• 瀏覽: 1,959
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
未做過生意,想問下開一間服裝店要幾錢成本?鋪面唔需要大,大約一百尺,但要中檔小小的裝修,位置可以以中型的商場為主,類似淘大商場的鋪面。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大約要30萬左右  如果要租鋪生意差估計可以守到半年

回覆 引用 TOP

個個上晒淘寶買啦

引用:
原帖由 manbmanbmanb 於 2021-3-28 06:21 PM 發表

個個上晒淘寶買啦
唔賣淘寶衫,總有人喜歡行街睇實物!因為網店睇唔到實物,二來要時間,唔同馬上擁有。三來唔會賣淘實衫,會賣中檔少少嘅韓國衫,韓國製造;韓國衫利潤大 ,需求都唔少,主打OL 人士 價錢由300-800蚊水平,唔貴又唔平

回覆 引用 TOP

今時今日要客仔掏出$500大元買一件衫真係咁易?

引用:
原帖由 manbmanbmanb 於 2021-3-28 08:39 PM 發表

今時今日要客仔掏出$500大元買一件衫真係咁易?
正常水平吧?就算H&M ZARA 呢啲淘寶質素水平都幾塊水。我嘅市場主要係做中檔小小生意,以服務同質素作為賣點,唔係鬥平。

回覆 引用 TOP

其實你都諗到咁完美,咪去搵經紀睇下啲中檔商場幾錢租囉,疫情下冇得去韓國入貨(睇中記得先拍照上淘寶睇,隨時同款平好多,啲客都會咁做),你咪去本地搵啲300-800批發睇睇,冇貨源講乜都死。

計晒裝修/按金租金/入貨/流動資金,咁咪知「開一間服裝店要幾多錢」囉。

引用:
原帖由 pp1123 於 2021-3-29 09:10 AM 發表

其實你都諗到咁完美,咪去搵經紀睇下啲中檔商場幾錢租囉,疫情下冇得去韓國入貨(睇中記得先拍照上淘寶睇,隨時同款平好多,啲客都會咁做),你咪去本地搵啲300-800批發睇睇,冇貨源講乜都死。

計晒裝修/按金租金/入貨/流動資金,咁咪知「開一間服裝店要幾多錢」囉。
唔該哂你!疫情下唔會開住,會等疫情後

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2021-3-29 09:15 AM 發表

唔該哂你!疫情下唔會開住,會等疫情後
到疫情過咗,舖租唔單止冇而家咁平,連舖冇得俾你租,疫情前你有幾何見淘大有吉舖 !?
而家大把吉舖你唔租,蘇舟過後冇艇搭,快啲去開啦,有危先有機

留名!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pp1123 於 2021-3-29 09:21 AM 發表

到疫情過咗,舖租唔單止冇而家咁平,連舖冇得俾你租,疫情前你有幾何見淘大有吉舖 !?
而家大把吉舖你唔租,蘇舟過後冇艇搭,快啲去開啦,有危先有機
但係依家開連貨源都冇得拎 點開!韓國衫要係韓國拎

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2021-4-1 10:26 PM 發表

但係依家開連貨源都冇得拎 點開!韓國衫要係韓國拎
香港工業中心大量韓國服裝批發商

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]