標題: 專攻期油及期油option. [打印本頁]

作者: casplus    時間: 2019-5-15 03:13 AM     標題: 專攻期油及期油option.

禾諗高手一定識用工具放大利潤, 高手在雲上看眾世人.

各位點睇期油走勢, 應該就快開始行快步了.
作者: eh~smiteMe    時間: 2019-5-15 05:01 PM

点玩呢
作者: casplus    時間: 2019-5-16 12:46 AM

引用:
原帖由 eh~smiteMe 於 2019-5-15 05:01 PM 發表

点玩呢
買上買落, 如果係爆邊就買Call or Put options.
作者: casplus    時間: 2019-5-16 09:01 PM

好多人覺得期貨風險很大, 所以少人玩.

分析走勢真的很費神. 
作者: ATMak    時間: 2019-5-18 12:28 AM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-5-16 12:46 AM 發表

買上買落, 如果係爆邊就買Call or Put options.
樓主通常用什麼工具來 trade option, USO 之類?
作者: casplus    時間: 2019-5-18 02:09 AM

引用:
原帖由 ATMak 於 2019-5-18 12:28 AM 發表

樓主通常用什麼工具來 trade option, USO 之類?
用咩平台? option本身就是一種工具.

不明白你的問題.
作者: ATMak    時間: 2019-5-18 01:44 PM

我指你是用那個工具去做油的期權,例如一般人用 SPY, DIA 去做美股市 option;我用VLO, OXY 之類做 refinery option. OIH 好像是採油服務的 ETF, USO 用衍生工具,我不太喜歡。想交換一下看你用什麼方式去做油的期權
作者: casplus    時間: 2019-5-18 09:24 PM

引用:
原帖由 ATMak 於 2019-5-18 01:44 PM 發表

我指你是用那個工具去做油的期權,例如一般人用 SPY, DIA 去做美股市 option;我用VLO, OXY 之類做 refinery option. OIH 好像是採油服務的 ETF, USO 用衍生工具,我不太喜歡。想交換一下看你用什麼方式去做油的期權 ...
我用Interactive broker.

Analysis tool/platform : MT4.

US oil - CL or QM.

因為身在North America, 可能大家用既工具會有很大的不同.

https://www.purefinancialacademy.com/futures-markets
作者: casplus    時間: 2019-5-18 10:00 PM

禾覺得每位高手都應該有自己一套分析走勢方法, 守則, 特定幾種市場, 炒買工具.

如果去到頂級高手, 佢地既走勢分析方法應該會係一樣的.
可惜自己還未去到頂級高手.

估計可以成為頂級高手比率應該係1/1,000,000.
可能香港有7位這些頂級高手. 

不過很多人可能以為自己已經係高手.
作者: ATMak    時間: 2019-5-19 08:51 AM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-5-18 09:24 PM 發表

我用Interactive broker.

Analysis tool/platform : MT4.

US oil - CL or QM.

因為身在North America, 可能大家用既工具會有很大的不同.

https://www.purefinancialacademy.com/futures-markets ...
謝謝楼主,看来楼主好像做期货居多,我主要做期权為主,所以惯常的工具不太一样。我是用 IB 和 TDAmeritrade.
作者: casplus    時間: 2019-5-19 09:46 AM

引用:
原帖由 ATMak 於 2019-5-19 08:51 AM 發表

謝謝楼主,看来楼主好像做期货居多,我主要做期权為主,所以惯常的工具不太一样。我是用 IB 和 TDAmeritrade.
師兄做期權long side or short side?

如果係long side真係要時間掌握很準確才得.
作者: 前期自信    時間: 2019-5-19 12:18 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-5-18 10:00 PM 發表

禾覺得每位高手都應該有自己一套分析走勢方法, 守則, 特定幾種市場, 炒買工具.

如果去到頂級高手, 佢地既走勢分析方法應該會係一樣的.
可惜自己還未去到頂級高手.

估計可以成為頂級高手比率應該係1/1,000,000.
可能香港有7位這些頂級高手. 

不過很多人可能以為自己已經係高手. ...
你又知有7位?你識佢哋咩?
佢地期指1個月1張可以赢幾多點?
呢D顶级高手?
作者: casplus    時間: 2019-5-19 12:31 PM

引用:
原帖由 前期自信 於 2019-5-19 12:18 PM 發表

你又知有7位?你識佢哋咩?
佢地期指1個月1張可以赢幾多點?
呢D顶级高手?
禾唔認識那一些高手, 因為沒有見到香討出現超短炒高手, 可能20分鐘一轉, 50點估計.
禾重未去到依種景界. 希望有真高手出來點化一吓.
作者: ATMak    時間: 2019-5-19 02:54 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-5-19 09:46 AM 發表

師兄做期權long side or short side?

如果係long side真係要時間掌握很準確才得.
主要 credit put spread (我較保守),貨平才接,再 short call, 有時做 short put/ long call ratio,時間太難把握
作者: casplus    時間: 2019-5-19 09:35 PM

引用:
原帖由 ATMak 於 2019-5-19 02:54 PM 發表

主要 credit put spread (我較保守),貨平才接,再 short call, 有時做 short put/ long call ratio,時間太難把握
Short call 贏面比較大, 升時間慢, 但市多數是長升慢升.

Short put 贏面機會比較大, 跌機率很低, 不過跌風險比較大和急.

Long call 勝算很低, 大户多數用時間把值消耗完.

Long put 勝算也是很低, 不過如果中到一次會很和味.

有財力可以考慮 short both side, 當然最好大概知道是上上落落波幅市更加好.
作者: casplus    時間: 2019-6-5 08:51 AM

期油預測: 現在$53.

預測會升至$54.50

請大家給點掌聲吧!
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-6 09:02 PM

隨便揾定一間行,行SP嘅,入定錢,再pm 我留電話 ,,我一定覆,我港期美期都炒得掂
我要五五拆賬的 !! 歡迎所有人 !!
作者: casplus    時間: 2019-6-7 09:01 AM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-6 09:02 PM 發表

隨便揾定一間行,行SP嘅,入定錢,再pm 我留電話 ,,我一定覆,我港期美期都炒得掂
我要五五拆賬的 !! 歡迎所有人 !!
你周圍吹, 賣哂廣告咁, 好難信你.
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-7 09:08 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-6-7 09:01 AM 發表

你周圍吹, 賣哂廣告咁, 好難信你.
多謝 c hing , 但重點係約埋一齊一人一機我真人露相即市 trading ,
有無得贏無得齋吹 ,功夫係點一眼睇晒 ,
戶口係你又唔會偷到你錢 ,我要五五分 ,你唔分都仲得 , 最多我咪蝕一兩轉俾你,
我昨晚九點幾出一堆 post , 係我知版主必 banned 我 。睇到 post 真有緣 。
我戶口而家都發唔到短訊 。有心約,可留 post 。

我心諗 . 金融世界就是如此, 攞正牌但乜都唔識 trade 的理財顧問日日喺老麥跑數 9 up (昆)客 ,
我呢啲紅褲仔累積實戰多年經驗嘅反而被人懷疑。唔怪得雷曼事件倫敦金事停不了................

點都好, 多謝你
c hing , 美期啱啱又chok 一chok , 我拜䜖過你啲 posts , 呢種市況邊呃到你吖 ! 贏多啲。
作者: casplus    時間: 2019-6-7 09:29 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-7 09:08 PM 發表

多謝 c hing , 但重點係約埋一齊一人一機我真人露相即市 trading ,
有無得贏無得齋吹 ,功夫係點一眼睇晒 ,
戶口係你又唔會偷到你錢 ,我要五五分 ,你唔分都仲得 , 最多我咪蝕一兩轉俾你,
我昨晚九點幾出一堆 post , 係我知版主必 banned 我 。睇到 p ...
相信師兄所認識的知識應該很廣博. 對不起最初的言語上有一些不敬. 希望帥兄不要怪罪小弟. 希望大家交流一下預測和知識. 謝謝.
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-8 04:29 PM

樓主 , 多謝你。sorry 我無用 whats app , 我好原始人 .....
你唔介意我會約你請你飲杯咖啡 , 一齊邊睇市邊睇人生 .....
贏家有贏家的方法, 期貨有期貨的方法, 摸不透的, 注定一無所獲 !!!
各位師父師兄師姐,小弟獻醜了  : 

https://hk.news.yahoo.com/%E7%BE ... 5%A5-214500511.html

以上條 link 係雅虎新聞,引東方報轉述投行瑞信首席美股策略員嘅 [ 偉論 ] :
經濟未改善 , 勿追入 !!

佢真係一片苦心囉 , 身為投行職員 ,唔幫 VIP 高端大客籌謀揾銀 , 仲提醒大家唔好高追 , 驚人會輸
錢 , 真係日行一善囉 !!  呢段消息是六月七日星期五凌晨 05:45 出街........
下面條 link 係美期小時圖 , 睇到 星期五全日市況 , 有心人請自看 ........

https://www.investing.com/indices/us-30-futures-streaming-chart

小弟解讀 : 呢位策略員係叫大家唔好買可能係 : [ 唔 好 阻 住 佢 買 ] . 如果你叻 . 唔買都算啦 , 仲要叻到硬要去沽 YM , 大戶們 、投行們咪多謝你呢段每張約 300 PTS 利潤囉 !!

贏家總有贏家的方法 , 摸不透的注定一無所獲 .....
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-8 04:54 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-6-5 08:51 AM 發表

期油預測: 現在$53.

預測會升至$54.50

請大家給點掌聲吧!
到晒位  呢轉夠唔夠肉呀 ?
低位有貨未走嘅話 , 是否可睇佢做唔做到穩步上揚至 59 ? 既然我同你可能都係師承武當 .....
作者: casplus    時間: 2019-6-8 08:24 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-8 04:54 PM 發表

到晒位  呢轉夠唔夠肉呀 ?
低位有貨未走嘅話 , 是否可睇佢做唔做到穩步上揚至 59 ? 既然我同你可能都係師承武當 .....
59係最少目標, 有可能再上. 因為理論上係上.

照睇我們應該是同門.

小弟身處北美, 可以用什麼方式交流一下嗎? Wechat?
作者: casplus    時間: 2019-6-8 09:04 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-8 04:29 PM 發表

樓主 , 多謝你。sorry 我無用 whats app , 我好原始人 .....
你唔介意我會約你請你飲杯咖啡 , 一齊邊睇市邊睇人生 .....
贏家有贏家的方法, 期貨有期貨的方法, 摸不透的, 注定一無所獲 !!!
各位師父師兄師姐,小弟獻醜了  :

https://hk.news ...
小弟覺得每個人發言都有他們背後的目的. 只要自己知道真正的事實, 快人一步, 把握最有利的時機, 投入在最有利的工具中.
用最短時間獲最大利溢.

在Discuss很少遇到技術分析高手, 大家可以交流心得, 把個人技術再推上新一層次.
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-8 10:34 PM

樓主你喺北美仲正啦 , 啲 WILD LIFE 精彩絕倫 , 地靈空間大把, trade 之前、 duringtrade 、 aftertrade 好易減壓, 真係 odds 都加多啲㗎 , 想當年 livermore 都要落佛羅里達 fishing 減壓 , 事必有因㗎.....
小弟無用 we chat , 既然可能同門 , 遲啲用 E 貓傾下市況 方便嗎 ? 我貓 :
letmelearnmore@yahoo.com
作者: casplus    時間: 2019-6-8 11:20 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-8 10:34 PM 發表

樓主你喺北美仲正啦 , 啲 WILD LIFE 精彩絕倫 , 地靈空間大把, trade 之前、 duringtrade 、 aftertrade 好易減壓, 真係 odds 都加多啲㗎 , 想當年 livermore 都要落佛羅里達 fishing 減壓 , 事必有因㗎.... ...
一定一定. 其實北美地方很大, 平靜. 適合退休人仕生活.

Livermore的事跡我也看過, 但是他的技術, 真的所知很少.
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-8 11:54 PM

livermore 的下場有點令我惋惜, 但佢喺金融買賣呢個專業內真係獨步天下,請抽時間反覆推敲佢嘅著作, 寶藏嚟㗎  
Crude 雖然我從未 Trade 過 , 但萬變不離 .....
option 我甚少trade , 由第一次 1998 年 trade 日圓 、trade 港股中信 ..... 戰果係五戰一敗 ,
全做 long side , 適時再談 .....
樓主 , 請你保重身體 , 每日抽時間做運動 , 我有游泳嘅習慣 , 幫我放鬆到 trading 時積存咗而自己不察覺的壓力 , 好過太緊張輸贏 , 反而俾大戶放我血  ..... 
作者: casplus    時間: 2019-6-9 01:20 AM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-8 11:54 PM 發表

livermore 的下場有點令我惋惜, 但佢喺金融買賣呢個專業內真係獨步天下,請抽時間反覆推敲佢嘅著作, 寶藏嚟㗎  
Crude 雖然我從未 Trade 過 , 但萬變不離 .....
option 我甚少trade , 由第一次 1998 年 tr ...
你所說的"萬變不離其中..." 只有去到一定級數的高手才可以這樣說. 我自問也不是每個市場也能看得通透.
謝謝你的提議. 我現在的身體很好, 每年去Doctor 做免費的Body Check.
我的減壓方法是養小動物, 冥想, 步行, 看書, 看電影, Discuss吹水...

1998年當時我對技術分析既認識還很初級. 雖然現在也只是知道多一點點, 但知道自己的學習方向是正確的.

要發掘Livermore前輩的心得, 不是一件容易的事情. 希望可以短時間內找到看到他的技術.

現在最感興趣的是數字圓形時間, 其他大致上差不多了.
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-10 12:18 PM

樓主, 珍惜時間, 不用為小弟在其他 post 爭取舌劍唇槍的勝利 .... 
CL 現價 54.36 現香港時間 12 :17  美國時間 17 :17 ?
相信不會回調太多了 .....
PLACE buy CL  54.36 now 
作者: casplus    時間: 2019-6-10 12:45 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-10 12:18 PM 發表

樓主, 珍惜時間, 不用為小弟在其他 post 爭取舌劍唇槍的勝利 ....
CL 現價 54.36 現香港時間 12 :17  美國時間 17 :17 ?
相信不會回調太多了 .....
PLACE buy CL  54.36 now ...
本來都想Long call, 但有可能會行波幅浪上下走一轉才上. 炒option時機很重要的.

我發了E猫給你了. 不想太多人跟我買, 低調炒賣好一點.
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-10 01:32 PM

樓主 , i just have pulled the trigger of CL already .....
小弟沒有什麼水晶波波 , 上面留言你可以理解為巳經操作你的 CL 戶口 .....
小弟不喜歡硬預測, CL 亦有他的豪邁特性 , 例如無端瑞升一大棍 , 又或突然滑瀉到一地都係 ..... candle 顏色港美相反.....你明就得 .....
呢刻 CL trade 54.32 , 唔通我會質疑自己的判斷走去即斬 ? 
俾市價拖住走嘅投資/投機者必定死在報價的荒野中 .....戰術戰略都未攪清, 就話 自己係炒家 係價值投資 .....

小弟今早喺   #12 最尾一行寫咗啲概念, 今早港期 YM 的跳 Gap 開, 上星期勤做功課嘅人巳經食到一段抹緊咀仔, 功課做錯方向或唔做功課的人, 咪一開波一瞓醒只識搖頭大叫以下例句 :
1) 升乜Q呀     2) 美國佬又玩嘢  3) 大戶痴 戀 線    ......類似例句太多

CL 呢個 MOCK TRADE , 立此存照, 另類的交流下 .....
open 嘅論區 , 啲盤㸃走點部署無講的必要 ..... 樓主你 E 貓我還可以 .....
小弟要的是長期穩定盈利 ........ 小弟不是韓團 , 無需要粉絲 

贏家有贏家的方法.....摸不清的 .....

小弟用手寫版的 . 手都軟埋, 辛苦過睇 AV .....
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-10 01:39 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-10 01:32 PM 發表

樓主 , i just have pulled the trigger of CL already .....
小弟沒有什麼水晶波波 , 上面留言你可以理解為巳經操作你的 CL 戶口 .....
小弟不喜歡硬預測, CL 亦有他的豪邁特性 , 例如無端瑞升一大棍 , 又或突然滑瀉到一地都係 ..... candle 顏色港美相反... ...
貼漏 :
有條友仔,佢必勝架!# 12
作者: 期人.期事    時間: 2019-6-10 03:03 PM

樓主, 小弟隻 雅虎貓 收不到來自你家的貓。我隻貓嘅雅虎地址喺樓上 25#樓 , 你無需喺呢度話比我知你隻 E貓地址喺邊, 我呢隻貓只作香討之用, 你若巳經貓我 我會覆你一幅圖片, 你只要出 post 話俾我知你睇到乜, 巳可証實 兩貓互通 ..... [ 未通之時,不要言語]
大家都會忙𥄫市 or 𥄫嘢 .....有乜得閒再傾 ..... 
作者: casplus    時間: 2019-6-10 08:26 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-6-10 03:03 PM 發表

樓主, 小弟隻 雅虎貓 收不到來自你家的貓。我隻貓嘅雅虎地址喺樓上 25#樓 , 你無需喺呢度話比我知你隻 E貓地址喺邊, 我呢隻貓只作香討之用, 你若巳經貓我 我會覆你一幅圖片, 你只要出 post 話俾我知你睇到乜, 巳可証實 兩貓互通 ..... [ 未通之時,不要言語]
大家都會 ...
看來開通交流的E貓也有點困難.

Crude看來支持力很強, 不過大户很多時會捉心理, 先殺後行係很常見的.
作者: casplus    時間: 2019-6-19 07:33 PM

睇走勢, 期油想插一野.
作者: 西九回收的婆仔    時間: 2019-7-1 10:16 AM

作者: casplus    時間: 2019-7-1 08:18 PM

引用:
原帖由 西九回收的婆仔 於 2019-7-1 10:16 AM 發表

你錯時,你輸左,但條 water fishhttps://youtu.be/GhYjCl7KSzM 都回返一半佢贏嘅俾你
Who is water fish?
作者: casplus    時間: 2019-7-8 08:59 AM

今次期油真係有料到~
作者: casplus    時間: 2019-7-9 02:52 PM

就快爆邊啦.
作者: 地獄粉紅的手機    時間: 2019-7-9 04:32 PM

作者: 期人.期事    時間: 2019-7-9 05:16 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-7-8 08:59 AM 發表

今次期油真係有料到~
爆緊中 ?

今日啲 markets 變動唔算大 .....

但我就好爽 .....

因為大破 有條叫 屍啲早 嘅 汁男 ..... 追咬小弟
錢 係揾唔盡 , 唔吊打 癲狗 , 香討就污煙瘴氣 , 香得更快 .....
香討應該設立 [ 狗 吠 會 ] 俾啲亂吠 、亂咬人嘅畜類可以集中一處互咬 .....
作者: cyjoe    時間: 2019-7-9 06:01 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-7-9 05:16 PM 發表

錢 係揾唔盡 , 唔吊打 癲狗 , 香討就污煙瘴氣 , 香得更快 .....
污煙瘴氣咪呢你庭人做既好事囉!  

有本事就自己開個網站!  唔好係度阿支阿左!  死罪犯!  
作者: 期人.期事    時間: 2019-7-9 06:22 PM

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-7-9 06:01 PM 發表

我剩係有本事炒期贏錢過活 .....
你條 濕 狗 早 , 人 post 你插 , 蜀犬吠日 ,
成區買你怕 , 我 一邊 操盤 一邊 操你 .....
妄想人人係 張乜豐 !! 逢人吠 .....

你個腦又亂碼嘞 .....
有牌 、有系統 , 你找數喇 !!! 又話公開我套測市系統 .....

p factor 得嗰點 3 4 , 又喺度點 3 點 4 .....  識嘢嘅 爆你
作者: cyjoe    時間: 2019-7-9 06:25 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-7-9 06:22 PM 發表

factor 得嗰點 3 4 , 又喺度點 3 點 4 .....  ...
識睇 report先啦!  文盲!
作者: 期人.期事    時間: 2019-7-9 06:30 PM

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-7-9 06:25 PM 發表

識睇 report先啦!  文盲!
7 人 7 系統
使 7 多睇 .....
作者: cyjoe    時間: 2019-7-9 06:39 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-7-9 06:30 PM 發表

7 人 7 系統

使 7 多睇 .....
D文盲連睇都無能力, 叫佢點做份report出黎, 真係得啖笑!  洒氣!
作者: 期人.期事    時間: 2019-7-9 06:46 PM

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-7-9 06:39 PM 發表

D文盲連睇都無能力, 叫佢點做份report出黎, 真係得啖笑!  洒氣!
文盲 連 都未分清 .....
作者: cyjoe    時間: 2019-7-9 06:55 PM

引用:
原帖由 期人.期事 於 2019-7-9 06:46 PM 發表

文盲 連 嘥 同 洒 都未分清 .....
你7同柒都未分清楚!  仲唔係文盲!?
作者: 期人.期事    時間: 2019-7-9 07:00 PM

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-7-9 06:55 PM 發表

你7同柒都未分清楚!  仲唔係文盲!?
你 seven 就梗㗎喇 !!!
你 一路向 西 狂吠就必定㗎喇 .....
濕狗早 一早吠 .....
作者: casplus    時間: 2019-7-9 07:53 PM

年輕人喜歡鬥咀, 我沒興趣.
作者: 期人.期事    時間: 2019-7-11 09:21 PM

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-7-9 06:01 PM 發表

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的主題被 yugo135 執行 移動 操作。

發表時間: 2019-6-19 01:41 AM
原論壇: 衍生工具討論區
目標論壇: 帖子回收區

操作理由: 12. 嚴禁任何經紀兜客行為.

操作理由: 12. 嚴禁任何經紀兜客行為.

如果您對本管理操作有異議,請與我取得聯繫。[/quote]

閣下理應提出証據 , 証實我期人.期事是屬於某間持牌金融公司的員工 或証實本人真的是持牌金融經紀  , 若無足夠証據 ,你們是剝奪本人的言論自由 ; 若是某位會員的惡意檢舉 , 你們身為專業的管理者更應秉承事實真相操作 。

本人是資深炒家 , 自由身 ; 本人絕非經紀 , 又何來構成兜客行為 ?
本人煩請投訴者 列出本地法律能將本人控訴定罪的地方 , 否則有可能構成誹謗 。
閣下 或投訴者必須拿出 人証 、物証來証明本人是有罪的 。
請閣下與各管理者抽時間翻查期人.期事自出 post 以來 , 巳經被漫罵 ; 特別是一位 C T JOE 的會員 , 常以網絡警察自居 , 留言指罵本人是他/她之前結怨的另一位會員 期權張三豐/丰 ..... 甚至指本人是騙 子、罪犯 !!
會員守則內應有不准無故人身攻擊的 ;相信 C T JOE 無法拿出証據 , 上述指罵內容亦屬誹謗 。

經查明投訴之後 , 若投訴所指並違反特區法例 , 請   考應先回復本人的主題貼子 ;
再者 , 投訴者理應出 post 公開道歉 , 還被誣捏的本人一個公道 。 多謝垂注 。
如果您對本管理操作有異議,請與我取得聯繫。
作者: casplus    時間: 2019-7-20 01:05 AM

期油走勢今次很鬼異.
作者: casplus    時間: 2019-8-8 01:00 PM

預測期油就快爆上$60了.
作者: casplus    時間: 2019-8-26 08:42 PM

訓身put期油.
作者: casplus    時間: 2019-8-29 10:55 PM

期油走勢準備似爆上.
作者: casplus    時間: 2019-8-29 11:00 PM

爆上又得, 爆落都有可能, 爆爆爆.
作者: YeeQ    時間: 2019-8-30 10:51 PM

突然大跌
作者: casplus    時間: 2019-8-31 08:53 AM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-8-30 10:51 PM 發表

突然大跌
未算大跌...真正的方向就快出現.
作者: YeeQ    時間: 2019-8-31 05:31 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-8-31 08:53 AM 發表

未算大跌...真正的方向就快出現.
你的方向是升還是跌呢?
作者: casplus    時間: 2019-8-31 07:40 PM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-8-31 05:31 PM 發表

你的方向是升還是跌呢?
短期係跌, 中期是升. 什麼是短期, 中期. 你自己想了.
作者: YeeQ    時間: 2019-8-31 08:06 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-8-31 07:40 PM 發表

多謝提示
作者: YeeQ    時間: 2019-9-3 09:54 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-8-31 07:40 PM 發表

跌得好狠喎
作者: casplus    時間: 2019-9-3 10:12 PM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-9-3 09:54 PM 發表

跌得好狠喎
期貨唔同股票, 沒得守家.
作者: YeeQ    時間: 2019-9-3 11:15 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-9-3 10:12 PM 發表

期貨唔同股票, 沒得守家.
你又話升嘅
作者: casplus    時間: 2019-9-3 11:38 PM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-9-3 11:15 PM 發表

你又話升嘅
你輸左好多咩? 你再睇吓我講 "短期跌, 中期升"

你既主觀性太強烈, 好易奶野.
作者: casplus    時間: 2019-9-4 09:30 PM

期油升爆廠...
作者: YeeQ    時間: 2019-9-5 11:54 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-9-4 09:30 PM 發表

期油升爆廠...
目標䏲幾多?
作者: casplus    時間: 2019-9-6 11:09 AM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-9-5 11:54 PM 發表

目標䏲幾多?
見好就收, 市場永遠是變化中, 而且我不沒有收費. 也沒有責任提供Tips 給別人.

我只係想證明我既預測術是很強的.

想跟我想野既, 我會收很貴的學費的.
作者: YeeQ    時間: 2019-9-11 09:18 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-9-6 11:09 AM 發表

見好就收, 市場永遠是變化中, 而且我不沒有收費. 也沒有責任提供Tips 給別人.

我只係想證明我既預測術是很強的.

想跟我想野既, 我會收很貴的學費的. ...
似乎升咗一日,又無乜力再上,係咪上唔到?期油每日波輻都幾大
作者: casplus    時間: 2019-9-14 07:59 AM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-9-11 09:18 PM 發表

似乎升咗一日,又無乜力再上,係咪上唔到?期油每日波輻都幾大
期油係好活躍的期貨, 風險同利潤成正比. 我已經提左你, 見好就收.

你可以選擇買細期.
作者: casplus    時間: 2019-9-16 06:19 AM

期油爆上$63.00了 
作者: 獨孤膠劍    時間: 2019-10-10 06:10 PM

諗唔到跌又跌得咁快
作者: YeeQ    時間: 2019-10-10 10:16 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-9-16 06:19 AM 發表

期油爆上$63.00了 
跌返哂
作者: casplus    時間: 2019-10-11 06:56 AM

引用:
原帖由 獨孤膠劍 於 2019-10-10 06:10 PM 發表

諗唔到跌又跌得咁快
期貨特性是升完就跌, 跌完就升, 上上落落. 如果唔係咁, 邊可以咁大波幅呢?
作者: casplus    時間: 2019-10-11 07:05 AM

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-10-10 10:16 PM 發表

跌返哂
看你們都不是炒家, 問來做什麼?
跌完, 就快又升過了, 不過唔係升好多.
作者: YeeQ    時間: 2019-10-28 12:11 PM

引用:
原帖由 casplus 於 2019-10-11 07:05 AM 發表

看你們都不是炒家, 問來做什麼?
跌完, 就快又升過了, 不過唔係升好多.
昨晚公佈殺了ISIS 首領,對期油有乜影響?
作者: YeeQ    時間: 2019-11-9 01:11 AM

油睇跌嗎?