• 瀏覽: 3,383
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 sliverxxx 於 2009-7-15 05:43 PM 發表

c兄,弓喜弓喜,你終於醒覺啦﹗唔似好多九龍香港島的朋友咁對屯門有咁大偏見,
如果你住屯門,我就會叫你唔好唱好,
但係住九龍的話,就真係一種覺悟﹗
如果你黎屯門市中心行下,你就知而家屯市係咩地方,
其 ...
係呀!! 淨係jusco + ua 已經夠照
而且西鐵通到去tst 之後
果邊真係方便左

熱賣及精選
屯門市係好方便,價錢都實惠,勝在集中,但係如果你住開九龍同香港區.你如果要搬入來屯門,就要諗清楚..因為購物感覺同消費感覺係唔一樣的,例如,你去日本係銀座同原宿買野係唔同感覺.又例如都係去飲茶.去潮江春同食點心皇係有d唔同感覺.唔係話屯門唔好.只要你習慣到,屯門買野又抵又方便.就好似如果你買衫喜歡去開連卡佛如果習慣到轉去深水址行批發店.你會發現世界好不同.當然如果你就係喜歡去批發街買衫的人,屯門簡直係個人間樂土.

我覺得一d 都唔好喎~~
我就住隔離的華x 花園, 每晚條大公路d車聲嘈到爆 (因為夜晚車少, o岩晒d人開快車)

頂,我唔該你唔好唱咁好,我準備入市,
等時上蓋四千五蚊呎時
你估屯市二千八算唔算貴呢?

屯門些樓比較舊, 等新紅雞的港鐵上蓋喇.....

屯市優點係買野交通都好方便..
不過管理就一般本身屋苑唔俾養寵物都好多人養..
而且因為樓齡舊好多住戶都會換哂d水喉...
但大部分都係公家走廊行明喉所以都幾亂下..
自住就一般..投資就好好..成交多

引用:
原帖由 CCNA801 於 2009-7-15 06:47 PM 發表

噢!!! 原來我睇錯左
應該係29xx,,,先真呀
不過係極低層...
如果買d 最大598"單位..唔知要幾錢呢?
師兄講的是特別例子一般都係$2800/尺以下的..
如果想買大單位而又保值最好揀5座的大單位(645")應該係最受歡迎的

升左好多了!

請問 ching 嶺南個邊算唔算係屯門o既一部分呀?
我本身住沙田,成世仔入過屯門10次都冇
之後再入屯門發覺真係好方便,所以買左580尺o既屯門樓 (用同一價錢係沙田買到一層360尺o既樓)
自己對屯市一d 認識都冇,所以有少少驚唔適應

引用:
原帖由 二十九 於 2009-7-15 23:52 發表

之後再入屯門發覺真係好方便,所以買左580尺o既屯門樓 (用同一價錢係沙田買到一層360尺o既樓)
自己對屯市一d 認識都冇,所以 ...
師兄, 我認為屯門有4處地方特別有投資價值:
1. 圍住屯門西鐵站. (賣點係購物同交通方便)
2. 圍住兆康西鐵站. (賣點係新樓同低密度, 近西鐵)
3. 屯門碼頭. (賣點係經濟實惠的海景)
4. 青公. (賣點係海景+豪宅)

引用:
原帖由 sliverxxx 於 2009-7-15 05:43 PM 發表

c兄,弓喜弓喜,你終於醒覺啦﹗唔似好多九龍香港島的朋友咁對屯門有咁大偏見,
如果你住屯門,我就會叫你唔好唱好,
但係住九龍的話,就真係一種覺悟﹗
如果你黎屯門市中心行下,你就知而家屯市係咩地方,
其 ...
贊同啊!好多住港島九龍市中心人士,時時以為新界仲係不毛之地,路途遙遠,誰不知而家交通發達,以往山長水遠嘅地方因鐵路接通30分鈡左右就可到達市中心,所以而家好多醒目人士都寧願住新界區,貪佢樓新價錢平,啲九龍區甚麼X大花園三十幾年樓又舊又殘叫價四千元呎,香港島X古城七仟蚊呎,呢啲樓都係留返俾啲炒家玩接火棒遊戲喇。

引用:
原帖由 二十九 於 2009-7-15 11:52 PM 發表

自己對屯市一d 認識都冇,所以 ...
你個邊唔係市中心,  清靜d,
萬一唔慣, 咪換樓!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]