• 瀏覽: 9,414
  • 回覆: 11
我想去開渣打acc...我未有任何渣打戶口.我想問下.要開個咩戶口?
最低存款額係幾多,包括股票戶口,即係我開戶個陣要存最低幾多錢入去,因為我未有心水買邊隻住,只係想開左戶口先~
請問我去渣打開戶個陣同佢地講要開邊隻戶口同埋最少要帶幾多錢去存?感謝...希望大家幫手解答一下

我與你永不可別離 愛你愛到死
因只得你方可使我流露自己
你眼裡那種種傳奇 醉我醉到死
一生使我動情        是你
熱賣及精選
咩戶口都得..但唔同戶口   免費報價唔同

優先理財有1000個...

同埋要有幾多錢先可以買幾多錢...無得超買

引用:
原帖由 摩根大通 於 2010-9-28 10:48 PM 發表

說得很玄 自問笨拙~請問,..開戶最低存款是?開哪一種戶口?可否詳細少少.新手試玩,敬請指教!

引用:
原帖由 摩根大通 於 2010-9-28 10:49 PM 發表

同埋要有幾多錢先可以買幾多錢...無得超買
買下野 一陣就變2千幾個...

引用:
原帖由 摩根大通 於 2010-9-28 10:48 PM 發表

摩ching,請問是否指10000大元?那要唔要同佢講係用黎開股票acc的?請指教

引用:
原帖由 mi_loser 於 2010-9-28 11:27 PM 發表

摩ching,請問是否指10000大元?那要唔要同佢講係用黎開股票acc的?請指教
渣打一般戶口 ...唔知$500 定$1000

渣打有個戶口$50000   又有個20萬

最清楚係優先理財  要100

不過...你去開戶  果d staff 就走埋黎叫你開埋架啦...無既話就問下啦

好似手續後  幾日用得

樓主你上佢地個網睇下先啦,

網址:http://www.standardchartered.com ... vices/zh/index.html

引用:
原帖由 摩根大通 於 2010-9-28 11:31 PM 發表

渣打一般戶口 ...唔知$500 定$1000

渣打有個戶口$50000   又有個20萬

最清楚係優先理財  要100

不過...你去開戶  果d staff 就走埋黎叫你開埋架啦...無既話就問下啦

...
優先理財可以用來買股票?股票戶口有冇設定需要多少最低存款額呢~麻煩哂..如知道 請解答
我要帶幾多錢去開acc仲有要帶d咩架@@...好煩tim~麻煩到ching! thanks

引用:
原帖由 mi_loser 於 2010-9-28 11:39 PM 發表

優先理財可以用來買股票?股票戶口有冇設定需要多少最低存款額呢~麻煩哂..如知道 請解答
我要帶幾多錢去開acc仲有要帶d咩架@@...好煩tim~麻煩到ching! thanks
就算優先理財都要開股票戶口...

唔洗...但要 用網上理財....   把錢由活期存款過去支票戶口...

我果陣咩都無帶...可能果陣我本身有渣打戶口....開果陣  她幫我一腳攪掂

開戶口入幾錢都得....但你要買股票即係要開理財戶口, 理財戶口分幾隻...最低的只需每月維持1萬元以上就免費...所以開戶口幾錢都可以...但睇下你想唔想比季費...唔想咪入夠佢個Minimum要求囉!

唔該哂all ching ~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]