• 瀏覽: 7,908
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
千萬劏房

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2019-8-13 09:41 PM 發表

200幾呎賣1076萬。合理呀。全面支持呀爺 令到香港更繁榮。200呎賣3000萬
都係果句啦,200尺1千萬唔買就笨,出年可能100尺要1千萬了

回覆 引用 TOP

成千萬買劏房話知佢乜璇都比人笑啦

我有冇睇錯,286呎,要千萬?買果個都傻

回覆 引用 TOP

1千萬買2百幾尺。
不可思議

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-8-14 04:12 PM 發表

記咗rebate未?
咁SSD又計....好複雜

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-8-15 12:46 AM 發表

成千萬買劏房話知佢乜璇都比人笑啦
世上就系有呢種傻人,甘先至好多笑點架嘛  ....  

回覆 引用 TOP

實力問題

回覆 引用 TOP

已經減到950萬

回覆 引用 TOP

租樓好

呢度話新地係最好架
而家特價,快啲入貨

Don't worry; be happy.

回覆 引用 TOP

新X基系甘贵架,無$可以買華X

一早苦口婆心叫人吾好買呢D假豪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-8-13 08:53 PM 發表

樓市前景欠明朗,貴價劏房蝕住走。新地(016)北角天價豪宅海璇,剛出現的第一間二手放盤,即屬蝕讓求售。消息指,單位為5A座高層F室,屬實用面積286方呎開放式單位,現以低於買入價連「SSD」蝕讓放售,叫價1,070萬元。土地註冊處資料顯示,業主去年7月向發展商以1,075.9萬元買入單位,當時只需支付樓價3.75%印花稅,換言之屬本地客。若成功叫價沽出,若計及樓價10%SSD、佣金及釐印費等開支, ...
3%,真係好急走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BMWM4C 於 2019-12-9 07:12 PM 發表

新X基系甘贵架,無$可以買華X
286 呎,成千萬

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]