註冊 登入

五年手機APP編寫公司,創業歷程之你問我答 香討焦點

引用:
原帖由 sckinn 於 2019-2-25 03:15 PM 發表

差不多,還要即場知道客戶是 walk in 還是會員,同埋有無俾咗上課的費用。仲有客戶可以有個 app 睇返上過咩堂同要推送一些消息給客戶。如果客戶一次過買定幾堂有 discount 唔知咁要幾錢? ...
如果客戶一次過買定幾堂有 discount

咁需要做埋online payment? Discount會係app上面發送,並且透過online payment 計價?抑或顧客純粹cap圖,而去門市付款時展示?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 sckinn 於 2019-2-25 03:15 PM 發表

差不多,還要即場知道客戶是 walk in 還是會員,同埋有無俾咗上課的費用。仲有客戶可以有個 app 睇返上過咩堂同要推送一些消息給客戶。如果客戶一次過買定幾堂有 discount 唔知咁要幾錢? ...
如果冇online payment既話,4萬8左右, web版後台連ios+android app

引用:
原帖由 何必買股 於 2019-2-25 04:45 PM 發表

如果冇online payment既話,4萬8左右, web版後台連ios+android app
如果想做埋 online payment 呢?

幾好用的 50 大升幅網:
http://www.hkgdstock.com/

引用:
原帖由 sckinn 於 2019-2-25 06:21 PM 發表

如果想做埋 online payment 呢?
咁就會貴d,7萬八千蚊

引用:
原帖由 何必買股 於 2019-2-25 07:21 PM 發表

咁就會貴d,7萬八千蚊
原來貴咁多,再睇睇先,謝謝你!

幾好用的 50 大升幅網:
http://www.hkgdstock.com/

引用:
原帖由 sckinn 於 2019-2-25 09:48 PM 發表

原來貴咁多,再睇睇先,謝謝你!
好呀,唔使客氣

回覆 引用 TOP

ching宜家Tvp升至60萬, 發達啦?

引用:
原帖由 9cat9 於 2019-3-6 06:57 PM 發表

ching宜家Tvp升至60萬, 發達啦?
又唔好咁講互惠互利,搵餐晏仔姐

回覆 引用 TOP

請問接左job 點搵programmer, 同佢地講完點guarantee 佢地交啱野俾你

引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-3-10 11:01 PM 發表

請問接左job 點搵programmer, 同佢地講完點guarantee 佢地交啱野俾你
咁自己員工黎與其驚programmer 俾唔岩既野,不如驚個客自己都唔知自己要咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢個雀躍的烈女 於 2019-2-4 11:48 AM 發表

通常呢d app 係出面搵公司寫定自己請IT人寫?
最好老細寫+監督,一嚟有問題直接解決,二嚟老細有底穩陣好多,爛尾機會低

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-11 02:46 PM 發表

最好老細寫+監督,一嚟有問題直接解決,二嚟老細有底穩陣好多,爛尾機會低
唔怪得師兄你要日理萬機。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。