註冊 登入

[其他] 內地買樓你地會最注意咩?

引用:
原帖由 Jarrah 於 2019-1-12 03:12 PM 發表

最重要梗係問吓自己D資金能否被綁死起碼五年啦!
我諗買得起樓都已經考慮過?

精選樓盤
引用:
原帖由 我是女皇不是主 於 2019-1-15 05:07 PM 發表

係大陸買樓多數係投資啦 都係睇下層樓個潛力~
之前聖誕先上左惠陽睇盤
睇緊咩盤?? 有咩心得

引用:
原帖由 炮台山吳彥袓 於 2019-1-16 11:39 AM 發表

睇緊咩盤?? 有咩心得
雅居樂呀。之前都見有人講過,話西九高鐵可以到
都真係幾方便,不過都係睇嘅段階

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炮台山吳彥袓 於 2019-1-15 06:58 PM 發表

我諗買得起樓都已經考慮過?
理論上是的;但實際上就不一定啊!以我介個人為例,看見一個自已喜歡的盤就如同見到一個美女,產生一見鍾情的感覺,沒想太多便即時落定了。我有個friend知我買左第二天也即時買了同一棟相同的單位,但後來他說如果早知有三年限售期便不會買啦!可見有人買內地樓祗是羊群效應便買了。

回覆 引用 TOP

1) 地區 2)漏水問題 3)鄰居

在順德有一層.... 好多吾記得了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2019-1-12 12:45 AM 發表

買大陸人喜歡的...
最实際

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rawong 於 2019-1-11 14:13 發表

1) 地段
2) 地段
3) 地段
4) 地段
5) 地段

地段好, 冇得輸
还要看潜力  城市发展规划

回覆 引用 TOP

1) 地段
2) 地段
3) 地段
4) 地段
5) 地段

地段好, 冇得輸

回覆 引用 TOP

今日可以答你,可能要加多一樣 : 風水

聖誕同家人上左佛山間屋,家人返港當日幾乎命喪當地,出門口前突然嘔吐大作,血都嘔出來,去到廣州急call的士落深圳,過關後即刻去醫院住左近兩星期,醫生話佢差啲爆血管,遲半日醫就真係無命

事後有親戚話該區可能有污糟嘢,佢當日時運低撞到,去金紙舖都話聽左情況睇過通勝係極大機會撞到污糟嘢,俾返一二百蚊去化解

(屋苑門外已動土多年,至今仲掘緊地,居民出入要穿過高速公路橋底,指係影響風水)

回覆 引用 TOP

54 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。