• 瀏覽: 20,842
  • 回覆: 159
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-2-23 10:42 AM 發表

咁即係應該貪婪。
見證名言「別人恐懼你貪婪」既時候來了。
班財經專家, 講反話? 其實幫自己老闆大手抽?

引用:
原帖由 li-ion 於 2021-2-23 10:46 AM 發表

班財經專家, 講反話? 其實幫自己老闆大手抽?
反高潮成日有

山是山,水是水。
山非山,水非水。
山只山,水仍水。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-23 03:37 AM 發表

點解你啲形容咁好笑😂好正
冇計,冇囡 唯有係討論區 學某膠手咁刷存在感🤣

馬後砲
引用:
原帖由 wongtai38 於 2021-2-23 11:08 AM 發表

冇計,冇囡 唯有係討論區 學某膠手咁刷存在感🤣
差唔多而家出邊d囡都滿江紅

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-2-23 11:11 AM 發表

差唔多而家出邊d囡都滿江紅
都有d老江湖(內銀) 企得硬

馬後砲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新股閒人 於 2021-2-22 04:18 PM 發表

有人pm問,甘我一次過係到講
我原本留左幾張B組,不過都蚊曬飛
最主要有幾個原因
1.回撥55
2.有大師傅同我講係先聲原班人馬
3.基石太流,最後個PI之前有幫坐德望,後來跌左一大半
4.你以為基石要鎖半年,實情並不是甘簡單,大行私人有option同佢做,完全合法合理
5.有人歡迎我落placing要貨😂
6.勝率睇黎一半半,大師傅教落,細過一半勝率既不如過澳門賭一鋪好似簡單啲
...
學到嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hgtykio 於 2021-2-23 09:15 AM 發表

我覺得唯一使我驚嘅,唔係菜心有幾鬼,而係恆指幾時轉勢😱😱
新股如果冇獨特性,市場一轉差,超幾多倍都一樣死
係銀行孖咗B嘅我,呢隻都有心理準備
希望唔會似先聲咁逃生無門
反而我覺得唔洗驚恆指轉勢。玩新股最大優點系持大量現金。現在孖b最多都系派得幾皮野新股。輸得幾多?

但若恆指轉勢。等佢跌返一萬幾千黇。你底位仍然揸住大量現金就系皇者。求其低位入返d atm 點都唔會輸得去邊。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
新股區大佬話要捉樓主錯處,小心小心~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你假誠 於 2021-2-23 05:00 PM 發表

反而我覺得唔洗驚恆指轉勢。玩新股最大優點系持大量現金。現在孖b最多都系派得幾皮野新股。輸得幾多?

但若恆指轉勢。等佢跌返一萬幾千黇。你底位仍然揸住大量現金就系皇者。求其低位入返d atm 點都唔會輸得去邊。
我而家仲揸住成手貨
可能都要等個市升番多啲減減磅先

引用:
原帖由 hgtykio 於 2021-2-23 11:06 PM 發表

我而家仲揸住成手貨
可能都要等個市升番多啲減減磅先
同路人🤝

調整是為了能走得更遠,
劍指33484。未驚過

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]