• 瀏覽: 10,144
  • 回覆: 88
+5
引用:
原帖由 bravelove 於 2022-9-28 23:27 發表
例如我呢d香港既核心中產, 生於香港, 長於香港, 我係唔會走.

而且仲有一班淡淡同地代, 咁勤力圍住香港樓市搵食, 佢地一樣唔會走.

響自己地方做公民, 當然好過去外族地方做三等居民.支持樓市平穩, 住房不炒, 祝淡淡早日抽到居屋/公屋.
我係外國生活過十幾年,都係香港好。

淡淡出名係沙漠梟雄

引用:
原帖由 goodlook 於 2022-9-29 23:43 發表

所以佢哋只有用bno去當地排隊lor
🤭🤭🤭
去英國做外賣佬拎最低工資,可以買車又買樓,過優質生活

引用:
原帖由 回憶細緻的豆漿 於 2022-9-30 00:28 發表

賣樓移民大把
上yt睇吓D黃色物體講咩野,係香港買唔起樓,要去英國圓夢

搵啲差既人比感覺良好有意咩?中高層移民,賣樓移民唔敢提?

引用:
原帖由 貓腩 於 2022-9-29 23:21 發表

文宣。 

係英國搵萬二文港紙可以過快樂生活,享受生命。

係香港搵萬二文港紙就係地底泥。

笑到噴飯
我無話佢地舒服,只係糾正你對佢地稅務負擔嘅誤解。

你響香港係窮 L,去邊度都係窮 L。人地選擇改變人生軌跡,他日唔掂番黎咪又係繼續做窮 L,但起碼叫做試過,只能認命,無悔。我覺得咁嘅人無錯,何必搞對立?

引用:
原帖由 貓腩 於 2022-9-29 23:34 發表

雀屎佢連大陸Ai可以做人面辨識都未知,凈係話用來外賣,你就知佢幾井底,唔夠講味block我

有條儍強話最低工資可以係英國過舒適生活,雀屎仲要特登走來更正我個金額,結果得12000hkd,真係去英國養自己都窄窄地。🤣🤣🤣

井底之蛙名不虛傳
大陸 AI 梗係可以做 facial recognition,但係叫佢黎香港做乜 L?香港邊有地方比佢發揮?人地留低國內唔好?黎到香港無 AI 做,唔通做送外賣?

我亦無講過人地生活過得舒服,你唔好屈我。我只係指出你對英國稅務負擔嘅誤解。圖都 cap 埋,你無從抵賴:

引用:
原帖由 回憶細緻的豆漿 於 2022-9-30 03:10 發表
搵啲差既人比感覺良好有意咩?中高層移民,賣樓移民唔敢提?
中高層移,買樓收租囉。

買樓邊個唔借錢?你借番黎嘅 70% 不斷貶值係咪好事?相對利息區區 4%,換取提早一年得到通脹前嘅購買力,有乜問題?

現金部分比 30%,匯率跌 20% 都只係樓價 6%,相對樓價一年上升 12% + rental yield 5-8%,算得係乜?

最可觀係英國樓租值真係好高,太多移民同外國留學生,而家根本係秒殺租盤,full asking + 一次過預付 6/12 個月租金。

唔講政治,今時今日全世界,有邊個地方買樓會好得過英國?我真心問你,聽你意見。

支持窮L移民,佢哋永遠都係社會問題,5年後都一樣

如果咁怕英國佬呃人,點解唔去加拿大?

讀兩年書畢業就全家 PR,配偶有 working permit 做嘢做一年又可以申請全家 PR。

加拿大專收窮 L,菲律賓、印度不在話下,人地連敘利亞難民都肯要,點會唔要香港人?

雀屎做人面辨識個間叫商湯,唔係阿里爸爸,唔識就去睇下招股書🤣🤣🤣,睇下冰個開發.

人地笑緊儍甲由認為最低工資可以係英國享受生活,你就7出來糾正,儍人見到多,連基本認知都知都無。 睇下上文下理,我唔識同D自閉人士溝通🤣🤣🤣

上yt有糧單睇,仲可以睇吓香港的科研,井底之蛙

https://youtu.be/_EiT7semNCU

@JessePinkman

引用:
原帖由 貓腩 於 2022-9-30 09:42 發表
雀屎做人面辨識個間叫商湯,唔係阿里爸爸,唔識就去睇下招股書🤣🤣🤣,睇下冰個開發.

人地笑緊儍甲由認為最低工資可以係英國享受生活,你就7出來糾正,儍人見到多,連基本認知都知都無。 睇下上文下理,我唔識同D自閉人士溝通🤣🤣🤣

上yt有糧單睇,仲可以睇吓香港的科研,井底之蛙

https://youtu.be/_EiT7semNCU
我幾時有提及阿里巴巴或者商湯?

就算商湯,人地絕大多數僱員都在國內,你叫國內嘅人黎香港做乜嘢 AI?

我笑緊你以為英國攞最低工資都要交 3成稅。其他人講乜關我咩事?你明明係錯,做乜要死撐呢?有圖為證。

有表睇,求其去英國稅局個網頁睇,冰個得閒好似你慢慢睇個一文幾毫

個主題係想討論最低工資在英國能否過舒適生活,享受生命。 你就懶醒出程式計最低工資,依家用程式計得個hkd12000文,咁即系點?仲要唔要秒秒轉港幣,英鎊對港幣秒秒轉。

人蠢無得醫

返井底,地球太危險。同井蛙溝通唔到。

@JessePinkman

搵皮令嘢班人咪最適合移民囉! nothing to loose

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]