• 瀏覽: 23,389
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-9-2 03:31 PM 發表

有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居
當你每日被俾水滴聲搞到心煩意亂時 
就會知點解有人投訴

熱賣及精選
引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
知錯能改俾個讚。

引用:
原帖由 香港賽馬 於 2021-9-3 11:15 AM 發表

認同樓主所講真係好多人會忽略咗冷氣機滴水問題,因為夜晚滴落樓下冷氣機頂會很嘈,因爲自己間中都有此感受,我上個月行街跣倒就係因為樓上有冷氣機滴落地我睇唔到而出事,我當時手掌撐地見唔痛以為無事,但事後就開始痛至現在都未完全好番,如果我當時痛一定叫白車再影相事後追討
如果係街有好多種原因有水漬,而你自己行路唔帶眼,你自己都要負大部份責任。

用耳機

原來係你

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:51 PM 發表

冷氣機滴水真係大家都會,但係冇乜人真係會理
試過樓上倒有漂白水既污糟水落黎搞到我啲衫一撻撻
我都試過被人d漂白水滴落嚟搞到啲衫唔要得 ,仲要新衫

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
XDDD 以前我用乾衣機, 諗著瞓身就乾完, 點知都係嘈到別人, 現在只敢上班前才開啟.

無心之失,知錯能改新得啦!

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-9-5 12:04 PM 發表

XDDD 以前我用乾衣機, 諗著瞓身就乾完, 點知都係嘈到別人, 現在只敢上班前才開啟.
我屋企都有試過!
諗住夜晚洗衫點知個洗衣機啲轟轟聲嘈住人又比人投訴…

引用:
原帖由 真捉貓奴 於 2021-9-5 10:46 AM 發表

我都試過被人d漂白水滴落嚟搞到啲衫唔要得 ,仲要新衫
從此之後我晾出去既只會係睡衣

但係點解你要凌晨起身跑步?

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-9-7 03:07 PM 發表

但係點解你要凌晨起身跑步?
可能想蕩蕩下咁跑吧。

你大廈係好多住戶定點,如果咁應聲,應該好多鄰居知道係你

引用:
原帖由 babylima 於 2021-9-13 10:59 PM 發表

你大廈係好多住戶定點,如果咁應聲,應該好多鄰居知道係你
都多戶架,希望鄰居唔知係我

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]