註冊 登入

中伏了,希望大家以此為鑑

本主題由 hkpal 於 2018-9-24 07:29 PM 移動
希望多d人知啦,矩地跟本就同萍果講個間一樣,都係用所謂智能售賣機扼人(可睇引link)

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20190223/59294940
https://hk.finance.appledaily.co ... e/20190223/59294985

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 風險高回報低 於 2019-3-7 12:23 PM 發表

Gritus 智能售賣機又出黎呃人

http://s.nextmedia.com/magazine/r.php?a=2_657811_0&i=20190307
好得人驚!仲會再有受害者

引用:
原帖由 自動售賣機苦主 於 2019-3-7 04:19 PM 發表

好得人驚!仲會再有受害者
HK多豬hi,無論有冇讀過書,一律無腦走去學人貪同走捷徑。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自動售賣機苦主 於 2018-9-27 06:20 PM 發表

邊有咁容易搵到人落廣告?亂咁打電話比公司叫佢地落?
 H正常呀,sales係咁日日打電話找生意

引用:
原帖由 火陳仔 於 2019-3-13 05:05 AM 發表

H正常呀,sales係咁日日打電話找生意
你都識講係 sales 啦!
我買呢部機個陣唔係想做sales!
點正常呀??

引用:
原帖由 自動售賣機苦主 於 2019-3-14 03:16 AM 發表

你都識講係 sales 啦!
我買呢部機個陣唔係想做sales!
點正常呀??
其實,點解現在做生意嗰啲人好似嬰兒咁,做生意做係因為唔想聽人講,想試下自己嘅努力,呢啲幾十年前已經有嘅玩具居然諗住可以賺錢,仲要講到人昆你,自己真係冇責任 ?

引用:
原帖由 火陳仔 於 2019-3-14 06:47 AM 發表

其實,點解現在做生意嗰啲人好似嬰兒咁,做生意做係因為唔想聽人講,想試下自己嘅努力,呢啲幾十年前已經有嘅玩具居然諗住可以賺錢,仲要講到人昆你,自己真係冇責任 ? ...
我緊係有責任啦,所以而家自己負責哂添!真正無哂血汗錢嘅係我個荷包呀!
而家我仲出post, 分享比人知,唔好再中招呀!特別係年輕人!我覺得比起你責罵,我更負責任!

引用:
原帖由 自動售賣機苦主 於 2019-3-14 02:28 PM 發表

我緊係有責任啦,所以而家自己負責哂添!真正無哂血汗錢嘅係我個荷包呀!
而家我仲出post, 分享比人知,唔好再中招呀!特別係年輕人!我覺得比起你責罵,我更負責任! ...
好事,你係好人,其實現,買買賣賣,要交租的生意,想賺錢真係好辛苦,我係唔欣賞你不勞而獲的心,你賣魚丸,海鮮,衣服,蝕晒,我都當你英雄少少

引用:
原帖由 火陳仔 於 2019-3-14 06:49 PM 發表

好事,你係好人,其實現,買買賣賣,要交租的生意,想賺錢真係好辛苦,我係唔欣賞你不勞而獲的心,你賣魚丸,海鮮,衣服,蝕晒,我都當你英雄少少 ...
我唯有認衰仔啦!我係諗住不勞而獲!咁咪衰左囉,大家唔好投資係Gritus 呢間咁高科技嘅公司!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。