• 瀏覽: 8,704
  • 回覆: 85
地產商洗你教佢點賺錢?沙士都鬥出貨啦!為左你班供樓人仕?

引用:
原帖由 plover 於 2022-1-15 08:17 AM 發表

係lor, 高薪請埋外籍model拍廣告,揾埋打手日日唱好, 為咩?華某就擺20年唔憂姐。
我以為做緊電視劇,睇到尾原來係賣新盤😂因為都成2,3分鐘

內地政商高官權貴資金充裕,無路可逃,唯有香港優質物業,中資不停採購,香港銀行水浸,港人亦只有買樓保值,未來香港樓市徘徊高位!

引用:
原帖由 kk2964 於 2022-1-15 02:38 PM 發表
內地政商高官權貴資金充裕,無路可逃,唯有香港優質物業,中資不停採購,香港銀行水浸,港人亦只有買樓保值,未來香港樓市徘徊高位!
咁多理據,最後徘徊
即係冇得升啦!🥱

引用:
原帖由 小巫見大巫 於 2022-1-15 02:47 PM 發表

咁多理據,最後徘徊
即係冇得升啦!🥱
已經足夠!

引用:
原帖由 66infinity 於 2022-1-15 05:13 AM 發表

星加波是很好的例子已經說明你嘰想法係錯嘰,依家人地嘰經濟已經超前香港喇
你 up 勿? 星加坡私樓價抄到高過香港,星加坡靠賣私地賺大錢,補助起祖屋。

引用:
原帖由 goodlook 於 2022-1-13 07:57 PM 發表
吾使急
但要快
😁😁😁
現在唔係發展商話事

不是發展商不急賣樓,係佢哋賣唔出

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30383503&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

貨如輪轉先有錢賺
HOLD 10年貨D屋要重執, D土地都要交地租, 冇好處

引用:
原帖由 ducklhl 於 2022-1-16 10:19 PM 發表
貨如輪轉先有錢賺
HOLD 10年貨D屋要重執, D土地都要交地租, 冇好處
發展商現在無say

買家情願買現樓,唔買高溢價大西北概念樓,更加唔買騎尼兩房300 尺樓
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30365897&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 kk2964 於 2022-1-15 03:08 PM 發表

已經足夠!
唔升又或升得少過通賬嘰資產已經係輸

引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-1-16 10:05 PM 發表

你 up 勿? 星加坡私樓價抄到高過香港,星加坡靠賣私地賺大錢,補助起祖屋。
星加波房地產相關產業GDP佔比只有約8%

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]