk/images/common/back.gif
譽港灣景色。quote]

ThanksoHO叔
ThanksoHO叔 x 2

引用:
原帖由 risky888 於 2011-7-27 01:50 AM 發表

ThanksoHO叔 x 2

商場天窗影上樓景果張好正!

ThanksoHO叔 x 3

引用:
原帖由 96511065 於 2011-7-27 10:10 發表

商場天窗影上樓景果張好正!

ThanksoHO叔 x 3
大家知唔知"一田"幾時開呀?

引用:
原帖由 KD720 於 2011-7-27 11:11 AM 發表

大家知唔知"一田"幾時開呀?
快 d 開 快 d 開,等緊可以一落去就買倒 sushi 返上樓食... 講起都肚餓

一田喺fb 講 9月尾喎 ~ 頸都長晒了
http://www.facebook.com/yatahk

SOHO兄,

商場天窗影上樓景果張好正!X2

引用:
原帖由 c90114921 於 2011-7-27 12:47 PM 發表
SOHO兄,

商場天窗影上樓景果張好正!X2
謝謝大家觀賞!

很期待Mikiki開多D有質素的食肆就好!
我未到過一田超市購物,唔知道似唔似sogo個超市呢?

引用:
原帖由 soholeung 於 2011-7-27 02:53 PM 發表

謝謝大家觀賞!

很期待Mikiki開多D有質素的食肆就好!
我未到過一田超市購物,唔知道似唔似sogo個超市呢?
沙田店似citysuper 超市
大埔店似UNY 超市
定位有d唔同

p.s. your pic is nice

放工搭的士, 與的士司機對話.
"小姐, 譽港灣很好住吧!"
"OK啦"
"肯定升了不少啦!"
"喔. 全港都在升嘛!"
"肯定比其他地方升多啦, 你們這區會發展啦."
"希望係啦."
"咩希望係, 係直頭係! 我看譽港灣的風水很好耶, 座落在以前法院, 地運不錯, 有剎氣"
"有剎氣不是不好的嗎?"
"對住佢先至唔好, 座落就很好啦, 有剎氣保護! 也不像差館, 打打殺殺, 而是有官威的地方! 住在這裏的人也會很好, 十分難得."
"好像很不錯的樣子啊."
"咩好像, 直頭係! 妳看, 譽港灣正門在內街, 幾好, 不是對住有剎氣的太子道!"
"太子道好有剎氣嗎?"
"太子道車流量多啊! 妳想像它好像一條河." 的士剛好轉入太子道東, 司機比劃著名:"妳看, 前面天穚直去, 有一個分叉位, 一條向左, 一條向右, 而譽港灣就好像河中的沙丘島! 多肥沃! 只會越來越肥!"
"司機你真有心得!"
"呵呵, 我做左幾廿年人, 咩野未見過呀! 妳老公住在這裏多一兩年, 就會越搵越多!"
"哈哈, 咁好?"
"哈哈! 我唔會呃你呀, 我又唔係風水佬! 我最多收多妳兩蚊啫." (最近的士加價兩蚊.)
"哈哈哈, 承你貴言耶~"
"妳自己觀察, 不要告訴你老公, 看看我說的對不對!"
的士轉入譽港灣, 下車了.

我本人不懂風水, 當故仔聽下都幾好~~

引用:
原帖由 c90114921 於 2011-7-27 09:39 PM 發表
"OK啦"
"肯定升了不少啦!"
"希望係啦."
"咩希望係, 係直頭係! 我看譽港灣的風水很好耶 ...
so detail..........thanks

引用:
原帖由 c90114921 於 2011-7-27 09:39 PM 發表
"OK啦"
"肯定升了不少啦!"
"希望係啦."
"咩希望係, 係直頭係! 我看譽港灣的風水很好耶 ...
林太,你演繹得很全神啊!
人地講既係好野......咁都係信好D囉!
即係話如果係批得差我就一定唔會信架!

引用:
原帖由 伸紅機 於 2011-7-27 10:37 PM 發表

so detail..........thanks
伸兄,
近來住得好嗎?還有蚊蟲嗎入屋嗎?

請教你一下:我擔心廁所抽氣不夠,因為師傅話只得800轉,
起初我打算更換大一些功率的抽氣扇.....1000~1200轉,
但師傅說如果保留舊的排氣喉,擔心會很嘈,所以至今尚未敢更換,你會點睇呢?

引用:
原帖由 soholeung 於 2011-7-27 10:49 PM 發表

伸兄,
近來住得好嗎?還有蚊蟲嗎入屋嗎?

請教你一下:我擔心廁所抽氣不夠,因為師傅話只得800轉,
起初我打算更換大一些功率的抽氣扇.....1000~1200轉,
但師傅說如果保留舊的排氣喉,擔心會很嘈,所以至 ...
蚊蟲OK........improve 90%
抽氣扇.........OK also......of course 功率大 must better. The existing 排氣喉 may be designed for 800轉 only. Noise may be generated. So far.....I feel good and accept the current condition of bathroom.

Why tower 8 G/F lobby still have carpet on floor. What is happening. HY should give us some explanations

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]