• 瀏覽: 14,705
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
陰到正一正!

熱賣及精選
引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-22 04:14 PM 發表

2018年: 林鄭月娥改劃八幅地作公營房屋

當然,規劃署的方案最終又被改寫。林鄭月娥在2018年公布「娥六招」時,一併公布把八幅用地改作公營房屋發展,分別為「RS」及「R2-2」-「R2-8」項目。

好陰功,被林鄭改到得返兩幅私樓地,其餘全部公營房屋。
貧民窟

引用:
原帖由 phmo 於 2021-7-22 17:31 發表

陰到正一正!
啟德跑道區又係高價賣完地之後改規劃,抽走單軌鐵路。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-22 04:15 PM 發表

私人發展商: 七除八扣後,全個「安達臣石礦場」僅餘下兩幅私樓住宅用地,跟原先計劃完全不同。當中,華懋投得的「安峯」,也就是前身「R2-1」用地,位置上比較捱近房協幾幅住地。地政總署在2017底推出地皮招標,當時仍區內地皮仍未轉作公營房屋用途,終由華懋在2018年初擊敗24個對手,以總金額31.128億元投得,按該用地57,632呎,最高可建樓面25.93萬呎計,每呎地價高達12,005元。
...
咁誠哥投返黎另外果幅點睇?同華懋陪葬定相4對會好一d?

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 gpoint2 於 2021-7-22 18:34 發表

咁誠哥投返黎另外果幅點睇?同華懋陪葬定相4對會好一d?
誠哥投地地價平好多好多。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-22 07:01 PM 發表

誠哥投地地價平好多好多。
支持林鄭的會被陰一獲
李嘉誠唔肯聽政府的反而有獎勵

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-7-22 22:17 發表

支持林鄭的會被陰一獲
李嘉誠唔肯聽政府的反而有獎勵
誠哥啟德跑道區唔知有冇中伏。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-22 10:35 PM 發表

誠哥啟德跑道區唔知有冇中伏。
誠哥係宣佈取消單軌後以低價買入跑道區塊地皮
呎價唔駛16000蚊呎
佢老哥當然醒啦!無高追!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]