註冊 登入

將軍澳叠翠軒

將軍澳叠翠軒 E-mail 此主題給朋友

各位剛買了夾屋將軍澳叠翠軒的師兄,師姐, 一齊入來這裏繼續傾啦!!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
報到報到~~今日下午收樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 neiltsoi 於 2010-6-29 11:33 AM 發表

C Hing , 好生面口wor , 有無join 我地個mail list ?

回覆 引用 TOP

kelvin 哥。。。join 左啦,上次send過EMAIL俾你問你裝修那個啊。。。

3座G室

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 neiltsoi 於 2010-6-29 11:37 AM 發表

kelvin 哥。。。join 左啦,上次send過EMAIL俾你問你裝修那個啊。。。

3座G室
呀係wor , 太多人 , 記唔到
你攞左收樓信未?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlo_628 於 29/6/2010 11:35 AM 發表

C Hing , 好生面口wor , 有無join 我地個mail list ?
Kevin c hing, 好彩你搵到這裡炸!不如send 番個email給大家,等大家都識得黎番e度discuss呀!

唔該晒先c hing!~~~

回覆 引用 TOP

頭先問hkbn裝寬頻, 問完都好似幫唔到手
睇黎都係要拉定線?

以下係對話

從 HKBN 到 所有參加者:
你好! 歡迎使用網上即時查詢服務,請問有咩幫到你?
從 姓Malpensa 到 所有參加者:
我快搬過去tko疊翠軒, 我想問broadband入屋, 是用那種方法
是明線cat5, 還是經電話線入屋?
請你等等 我幫你查一查疊翠軒
好的
本身我地唔係用電話線喔,疊翠軒CAT5/光耀入屋都有,好少用明線的(除非你裝修改了暗喉位)
咁係唔係光籤會係電話座出線?
都係用一個位出(背後同一暗喉)
咁我裝修前, 要唔要拉定d線?
定係我唔洗理, c fu會經電話座出?
客戶唔使操心,技術人員會上門搞妥的
因為我問過有d用家.. 技術員有d係拉條cat5入屋就算... 所以我想問清楚
如果屋裡面種電話座拉線出黎, 我裝修就唔拉cat5線係暗喉位
最好安裝時你都在場,可以跟技術人員了解/商量
你有留暗喉位的話,技術人員一般可以同你穿到線
有無方法, 我可以有多一d資訊呢?
我想裝修前就預備, 唔想裝修完都要拉條明線出黎
裝修時留室內暗喉位,另外唔好改動室內出線位(因為有case改動室內出線位之後由室外穿唔到線入屋),其他一般冇問題
咁入屋線會有幾粗? 條喉要留幾多空位?
入屋線約0.5cm粗,喉管當然粗好D,因為唔知你那處另外有什麼服務都要經同一喉管入屋
ok 明白.. 一般安裝要幾多日前安排?
登記之後幾多可以上門了
3q... 如果我再有問題, 再搵你地幫手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boobo 於 2010-6-29 11:24 AM 發表

各位剛買了夾屋將軍澳叠翠軒的師兄,師姐, 一齊入來這裏繼續傾啦!!
我都搵到
唔該晒
我地繼續傾

回覆 引用 TOP

原本唔想搞廁所
但咁多空心磚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 malpensa 於 2010-6-29 11:41 AM 發表

頭先問hkbn裝寬頻, 問完都好似幫唔到手
睇黎都係要拉定線?

以下係對話

你好! 歡迎使用網上即時查詢服務,請問有咩幫到你?
我快搬過去t ...
咁即係如果我唔大裝的話會係明線???

警告:本主旨內容可能令人反感,不可將本主旨派發、傳閱、出售、出租、
交給或出借予年齡未滿18歲的人士或將本主旨向該等人士出示、播放或放映。

回覆 引用 TOP

岩岩打去問Nippon Paint
個間鋪頭話無 淨味金裝五合一 , 只有 淨味全效

咁我問邊隻好d , 佢話2隻差唔多 , 分別在於 淨味全效 只有淺色 , 而 金裝五合一 有深色

究竟買邊隻呀????

回覆 引用 TOP

報到報到~~~~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whathis 於 2010-6-29 11:44 AM 發表

咁即係如果我唔大裝的話會係明線???
如果條舊喉有位就暗線... 唔夠位就明線..
個客戶服務就係咁講囉

我有2個同事都話係明線入屋.. 唔知點解..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 neiltsoi 於 2010-6-29 11:33 AM 發表

ME 2 AR~~~

回覆 引用 TOP

名位c hing,可唔可以解答我以下一d關於空心磚的問題?
其實乜野叫做空心磚呢??
係咪d cf貼地磚時,底果層石屎塗得唔夠多唔夠厚,所以d磚貼上去時只貼到四邊,中間貼唔到呢?
點解cf要咁做?對佢地有乜好處?
如果唔搵驗樓師,想自己測試下有冇空心磚,有冇人識分辦?
如果真係發現左有空心磚,咁叫個cf可以點整番好??係咪加厚d,平d石屎就OK

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。