• 瀏覽: 39,628
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2020-3-26 10:30 PM 關閉
引用:
原帖由 plover 於 2020-3-26 07:37 PM 發表

Push. 好, 推到本文上報章.
一定要見報, 救得一個得一個😄

回覆 引用 TOP

堅料 有朋友已證實

回覆 引用 TOP

停mortgage會產生大量撻訂???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 41107 於 2020-3-26 05:56 PM 發表

最近有市場消息流出指,渣打銀行內部指引提到,4月、5月的新買賣按揭成交,暫時不接申請,至於申請中的按揭,則不受影響。

渣打發言人指,該行因應疫情發展,加強了防禦工作包括實施員工彈性輪班工作、減少員工外出及工作時數等措施,以保障員工及客戶之安全,減低病毒傳播風險,因此部份服務如按揭申請的批核時間可能會較平時長。該行未有停止按揭貸款申請,並會繼續盡力為客戶提供服務。 ...
因此部份服務如按揭申請的批核時間可能會較平時長。
Hahahaa..... 已經講咗

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-3-26 08:42 PM 發表

因此部份服務如按揭申請的批核時間可能會較平時長。
Hahahaa..... 已經講咗
係!問左獅子行, 申請照收嘅,不過...

引用:
原帖由 plover 於 2020-3-26 08:47 PM 發表

係!問左獅子行, 申請照收嘅,不過...
銀行想做生意好快批。睇吓佢想唔想only

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-3-26 08:52 PM 發表

銀行想做生意好快批。睇吓佢想唔想only
都話落雨收遮la!

引用:
原帖由 plover 於 2020-3-26 08:54 PM 發表

都話落雨收遮la!
Full pay lor. Easy

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2020-3-26 08:55 PM 發表

Full pay lor. Easy
咁要full paid 一定要座底怒劈4成先la!唔賣罷就!下一間。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2020-3-26 07:30 PM 發表

人生有幾多個十年? 一個人為咗証明比人睇, 12年前賣自住樓係一個正確的決定, 就由年輕等跌等到中年人, 中年人等到變老年人了, 分分鐘已經連按揭都做唔到要full pay買樓了, 又何必呢? ...
人地話買股票淨係收息夠交租有突

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plover 於 2020-3-26 08:54 PM 發表

都話落雨收遮la!
Sor9ry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwitness123 於 2020-3-26 07:28 PM 發表

咁美股跌成萬點,港股都幾千點,債又跌,基金都得。實際上呢班險企d投資會點呢?照計銀行實知道,加上拆息又抽高又反傳統加存款息。間接承認資金緊張,所以樓主收到風不一定係無原因。如果渣打承認的話個衝擊仲大。 ...
正宗窮人思維, 唔該醒下啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]