• 瀏覽: 188,697
  • 回覆: 2,544
  • 追帖: 25
本主題由 miss5 於 2020-2-27 09:09 AM 關閉
引用:
原帖由 我心不死.. 於 2020-2-27 12:15 AM 發表

系冇point架,咪衣度仲有理性討論?唔系啊???抵你破產加Call Loan
小弟一直都係靠估,靠運,靠彩數,咒下你,過下心隱都好啊。破產啊....!!Call Loan啊....!!炒尤啊...!! ...
理性討論?你係靠估話樓市跌,我哋同你分析,邊個有問題😑

熱賣及精選
引用:
原帖由 我心不死.. 於 2020-2-27 12:17 AM 發表

小弟一直都係靠估,靠運,靠彩數,咒下你。咒下咒下就成真...祝你破產啊....!!Call Loan啊....!!炒尤啊...!!
咒下咒下,今年又入多間濕地樓收租,越咒我越有錢,請繼續🤪我又多一間樓啦,身體力行支持樓市💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

附件

99FBEFAE-1C94-4AFD-A88E-4BC8BD6AB835.jpeg(307.36 KB)

2020-2-27 12:21 AM

引用:
原帖由 我心不死.. 於 2020-2-27 12:25 AM 發表

你去吃屎喇,理性分析,話老婆做雞,甘叫理性分析?至PK個係你啊,同你講啊,借到甘盡,今次好有信心,跌到PK,話5厘回報,小弟已經好保守,一於靠運,靠估,靠彩數... ...
唔會,pk人工高,呢6年收租都成80萬,6成上會,月供1萬8。跌中好,跌多啲,等我入多2間🤪

引用:
原帖由 我心不死.. 於 2020-2-27 12:27 AM 發表

擺副相就係啊,係真仲好,輸到你PK...好有信心,狼來了,經濟正在衰退..
估中我多2間,
估唔中,我啲資產升值
莊同閒嘅分別,你明唔明😑🤫

引用:
原帖由 我心不死.. 於 2019-2-1 08:11 PM 發表

我是租租,也具有能力置業..本身並不知道短期樓市是否升跌...也不具專業知識去估計樓市去向...不過小弟偏向看淡..向淡原因不想論述..其他淡友也說了很多次...

不過在現況做租租的好處就是比租..原因好簡單衣家租樓只是給樓價的2%比業主..就可以免除債項或樓價下行的風險..就等於利用好平利息問業主借巨額身家...2%十年都系20%...好抵下...

是否會買的問題..就要看看市場是否 ...
5撚識計數。on99
租樓當1萬5. 如果買,每月係有50%息,50%供本。
即每月=利息當租金,已平過租樓淨支出1萬5.
呢度已經係租樓人士無可能明ge一個point..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我心不死.. 於 2019-2-1 08:22 PM 發表

世事難料..市場波動可超乎想象...話吾定明年今日負資產已大增...
一相情願..以為樓價只升不跌...只是掩耳盜鈴...自欺欺人....
祝業主能早日供滿..脫離債項煩惱... ...
你睇下2011年開始,有壓測先上到車,大家租樓個班幾辛苦先揾到d藉口令自己好過d.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我心不死.. 於 2020-2-26 07:57 PM 發表

錯,我系咬老綜的,訓球場..無錢買戲飛,只係想看你輸到PK個樣,一窩輸Q曬,炒尤...破產...call loan...!!! ...出力D叫..! ...
噢....因為肺炎事件比銀行「雞」咗? 以我所知,由上年12月開始,好多零售銀行的員工都陸陸續續收到「大信封」,依家有啲分行直情大條道理唔開門,仲多人比銀行「炒魷魚」

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]