• 瀏覽: 2,027
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bigdaddy2014 於 2021-2-24 11:00 AM 發表

唔想食塵,維修完先買囉,俾多二三十萬啫
升同跌真係無人知~

平心而論大維修 時間不短 10至12個月不等
……  一年之後升同跌雖然無人知……但一年內一定可以比我找到令一個心儀既地方的!!    
我去睇樓都幾乎行到踩爛屯門d路咁濟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低B強 於 2021-2-24 11:08 AM 發表

你係咪on 9,層樓升左你比返人?
#31 升跌無人知
有人睇好有人睇淡 我只係根據個人能力而買

回覆 引用 TOP

揀過其他已維修的樓吧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaman2020 於 2021-2-24 11:07 AM 發表

如果你諗住可以遲啲買, 即係唔急啦.
咁不如買左佢, 放租一兩年, 收租當維修費, 又可以避過維修時帶黎居住環境既影響.
應該做不到,個單位算少少殘,買樓一大舊 ,大維修又要比多舊 仲要執左租比再比多一舊    我投降了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-2-23 04:26 PM 發表

人生交叉點!!
睇中左個單位想買之際……無意中知道層樓就快大維修法團都未夾錢 ! 還是大廈是第一次大維修!
在一年內大維修勢在必行!因為法團已經拖左好幾年
買還是不買?   
睇下你接唔接受成棟大廈被圍一段長時間囉,如果你接受到,就同業主傾過個價。

業主唔減,叫AA 搵過第二間。

AA會好落力去傾架喇,估佢會減雙方傭去促成交易

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-2-23 05:01 PM 發表

已叫地產出聲 得返黎既回覆係
業主:我呢個價係唔會減! 大維修係要買家包埋!!

可能係個人原則問題,我個腦入面只有一個想法 如果層樓我住左 廿幾年 維修費我包甘心!
但我去買層 樓返黎比左樓價  住都無住過只  係黎睇過樓 仲要比多筆 真心吞唔落!
你等法團定左個價
業主自然會放返入個樓價到俾你供

俾左大維修既錢自然唔係呢個價

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

鐘意就買啦,大維修後個價肯定又高咗,羊毛出在羊身上,如果唔想蝕維修費,唯有搵過第二間啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-2-24 11:37 AM 發表

睇下你接唔接受成棟大廈被圍一段長時間囉,如果你接受到,就同業主傾過個價。

業主唔減,叫AA 搵過第二間。

AA會好落力去傾架喇,估佢會減雙方傭去促成交易
剛才 叫左我呢邊個代理同佢果邊代理傾傾 答案依舊
一 個 大 洋 都唔會減
業主那裏來的勇氣以我唔會走
我都諗住再搵  再重新出發睇樓之旅

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-2-24 04:17 PM 發表

剛才 叫左我呢邊個代理同佢果邊代理傾傾 答案依舊
一 個 大 洋 都唔會減
業主那裏來的勇氣以我唔會走
我都諗住再搵  再重新出發睇樓之旅
AA唔減傭?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-2-24 08:31 AM 發表

大哥買45x萬單位 比佣金仲要留多筆8萬 比大廈維修 仲要食多個大維修期
咁不如等維修完 至少唔使食埋個維修期

個單位於 屯門區  有興趣既PM黎 再比個準確地址你
如果維修完業主會加返個價入去同大廈會升值,其實都一樣⋯難得睇啱一個心儀單位

引用:
原帖由 kuen0315 於 2021-2-24 04:45 PM 發表

如果維修完業主會加返個價入去同大廈會升值,其實都一樣⋯難得睇啱一個心儀單位
你又講得啱,正常大維修完會加價!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫幻玄冰 於 2021-2-24 10:07 AM 發表

承你貴言 !!
如果過幾個月價錢跌少少 又可以平d 同 高幾層 就最正~
如果升呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]