標題: 昔日中石油被炒到40蚊!今日中芯被炒到40蚊! [打印本頁]

作者: 經驗老散    時間: 2020-7-4 08:57 AM     標題: 昔日中石油被炒到40蚊!今日中芯被炒到40蚊!

大家有乜感覺
作者: ho3218    時間: 2020-7-4 09:07 AM

中芯唔上40元
作者: 人之初大大    時間: 2020-7-4 09:49 AM

引用:
原帖由 ho3218 於 2020-7-4 09:07 AM 發表

中芯唔上40元
唔上40,裂口上50
作者: manhoman    時間: 2020-7-4 09:50 AM

爆煲就緊架啦..問題係幾時..有D人可能琴日放下錢入去..星期一又有錢賺走人
作者: ltz0442    時間: 2020-7-4 10:01 AM

算了吧,中芯本身的實業換算差不多都值30以上…反而是美團我是覺得隨時爆就真的…
作者: PP1009    時間: 2020-7-4 10:07 AM

有冇人知中芯A股昨日報幾錢招股
作者: 懸崖花    時間: 2020-7-4 10:12 AM

我覺得係2.8樓下買857掟埋一邊,一定無死
作者: 坐盤員    時間: 2020-7-4 10:37 AM

招股價估計大約人仔45,預計上市後搶貨,股價被推上65-70
引用:
原帖由 PP1009 於 2020-7-4 10:07 AM 發表

作者: ngben    時間: 2020-7-4 10:42 AM

Gogogo
作者: laisi2    時間: 2020-7-4 10:57 AM

新舊經濟股好大分別
作者: 大懷舊的寶寶    時間: 2020-7-4 11:10 AM

大戶常用招數,有可能吹高A股招股價,再利價港股價來做套戥,越派越高。到A股上市日,就集中一網收,全部坐艇
作者: 危機    時間: 2020-7-4 11:17 AM

中芯又做唔到3nm芯片 有Q用 遲早爆煲
作者: 買大陸股等跳樓    時間: 2020-7-4 11:19 AM

現價30元都係高20年前招股價2成
作者: snoopys    時間: 2020-7-4 11:27 AM

爆開了就來爆開了
作者: 傻仔三十    時間: 2020-7-4 11:29 AM

中芯40唔難。因為中國全靠佢。美唔賣芯片已係政策。大陸必靠佢維持國內科技
作者: 秋天污濁的世界    時間: 2020-7-4 11:32 AM

作者: 肥輝仔    時間: 2020-7-4 11:34 AM

引用:
原帖由 危機 於 2020-7-4 11:17 AM 發表

中芯又做唔到3nm芯片 有Q用 遲早爆煲
應該台積c電同三粒星而家都未能夠量產!
作者: KFC1968    時間: 2020-7-4 11:43 AM

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-4 08:57 AM 發表

大家有乜感覺
中石油 未曾去過$40, 最高只係$20-21
作者: 經驗老散    時間: 2020-7-4 11:44 AM

引用:
原帖由 KFC1968 於 2020-7-4 11:43 AM 發表

A股呀,坑了好多人
作者: 黃金38    時間: 2020-7-4 11:48 AM

越多人話唔值,代表仲有得升
作者: cmd1503    時間: 2020-7-4 11:51 AM

如果國內造到可做5nm的光刻機,981市值會追近台積電。
作者: 乂大簡    時間: 2020-7-4 11:53 AM

作者: siupercy    時間: 2020-7-4 11:54 AM

981 係下一隻 700。
作者: chungalex78    時間: 2020-7-4 11:58 AM

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-4 08:57 AM 發表

大家有乜感覺
仲有中國人壽呀😫
作者: 吳山高    時間: 2020-7-4 12:05 PM

最緊要係邊個位買,有錢贏就得
作者: tomlee021239    時間: 2020-7-4 12:08 PM

拓出來,隻垃圾點同高通,英特耳,amd 比。
中國人都係咁話,都冇咩成績出來到,就推到股價。
邊個推? 咪又係d ibank 係到吹
邊個去接火棒,睇下邊個唔好彩最後爆煲
作者: yeungph    時間: 2020-7-4 12:12 PM

中大陸股要明白國策,水電油汽菜肉呢D國家管住價格,想加價唔易,好難升。
作者: 羅家聰    時間: 2020-7-4 12:27 PM

中石油幾時被炒到40蚊
作者: 乂大簡    時間: 2020-7-4 12:33 PM

作者: 今天外圍的手機    時間: 2020-7-4 12:39 PM

引用:

大家有乜感覺
最心痛是 追得太遲 有些股票不可等某個日子
作者: secretfroce    時間: 2020-7-4 12:42 PM

引用:
原帖由 乂大簡 於 2020-7-4 11:53 AM 發表

中芯.....我揸左年半驚都未驚過

全中國全力推一間公司,老老實實1年內推唔到100蚊都唔好見人
同意,佢依家市值都係Qualcomm, Intel ,tsm, 既幾份一, 升多幾倍都唔過分。
作者: kmh623000    時間: 2020-7-4 01:50 PM

年底前一定過50,依家d晶片比老美玩得咁死,成個大陸既希望就差唔多係晒中芯到,淨係國家一定撐到行已經前途無可限量

作者: 東方灰白襪    時間: 2020-7-4 01:56 PM

樓主好理性,所以依排一定輸唔少
作者: 大圍宝叔    時間: 2020-7-4 02:12 PM

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-4 10:01 AM 發表

算了吧,中芯本身的實業換算差不多都值30以上…反而是美團我是覺得隨時爆就真的…
其實中芯都叫做國家政策支持!美團真係要小心啲!
作者: 半夜永恆的羊    時間: 2020-7-4 04:08 PM

炒高快D賣,
作者: MetroFrankie    時間: 2020-7-4 04:09 PM

引用:

大家有乜感覺
如有雷同,實屬不幸!
作者: 腸旦丁麵    時間: 2020-7-4 04:25 PM

中國最大宗商品入口唔係石油而係芯片,中芯係有前景,但係最主要國内芯片生産商係唔會上市隻資,免得美狗攪事。
作者: skchiudz    時間: 2020-7-4 04:29 PM

悶聲發大財
作者: Epyon_Zero    時間: 2020-7-4 06:20 PM

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-7-4 12:08 PM 發表

邊個去接火棒,睇下邊個唔好彩最後爆煲 ...
無錯火棒遊戲, 騰訊40蚊果陣都好多人咁講
作者: tomlee021239    時間: 2020-7-4 06:44 PM

引用:
原帖由 Epyon_Zero 於 2020-7-4 06:20 PM 發表

無錯火棒遊戲, 騰訊40蚊果陣都好多人咁講
你去買多D
作者: Lobo1717    時間: 2020-7-4 06:56 PM

引用:
原帖由 PP1009 於 2020-7-4 10:07 AM 發表

好似38定價. 呢期會choke
作者: 旺季失控的科技    時間: 2020-7-4 07:08 PM

炒的野,唔係講價值的。如果唔係就唔叫炒啦。前境就算幾理想,但所謂前境,即係未發生,都係估佢未來有幾多中國訂單。一個月由16蚊升到34蚊已經唔止一倍。有咩生意好到諗下講下已經應該貴一倍?值唔值真係見人見智。
作者: 旺季失控的科技    時間: 2020-7-4 07:09 PM

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-7-4 11:54 AM 發表

981 係下一隻 700。
做實業的工業股,點可以同科網股比較。科網股淨係一個概念,盈利已經可以多十倍。做廠賣貨係做唔到的,生意好十倍,你都要時間去增設廠房。
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-4 07:38 PM

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-7-4 07:09 PM 發表

做實業的工業股,點可以同科網股比較。科網股淨係一個概念,盈利已經可以多十倍。做廠賣貨係做唔到的,生意好十倍,你都要時間去增設廠房。
舜宇光學4,5蚊果陣我都係咁諗,放曬了

作者: 旺季失控的科技    時間: 2020-7-4 07:55 PM

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2020-7-4 07:38 PM 發表

舜宇光學4,5蚊果陣我都係咁諗,放曬了
幾多年前的事?佢13年1月3.2,14年1月3.15,全年無升過,2月4.1。9月8.4,大半年升一倍。14年11月10蚊,要到16年4月先升到20蚊,年半先番一倍。17年1月破40,又大半年一倍。然後17年尾升到18年恒指3萬3呢一段大升,升破100蚊。佢快極,仲要係13年到18年經濟大好的時間,都要大半年時間先番到一倍出黎。而家中芯一個月就升左一倍出黎,仲要係經濟差,疫情其間。仲要佢一早比美國制裁緊。

作者: 漆哥    時間: 2020-7-4 07:56 PM

每次牛都有焦點股及妖股
作者: briansisi    時間: 2020-7-4 07:57 PM

玩完
作者: win中    時間: 2020-7-4 07:59 PM

981咩價可入? 目標幾多?
作者: 漆哥    時間: 2020-7-4 08:03 PM

四大慨念
1。5G
2。去美化
3。國家2025
4。回A
求其一個慨念都$100啦!

作者: 大懷舊的寶寶    時間: 2020-7-4 08:17 PM

仲諗,星期一開市即不問價掃入
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-4 08:20 PM

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-7-4 07:55 PM 發表

仲要係經濟差,疫情其間。仲要佢一早比美國制裁緊。
應該咁睇,百川匯流下佢都要升,個個都純炒作咁盲目?定係有投資預期?
Q1季績正正係疫情最甘,全球杏加橙既一季,佢無視負面因數仲要業績亮麗
半年業積就黎又到了,月中回A,AH聯動,年尾又新制程出爐,只有生產唔切而唔係無單接
未來人工智能,5G,雲科技所有所有,科技世界.芯片係所有既基本/核心.
有本事國產替代就只此一家.而大陸對佢既優待有如太子一樣,亦做到出曬面

作者: wong4366    時間: 2020-7-4 08:25 PM

科網股
作者: 古堡鋒    時間: 2020-7-4 08:27 PM

引用:

大家有乜感覺
有無講當年8號仔?
作者: wsp    時間: 2020-7-4 08:28 PM

引用:
原帖由 KFC1968 於 2020-7-4 11:43 AM 發表

最經典都係隻135中國神油
毫幾子升到十幾蚊
最後竟然唔係悲劇收場
作者: hihi198956    時間: 2020-7-4 08:34 PM

離死不遠?
作者: 旺季失控的科技    時間: 2020-7-4 08:38 PM

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2020-7-4 08:20 PM 發表

應該咁睇,百川匯流下佢都要升,個個都純炒作咁盲目?定係有投資預期?
Q1季績正正係疫情最甘,全球杏加橙既一季,佢無視負面因數仲要業績亮麗
半年業積就黎又到了,月中回A,AH聯動,年尾又新制程出爐,只有生產唔切而唔係無單接
未來人工智能,5G,雲科技所有所有,科技世界.芯片係所有既基本/核心.
有本事國產替代就只此一家.而大陸對佢既優待有如太子一樣,亦做到出曬面 ...
我都絕對相信未來中國出手機都會想比晒D單佢,但目前只係純炒作,仲要係炒佢回A,唔係炒業績,如果係炒業績,由美國攪華為果時,已經升左啦。
作者: briancccc    時間: 2020-7-4 09:41 PM

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-7-4 12:08 PM 發表

拓出來,隻垃圾點同高通,英特耳,amd 比。
中國人都係咁話,都冇咩成績出來到,就推到股價。
邊個去接火棒,睇下邊個唔好彩最後爆煲 ...
美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升。又要多謝美國個豬總統了。
作者: tomlee021239    時間: 2020-7-4 09:59 PM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-7-4 09:41 PM 發表

美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升。又要多謝美國個豬總統了。
我覺得中芯做到野,吹大佢係冇錯。

美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升?
中國消費者唔會買單,中國消費者唔係黃屍,佢地唔會盲目愛國去支持國貨。
中企質素唔掂一樣會被徒汰。
中芯都係好好做好研發啦 冇料到,吹到上天咪又係得個炒字
作者: uvicvic    時間: 2020-7-4 10:00 PM

但係呢隻野唔派息
作者: 咪搞我後面    時間: 2020-7-4 10:04 PM

一股賺得三毛子 
作者: IT新類型人    時間: 2020-7-4 10:10 PM

引用:

大家有乜感覺
中石油幾時炒到40蚊?
股神都係12蚊放
作者: larry64    時間: 2020-7-4 10:18 PM

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-4 10:01 AM 發表

981邊值咁多錢呀?
佢吾可以接華為及中興訂單喎
作者: 殘廁奔放的牛牛    時間: 2020-7-4 10:27 PM

引用:
原帖由 manhoman 於 2020-7-4 09:50 AM 發表

爆煲就緊架啦..問題係幾時..有D人可能琴日放下錢入去..星期一又有錢賺走人
你死夠緊㗎喇
作者: credit61    時間: 2020-7-4 10:29 PM

857幾時去過40呀?!
作者: ltz0442    時間: 2020-7-4 10:30 PM

引用:
原帖由 larry64 於 2020-7-4 10:18 PM 發表

981邊值咁多錢呀?
佢吾可以接華為及中興訂單喎
高端被人分了,但你也不要太少看低端的市場好不。現在可是電飯堡也能智能的時代。
直接的說吧,現在的低端芯片,比過去當火箭發射的超級電腦更強,你以為日常有多少地方需要那麼高的運算量?
而且對能生產高端芯片的公司,生產低端並不能利益最大化的,簡單的說,台積電等生產高端芯片是獨佔形式,但低端由於其它人也能做到,競增就存在了,而低端打價格戰,你以為能打的贏中國?它們要是真和中芯搶低端市場,這才是本未倒轉。

薄利多銷,這某意義上算是中芯模式,要跟上高端,短期,甚至長期,由於光刻機受限,基本都不太可能。但你說中芯沒市場,想也知道不可能,世界上所有發展中國家都是它的市場,像是印度,反華反的這麼厲害,還不是照買小米?因為夠便宜。

發展中國家能在芯片技術和價格上打贏中芯的,你倒是說說有那幾間?你要說它五年上250,那算了吧,但你說它值30,那就真的可以討論了。

作者: briancccc    時間: 2020-7-4 10:35 PM

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-7-4 09:59 PM 發表

我覺得中芯做到野,吹大佢係冇錯。

美國唔比intel賣比中國,中芯就算幾差,個市場份額都只會不斷上升?
中國消費者唔會買單,中國消費者唔係黃屍,佢地唔會盲目愛國去支持國貨。
中企質素唔掂一樣會被徒汰。
中芯都係好好做好研發啦 冇料到,吹到上天咪又係得個炒字 ...
我意思係因為美國出口術話禁止Intel 賣比中國,提醒左中國cpu將會係下一個戰場,咁中國大量科研資金一定會投入中芯,你話中芯成績係點都好,但中芯必然因大量資金投入而股價上升。而且科研一般同投入資金成正比,所以中芯未來發展一定係正面。
作者: 黃金38    時間: 2020-7-4 10:35 PM

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-4 10:30 PM 發表

高端被人分了,但你也不要太少看低端的市場好不。現在可是電飯堡也能智能的時代。
直接的說吧,現在的低端芯片,比過去當火箭發射的超級電腦更強,你以為日常有多少地方需要那麼高的運算量?
而且對能生產高端芯片的公司,生產低端並不能利益最大化的,簡單的說,台積電等生產高端芯片是獨佔形式,但低端由於其它人也能做到,競增就存在了,而低端打價格戰,你以為能打的贏中國?它們要是真和中芯搶低端市場,這才是 ...
分析獨到

作者: tcfalcon    時間: 2020-7-4 10:38 PM

中國嘅希望
股價靠實力
作者: 姓氏名字    時間: 2020-7-4 10:55 PM

$18果陣仲15 16入唔入
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-4 11:16 PM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-7-4 10:35 PM 發表

我意思係因為美國出口術話禁止Intel 賣比中國,提醒左中國cpu將會係下一個戰場,咁中國大量科研資金一定會投入中芯,你話中芯成績係點都好,但中芯必然因大量資金投入而股價上升。而且科研一般同投入資金成正比,所以中芯未來發展一定係正面。 ...
所以明眼人睇得出侵侵曲線迫大陸自主替代, 今日撤銷都好 聽日又制裁
令大陸更知自己既短板, 舉國之力去support "不行也得行"
好一個催化劑加速形成, 多謝呢個豬隊友

作者: hcc2895    時間: 2020-7-4 11:21 PM

係咪有錢就有科技?集中國全國之力就可以一年內生產到5nm?
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-4 11:34 PM

引用:
原帖由 hcc2895 於 2020-7-4 11:21 PM 發表

係咪有錢就有科技?集中國全國之力就可以一年內生產到5nm?
唉... 你要舉例到咁極端咁有乜好講... 全國之力一個月做到添ar...
國策傾斜曬幫佢係人所皆知, 又有資金support, 有錢有擴產線提產量 招攬國外人才等等
唔係一步到位, 但逐步向好係事實.
仲有佢唔會超越到台積電. 佢既目標根本唔使唔使做到世界一哥
好似而家既電視台咁, 分到TBB幾多%份額已經肥死
仲要佢而家2000億市值咋.. 你問我我覺得好低好低, 可以輸到幾多?

作者: 快慢必坐監    時間: 2020-7-4 11:39 PM

作者: 西九真空的甩毛    時間: 2020-7-4 11:51 PM

講呢d
作者: awongyuk    時間: 2020-7-4 11:53 PM

冇嘢,有大陸基金要佢就升到$80都得。芯片冇得靠老美,靠自己友啦
作者: 籠中黃色賤嘴    時間: 2020-7-4 11:56 PM

等🤣
作者: tomlee021239    時間: 2020-7-5 12:05 AM

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-7-4 10:35 PM 發表

我意思係因為美國出口術話禁止Intel 賣比中國,提醒左中國cpu將會係下一個戰場,咁中國大量科研資金一定會投入中芯,你話中芯成績係點都好,但中芯必然因大量資金投入而股價上升。而且科研一般同投入資金成正比,所以中芯未來發展一定係正面。 ...
CPU 呢樣野美國搞左中國3-4年,中芯真係有能力? 如果冇能力,推第二間仲好啦
我唔知你有冇貨,我覺得吹到咁大,水份太多。
中國手機做得好,係因為中國多廠做,如果做CPU 單靠一間野研發,其實係唔係好危險?
美國都有INTEL ,AMD係到競爭
中國野質數差某程度上都係政府過份保護
作者: 香港自信的大伯    時間: 2020-7-5 12:05 AM

依家個勢,中芯40蚊不是夢
作者: briancccc    時間: 2020-7-5 12:54 AM

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-7-5 12:05 AM 發表

CPU 呢樣野美國搞左中國3-4年,中芯真係有能力? 如果冇能力,推第二間仲好啦
我唔知你有冇貨,我覺得吹到咁大,水份太多。
中國手機做得好,係因為中國多廠做,如果做CPU 單靠一間野研發,其實係唔係好危險?
美國都有INTEL ,AMD係到競爭
中國野質數差某程度上都係政府過份保護 ...
本來中芯係好難競爭,但如果美國唔賣cpu比大陸,咁大陸公司無辦法下咪要同中芯買囉,而家特朗普比晒機會中芯。
作者: 宅男有野講    時間: 2020-7-5 01:13 AM

仲有... 遲下分分鐘染藍唔出奇
作者: vpoonhw    時間: 2020-7-5 01:28 AM

咁勁
作者: ho3218    時間: 2020-7-5 01:57 AM

唔洗染蓝,呀
作者: sc88    時間: 2020-7-5 03:01 AM

中芯heat 石油cool
作者: AK1009119    時間: 2020-7-5 08:27 AM

基本面巳到價有突,但炒股票係講故事吸5吸引。
北水因爱國顯生出來的爱股
中國科創板上市
台積電前猛將梁孟松坐陣
北水炒股的狼性
以上幾点加哂点止40 😅😅
不過千奇唔好同佢談戀愛,做身邊1隻小兵好啦。
作者: leo1000wai    時間: 2020-7-5 09:15 AM

中國人壽當年炒到50幾文啊。到三萬2000點佢都未上得返50幾文啊。
作者: leo1000wai    時間: 2020-7-5 09:18 AM

大家歡迎中國上市公司來香港大量集資。你哋快啲攞曬啲錢去買股票中國就好興旺。中國一定好繁榮。😱😱😱😱😱😱😱😱😭😭😭😭😭
作者: 平常的人    時間: 2020-7-5 03:53 PM

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-4 08:57 發表

大家有乜感覺
死實
作者: wawazzzz    時間: 2020-7-5 03:59 PM

引用:

大家有乜感覺
係米真係會40架?,咪重有2成升
作者: deepsea.keung    時間: 2020-7-5 04:11 PM

https://wap.eastmoney.com/news/info/detail/202007051543012036?from=singlemessage
作者: CP-KELVIN    時間: 2020-7-5 04:43 PM

中芯國際:科創板上市發行價27.46元/股 7月7日申購

以國內科創板慣例, 上市首日保守升一倍即係大約HK$60, AH股折讓25%計981都值HK$45

作者: 經驗老散    時間: 2020-7-5 04:47 PM

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-7-5 04:43 PM 發表

中芯國際:科創板上市發行價27.46元/股 7月7日申購

以國內科創板慣例, 上市首日保守升一倍即係大約HK$60, AH股折讓25%計981都值HK$45
保守升1倍😅
作者: CP-KELVIN    時間: 2020-7-5 04:53 PM

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-5 04:47 PM 發表

保守升1倍😅
估計首日升一倍真係好保守架!

科創板25家公司首日掛牌,截至收市,首日升幅介乎84%至400%。其中,安集科技(688019.SH)升幅居冠,飆升400.15%;西部超導(688122.SH)升266.6%居次;心脈醫療(688016.SH)漲242.42%;瀾起科技(688008.SH)升202.1%。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190722/bkn-20190722091858809-0722_00842_001.html
作者: PP1009    時間: 2020-7-5 04:53 PM

定價係30蚊港幣左右,明天H股會不會跌返落30蚊
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-5 05:28 PM

引用:
原帖由 經驗老散 於 2020-7-5 04:47 PM 發表

保守升1倍😅
講既係a股, 事實亦真係好常見
作者: ltz0442    時間: 2020-7-5 07:39 PM

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-4 10:30 PM 發表

而且對能生產高端芯片的公司,生產低端並不能利益最大化的,簡單的說,台積電等生產高端芯片是獨佔形式,但低端由於其它人也能做到,競增就存在了,而低端打價格戰,你以為能打的贏中國?它們要是真和中芯搶低端市場,這才是 ...
a股定價27rmb,我說這只值30hk,話說真的是巧合。
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-5 08:07 PM

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-5 07:39 PM 發表

a股定價27rmb,我說這只值30hk,話說真的是巧合。
開盤價27, 但27唔會買到, 常識唔使講.
若第一日就衝到60的話, 你既"只值"咪錯曬囉?
作者: ltz0442    時間: 2020-7-5 08:12 PM

引用:
原帖由 大埔s700i 於 2020-7-5 08:07 PM 發表

開盤價27, 但27唔會買到, 常識唔使講.
若第一日就衝到60的話, 你既"只值"咪錯曬囉?
嘛,沒有人能猜到開盤是爆升還是爆跌,被人看好的爆跌也不止一次了,不是嗎?而現在定價反正和我心理價差不多就是。
作者: 大埔s700i    時間: 2020-7-5 08:16 PM

引用:
原帖由 ltz0442 於 2020-7-5 08:12 PM 發表

嘛,沒有人能猜到開盤是爆升還是爆跌,被人看好的爆跌也不止一次了,不是嗎?而現在定價反正和我心理價差不多就是。
也是~ 只係我估開波就搶上6-70, 純綷斷估
以後H股跟佢打個5-6折, 差不多了
作者: 果個藍色結他    時間: 2020-7-5 09:34 PM

炒上
作者: sc88    時間: 2020-7-5 11:32 PM

won't see $40