註冊 登入

將軍澳叠翠軒 - 第4版

將軍澳叠翠軒 - 第4版 E-mail 此主題給朋友

繼續討論!!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
到...

警告:本主旨內容可能令人反感,不可將本主旨派發、傳閱、出售、出租、
交給或出借予年齡未滿18歲的人士或將本主旨向該等人士出示、播放或放映。

回覆 引用 TOP

唔該有無人有維修表格呀, thx

回覆 引用 TOP

各位師兄,師姐,大家好呀
上星期六,我個單位終於都掀開了窗台塊木板,發覺主人房個塊係新裝上去的,連d石屎都係新整的,現在好擔心窗台漏水!!

回覆 引用 TOP

報到先!!

回覆 引用 TOP

我想請問如果廳裝兩匹窗口機得唔得呀?

邊隻牌子SIZE啱裝架??

回覆 引用 TOP

報到先!
講冷氣...又睇到c hing話入牆冷氣喉有機會漏水滲入牆
依家裝修緊,都唔知買唔買返嚟裝,睇吓條喉有無漏好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winter-1 於 2010-8-9 02:01 PM 發表

唔該有無人有維修表格呀, thx
http://pinnacle.kevinlo.info/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=0&task=view.download&catid=2&cid=13

警告:本主旨內容可能令人反感,不可將本主旨派發、傳閱、出售、出租、
交給或出借予年齡未滿18歲的人士或將本主旨向該等人士出示、播放或放映。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 modemode 於 2010-8-9 02:02 PM 發表

各位師兄,師姐,大家好呀
上星期六,我個單位終於都掀開了窗台塊木板,發覺主人房個塊係新裝上去的,連d石屎都係新整的,現在好擔心窗台漏水!!
你點知個塊係新~!?
係咪因為無漏水keep 得好咋~!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pyu1111 於 2010-8-9 02:03 PM 發表

我想請問如果廳裝兩匹窗口機得唔得呀?

邊隻牌子SIZE啱裝架??
我聽人講,話D冷氣機能夠買大一D
就買大一D,唔好鏗果D,大D有幾個好處,
D凍,鏗電D,可以教細D度數!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyt610 於 9-8-2010 02:11 PM 發表

報到先!
講冷氣...又睇到c hing話入牆冷氣喉有機會漏水滲入牆
依家裝修緊,都唔知買唔買返鈬裝,睇纒條喉有無漏好?
請問師兄打算裝什麼牌子的冷氣機呀?我本來三間房都想裝日立3/4匹,不過個闊度好似差咗3cm,唔知邊隻牌子個size先啱裝呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gigiwwy 於 2010-8-9 04:49 PM 發表

請問師兄打算裝什麼牌子的冷氣機呀?我本來三間房都想裝日立3/4匹,不過個闊度好似差咗3cm,唔知邊隻牌子個size先啱裝呢?
應該裝到架喎...
你度時有無包埋框???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whathis 於 9-8-2010 04:52 PM 發表

應該裝到架喎...
你度時有無包埋框???
唔知老公度時有無包埋框呢,叫佢再度多一次先。咁係咪即係唔要個框,就咁安部冷氣呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gigiwwy 於 2010-8-9 04:49 PM 發表

本來諗裝3/4匹喺主人房先,其餘兩個房未用住...想遲d安
但如果依家唔安裝...到完成裝修先發現漏水就大鑊

之前用樂聲3/4匹,都ok凍...但嘈唔嘈就一般(不過窗口機就算係咁)
未諗邊隻牌子...度咗幾大再計吓幾多錢先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gigiwwy 於 2010-8-9 05:00 PM 發表

唔知老公度時有無包埋框呢,叫佢再度多一次先。咁係咪即係唔要個框,就咁安部冷氣呀?
計兩邊窗邊框...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。