• 瀏覽: 5,817
  • 回覆: 26
甚至係由入貨嗰刻已經係錯,即市場上已飽和或好多其他方法可買到。好多因素

引用:
原帖由 帆立貝壽司 於 2022-8-8 01:48 發表

咁你有無比你嘅網店朋友屋企人睇?有無問下佢地意見覺得有咩唔好?其實好多marketing 或branding 野,都係阿媽係女人,局外人可能心水清啲
其實問過身邊啲人都覺得我會失敗,就係得依個意見

引用:
原帖由 帆立貝壽司 於 2022-8-8 01:51 發表
甚至係由入貨嗰刻已經係錯,即市場上已飽和或好多其他方法可買到。好多因素
依家我開嘅好似唔使入貨存貨

引用:
原帖由 gd5f602ca936d 於 2022-8-8 13:12 發表

依家我開嘅好似唔使入貨存貨
我明呀,因為你係dropshipping 嘛。我意思係你選會放上你網站嘅貨

引用:
原帖由 gd5f602ca936d 於 2022-8-8 13:06 發表

其實問過身邊啲人都覺得我會失敗,就係得依個意見
覺得會失敗唔緊要,但問埋佢地一個有建設嘅建議,如點樣改善先會好啲。

引用:
原帖由 帆立貝壽司 於 2022-8-9 18:29 發表

覺得會失敗唔緊要,但問埋佢地一個有建設嘅建議,如點樣改善先會好啲。
我之前喺度揾廣告公司傾嗰時其實都聽倒啲建議,我就覺得咁比較好,其中一個建議係要我整走晒啲圖入面嘅中文字,不過我喺Shopify用嚟上架嘅地方好似全部都係喺中國出貨,所以應該大部分都會係中文字,覺得我要上架一件貨都要用唔少時間,所以都想問下覺得我有冇需要所有貨嘅圖片都要整走啲中文字?

引用:
原帖由 帆立貝壽司 於 2022-8-8 01:51 發表
話說我見好似喺我揾供應商嘅嗰啲連結好似有得直接咁買,(例:AliExpress),同一件貨咁睇我嗰啲貨嘅售價就一定會貴過嗰啲供應商架啦~,咁睇嘅話真係覺得所有客都會去晒我揾供應商啲網址買野而唔去我網店?,&覺得我入貨上架係去個AliExpress打左個關鍵字之後由orders最多嘅貨不停咁入如何?因為雖然我見啲貨係好多orders,不過以我自己買咁去睇其實我自己都冇乜興趣買

退款,哈,哈哈,哈哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 寒冬委屈的白襪 於 2022-8-12 21:02 發表
退款,哈,哈哈,哈哈哈哈哈哈
依家問過其他人之後我都冇join啦~,&依家都冇回覆到我問個「無效退款」有咩可以用嚟做保證,所以我都唔想重覆咁問佢同一個問題

引用:
原帖由 goodwebdesign 於 2022-7-27 17:20 發表

Drop shipping?🤣
邊個國家?

引用:
原帖由 burgerbiker 於 2022-8-16 01:40 發表

邊個國家?
之前係做海外嘅雜貨店(不過之前間公司比我嘅產品List大部分都係household嚟),有留意過下人地幫我出嘅廣告都係美國,依家都諗住做household,不過都喺度問人household海外定本地比較好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]