• 瀏覽: 72,711
  • 回覆: 1,505
  • 追帖: 26
引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-3-1 11:34 AM 發表

我自己抽之前問自己可以承受幾多損失,例如我只接受10%損失, 甘如果朝雲我覺得十五十六,可能損失多過10%, 甘我傾向現金小注玩下。
朝雲我暫時只考慮A 中至尾,睇埋今明兩天大市同菜生表現再算。我就穏陣為主,情願唔賺都唔想輸。
豬兄有冇玩賽生

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-3-1 11:34 AM 發表

我自己抽之前問自己可以承受幾多損失,例如我只接受10%損失, 甘如果朝雲我覺得十五十六,可能損失多過10%, 甘我傾向現金小注玩下。
朝雲我暫時只考慮A 中至尾,睇埋今明兩天大市同菜生表現再算。我就穏陣為主,情願唔賺都唔想輸。
收到. 明白師兄策略. Thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yokolws 於 2021-3-1 11:36 AM 發表

豬兄有冇玩賽生
冇呀

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-3-1 11:36 AM 發表

冇呀
我入左B1,都係諗住睇下賽生點先決定朝雲,希望風兄呢一兩日有指引

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-3-1 10:57 AM 發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210226/bkn-20210226130305883-0226_00842_001.html

簡單就係甘:
近日美國10年期債券孳息率由1月初的不到1厘,升至高位一度突破1.6厘,債價下跌。市場解讀為預視經濟復甦,但經濟愈好,聯儲局「收水」誘因就愈大,近年靠「放水」催谷的股市牛市就變相在危,故觸發當前的跌市。

其 ...
Thanks 豬兄
一邊批左萬幾億
另一邊又吹收水
好似跌吉,推左走右😂

月兼
➕1️⃣ 常🀄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yokolws 於 2021-3-1 11:38 AM 發表

我入左B1,都係諗住睇下賽生點先決定朝雲,希望風兄呢一兩日有指引
認真有指引都要衡量自己處境落注😊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]