• 瀏覽: 45,060
  • 回覆: 56
  • 追帖: 4
不覺得.......只有識玩同唔識玩的分別

熱賣及精選
引用:
原帖由 華爾街狼狼 於 2019-10-26 11:31 PM 發表

不覺得.......只有識玩同唔識玩的分別
點先叫識玩??

回覆 引用 TOP

玩期貨是一種高層次的博弈學問!

回覆 引用 TOP

想請教下各位,有乜方法令我上SP trader時,只可以用到期權,而用唔到期指?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

本多終勝

回覆 引用 TOP

亂玩就真係必輸,玩期指我覺得係一種藝術

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mon104 於 2019-7-10 12:29 PM 發表

贏埋贏埋都唔夠一鋪輸
有覺悟係好事黎!
玩期指唔係易事, 基本上95%人輸!

D人成日教人技術分析輸多嬴少.
我有個有錢朋友用真銀玩10年期指, 日日對住mon, 日日炒, 結果輸左一層樓!
但佢都仍不甘心, 繼續努力...  

咁你有無佢咁有米, 又有心去同期指對戰, 但又唔一定會嬴...   

請勿輕信有關無牌代炒期貨服務!
有疑問請致電證監會查詢
/向證監會求助
電話2231 1222
(選取所需語言後按5字)
引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-12-27 08:22 PM 發表

有覺悟係好事黎!

我有個有錢朋友用真銀玩10年期指, 日日對住mon, 日日炒, 結果輸左一層樓!

咁你有無佢咁有米, 又有心去同期指對戰, 但又唔一定會嬴...    ...
輸層樓既話,佢可能係當開大細咁玩了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyjoe 於 2019-12-27 08:22 PM 發表

有覺悟係好事黎!

咁你有無佢咁有米, 又有心去同期指對戰, 但又唔一定會嬴...    ...
我都玩咗差唔多十年....輸咗唔少
除非你有超人既紀律同意志
否則真係唔好玩期指

反而宜家轉玩期權幾適合我

回覆 引用 TOP

No

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 floydrose 於 2019-7-15 06:30 PM 發表

7成機率贏是很難的,有6成已經好好了.
6-4 , 已經有2 ,的確唔差。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右