註冊 登入

將軍澳叠翠軒 - 第3版

將軍澳叠翠軒 - 第3版 E-mail 此主題給朋友

各位師兄, 師姐, 大家好呀~!!
我們繼續傾啦~!!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
新場貼多次~

團購鋼閘
各位有意團購鋼閘既師兄師姐, 由於現在已經有好幾位師兄師姐幫手問緊團購鋼閘既資料, 但由於業主EMAIL實在太多, SEND出去既資料唔知有冇被當垃圾電郵而令大家收唔到. 所以請各位有意團購鋼閘既師兄師姐直接留PM給本人(記住留埋EMAIL ADDRESS), 方便洽購時爭取更大優惠, THX~

團購窗花
想問其實有幾多位業主想團購窗花? 自己裝? 連安裝? 大約幾時裝? 請俾多啲資料, 因為隻隻窗都會有啲唔同, 窄啲又得, 闊少少又得, 一隻窗裝兩個窗花又得, 所以最好俾師父上門度尺. 最大問題係唔似裝閘咁入咗伙至裝都得. 所以希望有意團購窗花既師兄師姐可以俾多啲資料及PM我留名及EMAIL. 咁會易攪啲, THX~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SimonHawk 於 2010-7-24 11:10 PM 發表

新場貼多次~

團購鋼閘
各位有意團購鋼閘既師兄師姐, 由於現在已經有好幾位師兄師姐幫手問緊團購鋼閘既資料, 但由於業主EMAIL實在太多, SEND出去既資料唔知有冇被當垃圾電郵而令大家收唔到. 所以請各位有意團購 ...
Simon師兄辛苦晒,請PM提供小弟你係網站嘅ID,我準備嘗試幫你開版做Modurator,成功又無問題嘅話,就唔駛你POST嚟POST去,又有專門地方處理申請詢問。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SimonHawk 於 2010-7-24 11:10 PM 發表

新場貼多次~

團購鋼閘
各位有意團購鋼閘既師兄師姐, 由於現在已經有好幾位師兄師姐幫手問緊團購鋼閘既資料, 但由於業主EMAIL實在太多, SEND出去既資料唔知有冇被當垃圾電郵而令大家收唔到. 所以請各位有意團購 ...
窗花我有興趣呀... 不過我仲未搵到裝修~ 如果團購既我都可能要搵左裝修先得

回覆 引用 TOP

唔知各位 ching ctse 有無係新屋試過個浴缸?我就發現係套廁個浴缸放水制係漏水的,即是您浸泡泡浴時,缸水開極都唔滿,或缸水會好快就走哂。

我在 defect list 度有報這個 defect, 今日房協職員上來 check defects, 佢試左都話有問題,話嗰塊膠瓣有問題,但無即時話換 or 整,下星期覆。

其它問題如 1). 紅色水制無功能,2). 晾衫架變形,佢就影相記錄。浴缸去水位掉轉就好噯昧咁話這個暫時係未有解決方法。

回覆 引用 TOP

我想問有冇人識睇雲石嫁??

我廚房張雲石table有條咁既紋,佢表面是冇烈紋的,仲好平滑,房協班人同我講是天然石紋,我死都唔信!!!我問過兩個裝修c fu,佢地都話係補了雲石膠,之後再打磨!旁邊仲見到打磨過的圓型痕!

唔知各位ching c姐,識唔識呢方面的知識呢??

附件

2010-7-25 12:04 AM

2010-7-25 12:04 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boobo 於 2010-7-25 12:04 AM 發表

我廚房張雲石table有條咁既紋,佢表面是冇烈紋的,仲好平滑,房協班人同我講是天然石紋,我死都唔信!!!我問過兩個裝修c fu,佢地都話係補了雲石膠,之後再 ...
睇落真係幾礙眼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adoinconnu 於 2010-7-24 11:37 PM 發表

Simon師兄辛苦晒,請PM提供小弟你係網站嘅ID,我準備嘗試幫你開版做Modurator,成功又無問題嘅話,就唔駛你POST嚟POST去,又有專門地方處理申請詢問。
唔辛苦, 我其實只係一個拋磚引玉既小角色, 背後其實有好幾位師兄師妹至係格價能手, 我只係盡量整理好大家給我既資料吧~

回覆 引用 TOP

今日再上去,窗台無事~~ 但水閘閘不到水!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邪撒卡 於 2010-7-24 11:53 PM 發表

窗花我有興趣呀... 不過我仲未搵到裝修~ 如果團購既我都可能要搵左裝修先得
PM我EMAIL預咗人數先吧~

回覆 引用 TOP

各位朋友,你們安冷氣時打算買什麼牌子及在什麼地方買,唔知教協會不會平一些....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SimonHawk 於 2010-7-25 12:35 AM 發表

唔辛苦, 我其實只係一個拋磚引玉既小角色, 背後其實有好幾位師兄師妹至係格價能手, 我只係盡量整理好大家給我既資料吧~
好,搞掂,你同Kevin而家都係團購嘅Modurator,其他Unit A,B,C,D嘅師兄師姐要新加項目欄目同加入Modurator,請PM小弟。

登入網站嘅《業主討論區》(暫名)就可以搵到“團購”呢嗰SECTION:
http://pinnacle.kevinlo.info/index.php?option=com_kunena&Itemid=97

另,亦加咗Unit B(交涉組)嘅 Fanny落“交涉”區做Modurator,請師妹繼續為我哋發光發熱~

Forum嘅設定呢幾日會有少少時間去改,各位有咩意見請盡快提出。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adoinconnu 於 2010-7-25 01:00 AM 發表

好,搞掂,你同Kevin而家都係團購嘅Modurator,其他Unit A,B,C,D嘅師兄師姐要新加項目欄目同加入Modurator,請PM小弟。

登入網站嘅《業主討論區》(暫名)就可以搵到“團購”呢嗰SE ...
thx~ 我試下攪唔攪得掂先, 唔識再問你地.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boobo 於 2010-7-25 12:04 AM 發表

我廚房張雲石table有條咁既紋,佢表面是冇烈紋的,仲好平滑,房協班人同我講是天然石紋,我死都唔信!!!我問過兩個裝修c fu,佢地都話係補了雲石膠,之後再 ...
我睇九成九系裂左補返上去, 邊個話吾系,妳同佢打賭都得啦.

回覆 引用 TOP

搵咗幾個 C Fu 報價做柜, 要用夾板, 最平都要~$600/呎, 唔知大家有冇好介紹?

4座F, 油油報價就要$21,000. 用5合1.
個C Fu 話唔好用淨味喎, 因為冇咁耐用, 唔知真定假?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。