• 瀏覽: 6,100
  • 回覆: 28
  • 追帖: 3
冇人講長沙灣?

熱賣及精選
引用:
原帖由 kissing_me 於 2019-8-15 04:38 PM 發表

冇人講長沙灣?
優:
市區, 名校, 近西鐵南昌站

缺:
一面係貨倉, 隔音屏只隔一半, 如果貨車向南出就隔唔到音
另一面係污水廠, 唔知會唔會好大陣異味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 galaxyy 於 2019-7-13 01:51 AM 發表

居屋2019大家最鍾意邊度
印度

回覆 引用 TOP

想問下揀樓次序WM0033XX, 二房是否完全沒機會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉芳香的採購 於 2019-11-7 05:32 PM 發表

想問下揀樓次序WM0033XX, 二房是否完全沒機會
係,我WM19x ,都係得返一房選擇

回覆 引用 TOP

哈,甘可以吾洗寄信去房署浪費時間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心含情的腳毛 於 2019-11-7 05:59 PM 發表

係,我WM19x ,都係得返一房選擇
我wm70 應該有2 room?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ginnyso 於 2019-11-7 07:27 PM 發表

其實已經講左好多好多次了,好多地方亦有公報!首先要你知道兩至三房總共有幾多單位。
今期居屋,兩房和三房單位總數是只有一千三百幾個⋯⋯而單計排你地WM前面的,共有一千五百個「家有長者」(GE/WE)!(佢哋都已經唔夠分),所以你就大概可以計到機會率有多少了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ginnyso 於 2019-11-7 07:27 PM 發表

如果家有長者隊有二百幾戶無揀兩房單位,你應該有機會可揀兩房~不過就算有都係豬頭骨既兩房

回覆 引用 TOP

都唔明政府點解起咁多一房?明明公屋租戶最需要2,3房,我揀到咪比返間公屋你囉!而家浪費社會資源。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gooner09 於 2019-11-7 10:12 PM 發表

都唔明政府點解起咁多一房?明明公屋租戶最需要2,3房,我揀到咪比返間公屋你囉!而家浪費社會資源。
同感其實基本兩房係最多家庭需求!依家就算抽中居屋,但仍然好多家庭只能選到一房

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心含情的腳毛 於 2019-11-7 09:21 PM 發表

如果家有長者隊有二百幾戶無揀兩房單位,你應該有機會可揀兩房~不過就算有都係豬頭骨既兩房
排前面的家有長者,兩房單位係多數都會揀,反而得如果只剩返一房的話,好多綠表家有長者都未必要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬女同學 於 2019-11-7 10:28 PM 發表

排前面的家有長者,兩房單位係多數都會揀,反而得如果只剩返一房的話,好多綠表家有長者都未必要
大把人搶住要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ginnyso 於 2019-11-7 10:38 PM 發表

大把人搶住要
我當然知道大把人要,我意思只係部份「家有長者」未必要啫

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]