[樓宇按揭] 最近買左樓

引用:
原帖由 ngben 於 2019-8-14 10:16 AM 發表

暴徒令你變左接火棒
每次火棒,其實是接力棒也不定。
我05年接了火棒。之後又多了枝火棒。今年6月賣了火棒,一變二。7月買了一枝,另一份錢等暴徒努力。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 車站外圍的核心 於 2019-8-14 01:24 AM 發表

自住唔好理個市啦
可以唔理 但係現實上每個月白供 心理一定有影響。

回覆 引用 TOP

最緊要保住份工

回覆 引用 TOP

罷工冇咗份工

回覆 引用 TOP

咁係繼續喇。如果自住樓價幾錢都無所謂喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raygogo 於 2019-8-12 10:52 AM 發表

借倒應該買
我都啱啱買左😭

小心銀行隨時收緊按揭!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 niko0128 於 2019-8-15 06:51 AM 發表

我都啱啱買左😭
公起做業主

回覆 引用 TOP

如果係自住, 自己計過條數又搞得掂咪繼續囉

Antz

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edbe 於 2019-8-12 06:41 PM 發表

我都買左
祝大家好運

回覆 引用 TOP

自住就要努力了

回覆 引用 TOP

睇唔到林鄭會重手加土地供應。如果可以立刻發展棕地、廢置校舍、農地等等,就算唔郁郊野公園,可供用的土地會是「明日大嶼」的數倍,咁樣就會冇左花萬億貢獻阿爺的理據,阿爺家陣莫財,你林鄭咁做是死罪。加上大陸權貴在香港咁多物業,港樓只能升。「明日大嶼」是用黎谷樓價用的,今日推遲左,其實點都要繼續推

回覆 引用 TOP

樓主...銀行覆左你按揭未?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。