[樓市分析及CCL] 暴動令樓市下行最大收益者

引用:
原帖由 916430 於 2019-8-16 12:53 AM 發表

你已shot 上腦
"shot" 定 “short"?

熱賣及精選
仲有兩三年前落左車,而家未返上車果D仆街丫,最想跌到仆街之後入平貨啦

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-16 01:32 AM 發表

"shot" 定 “short"?
你好鬼寸

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-16 08:34 AM 發表

你好鬼寸
教典故,以免版友再重蹈覆轍。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-16 08:56 AM 發表

教典故,以免版友再重蹈覆轍。
你都幾用心係呢個網度,晚八又見到你,早八都見到你。。。你已退休??

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-16 09:09 AM 發表

你都幾用心係呢個網度,晚八又見到你,早八都見到你。。。你已退休??
尋日咪答過你囉。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-16 09:11 AM 發表

尋日咪答過你囉。
唔理由玩的時候,仲日日係香討囉,忍唔住想八。。。

引用:
原帖由 低能的你 於 2019-8-16 09:46 AM 發表

唔理由玩的時候,仲日日係香討囉,忍唔住想八。。。
環遊世界緊嘛

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-16 09:52 AM 發表

環遊世界緊嘛
你都環得好苦悶喎。。。

不如我代你去環啦。。。

回覆 引用 TOP

大嶼山填海,有大量地,新界D地霸又驚起來平價放貨,就有數之不盡既地起樓啦!
有大量樓,市區重建又容易好多,又有大量新市區樓啦!
大量重建,劏房就會消失或還原
到時樓價就會返去應有水平

如覺得有道理!幫忙按一下笑面公仔,謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-8-14 07:18 AM 發表

頭先你原句係 “全部都要交這3個月來的返工出勤記錄。交唔出,即炒。”

我唔明你想講乜。
意思代表,是呢3個月來,正常打工仔,除了病假和正常例假外,基本上是返工,是有出勤記錄。

但如果呢3個月,是不尋常缺勤的話,意思是代表了去參與遊行和暴力活動。

代表了,公司是有黑衣暴力人仕在職。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gary9489 於 2019-8-16 01:56 AM 發表

仲有兩三年前落左車,而家未返上車果D仆街丫,最想跌到仆街之後入平貨啦
agreelDD_007:

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。