註冊 登入

[樓市分析及CCL] 誠哥真係真心愛香港,提醒大家買樓小心

本主題由 miss5 於 2019-1-11 11:31 PM 打開
老奸巨講嘢冇句真,大家小心。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
近呢5 年長實不段賣資產,不段貨,連屈臣氏都想放埋。

今日誠哥話樓價會下跌叫大家小心(順水人情),實質打擊對手,等對方損手放樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joeycky 於 12/1/2019 03:56 PM 發表

超人退了休仲要出聲,唔係交左比個仔做主席咩。
登峰造極的人永不言休。

回覆 引用 TOP

佢老了,講嘢一舊舊

引用:
原帖由 浪漫周周 於 2019-1-12 05:03 PM 發表

佢老了,講嘢一舊舊
帶出重要訊息就得啦

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2019-1-11 07:45 PM 發表

誠哥都唔睇好,我梗係信誠哥啦,信硬膠好已經蟹左喇
其實你應該考慮立即移民,那邊有過百億身家,有大屋有工人,日日溝死女,快樂過日子,一秒鐘決定即可得到理想居。

窮鬼毒L繼續留在世上獻世,保持現狀,做狗被人奚落到死那天,同時為了食物生存繼續殘害其他無辜的生命,包括家禽及一棵菜,做狗污染地球及殺生,因為繼續作孽,下世投胎更慘,自己諗下應該點做去立即停止作孽。

回覆 引用 TOP

樓市波動……自住樓都唔理🉐嘅多啦🤔

回覆 引用 TOP

我解讀到既係
樓市波動(即係上落會大),自住計好數就應該買。
所以我預測樓市係會有一下free fall ,有d樓有機跌穿400,到時一班人應該會計掂數入市。
當然有質素小小既樓可能會穿600萬。600萬樓要八成,未必個個有首期,所以早排波叔要研究有無得放寬借貸。到時應該係大部分自住入到市。

回覆 引用 TOP

TON仔,長命,仲有電話公司呃咗好多人!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2019-1-12 06:06 PM 發表

帶出重要訊息就得啦
我唔需要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Suarez-7 於 2019-1-11 07:45 PM 發表

誠哥都唔睇好,我梗係信誠哥啦,信硬膠好已經蟹左喇
贊同

回覆 引用 TOP

真心買不起啊⋯⋯

回覆 引用 TOP

d樓又做近期低位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 野人1 於 2019-1-11 08:51 PM 發表

佢話睇淡今年經濟,跟住話波動大。咁你話波動喺指向上定向下?
佢地人在太空,無上下左右之分。只有不繼轉

回覆 引用 TOP

咁又睇下今年佢哋港九新界,三個新盤開咩價!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。