註冊 登入

想自己創業幫人拔罐療法

引用:
原帖由 人妖winwin 於 2018-4-13 16:00 發表

搶公司客仔????
其實我標題內容真是沒提過叫公司的病人
同埋真係諗住網上宣傳

引用:
原帖由 bibi8160 於 2018-4-13 04:49 PM 發表

其實我標題內容真是沒提過叫公司的病人
同埋真係諗住網上宣傳
其實搵舊客係好正常的, 因為來你公司睇的, 都係要睇醫師, 醫師指示要做乜野治療, 肯定唔係主因找你做拔罐的, 如果只係响往你同佢拔罐, 一早私自問你啦, 所以我覺得搵舊客係無問題喎

引用:
原帖由 LamSix1 於 2018-4-13 17:15 發表

其實搵舊客係好正常的, 因為來你公司睇的, 都係要睇醫師, 醫師指示要做乜野治療, 肯定唔係主因找你做拔罐的, 如果只係响往你同佢拔罐, 一早私自問你啦, 所以我覺得搵舊客係無問題喎
謝謝您

其實在這間診所工作每個月總有一些人只是找我拔罐而已
我就會向這些人出發先haha
在這裡已沒有留戀的意思了
因為一到夏天真係熱到想死
冷氣都唔開
收工成身汁回家痴立立

回覆 引用 TOP

自己儲夠錢可以試下租個細細地既鋪位試做,一萬蚊既工周街都有

引用:
原帖由 chachachacha 於 2018-4-16 07:34 發表

自己儲夠錢可以試下租個細細地既鋪位試做,一萬蚊既工周街都有
謝謝您意見
是啊、正正想找間細鋪試下先!

回覆 引用 TOP

妳有什麼中醫方面應可資格!
懂按摩嗎?

引用:
原帖由 bibi8160 於 2018-4-8 03:00 PM 發表

謝謝您意見
啊,因這診所每日都比較多病人來看中醫,每日大約幫10個以上病人拔罐,
每一個拔罐需時間大約半小時至一小時。
另外還有其他工作的啊,下班後已經9點了。 很累。 反了9小時。
其實都沒多精神體 ...
拿唔介意既話我可以直接教你一招。
我老豆開醫館時候隔離間鋪就係差不多同一形式拉客。
你如果有熟客就靜靜雞問佢地聯絡方法。如果安全既話可以探聽一下佢地既口風有無興趣咁做,起碼唔使病人自己走來走去,而當然你架生要齊全,至於器具方面我可以幫你問問,我地以前都有做開玻璃拔罐的

引用:
原帖由 AhTen 於 2018-4-16 18:54 發表

妳有什麼中醫方面應可資格!
懂按摩嗎?
中醫不需要按摩的
只拔罐,走罐
閃罐的喔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2018-4-16 19:03 發表

拿唔介意既話我可以直接教你一招。
我老豆開醫館時候隔離間鋪就係差不多同一形式拉客。
你如果有熟客就靜靜雞問佢地聯絡方法。如果安全既話可以探聽一下佢地既口風有無興趣咁做,起碼唔使病人自己走來走去,而 ...
哈哈
今日反工先聽到兩個病人係因為我拔罐拔得好先過來
又多兩枝強心針! 
我已買齊了架生啊
謝謝您

回覆 引用 TOP

如果你手勢好,一定有得做,一定比宜家賺更多。
一開始建議你去PARTNER 唔同的腳底按摩公司,同佢地分錢。
咁樣做,你唔駛驚一開始未有客源冇收入。

慢慢再建立個人品牌同客源,一定好過跟你個刻薄老闆。

引用:
原帖由 swingsmarketing 於 2018-4-26 11:06 發表

如果你手勢好,一定有得做,一定比宜家賺更多。
一開始建議你去PARTNER 唔同的腳底按摩公司,同佢地分錢。
咁樣做,你唔駛驚一開始未有客源冇收入。

慢慢再建立個人品牌同客源,一定好過跟你個刻薄老闆。
謝謝您意見
最後果句😂😂😂
刻薄老闆
😂😂

回覆 引用 TOP

加油。

如果你想有人比啲營銷方法幫你起步,可以搵我。

引用:
原帖由 swingsmarketing 於 2018-4-26 13:15 發表

加油。

如果你想有人比啲營銷方法幫你起步,可以搵我。
謝謝

回覆 引用 TOP

43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。