註冊 登入

[其他] 村屋價錢及問題?

引用:
原帖由 IamErine 於 2019-1-15 12:29 PM 發表

原來清水樓或無送熱水爐嘅單位都會有寫呢句嘢,唔使理,照買照裝就得
之前真係無聽過

精選樓盤
引用:
原帖由 kennethchui 於 2019-1-15 04:24 PM 發表

之前真係無聽過
我都未聽過,我第一次買未裝熱水爐嘅屋。

我以為正路應該有,因為我都未買過全新,都係買阻先知。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mebao 於 2019-1-15 01:37 PM 發表

你間係屋苑,管理署應該會負責叫各層夾返吸糞池錢。
屋苑就係有呢個好處
不是屋苑,單幢式

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigbigbc 於 2019-1-15 01:15 發表

係咪即係以前個跳蚤市場?
吾係喎,你講果個跳蚤市場係對正西鐵站架喎,我講緊呢個係入左村入面的。

引用:
原帖由 閒仁 於 2019-1-17 01:42 AM 發表

吾係喎,你講果個跳蚤市場係對正西鐵站架喎,我講緊呢個係入左村入面的。
Google map search 盈匯坊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IamErine 於 2019-1-15 06:10 PM 發表

我都未聽過,我第一次買未裝熱水爐嘅屋。
9成9村花都唔包電器架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 閒仁 於 2019-1-17 01:42 AM 發表

咁多個。。。。夠生意咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IamErine 於 2019-1-15 12:48 AM 發表

廁所無喎!全屋兩個三相電熱水爐電位,一個在主人房套廁,一個在廚房,我估廚廁共用一個爐,因為兩個廁所有段距離,無奶油套廁個爐去到另一個廁所吧!我上網 check 過,水務監督即係水務處長,而在家安裝任何形式的熱水爐都有其條例要跟,以即熱式電熱水爐計,其中一關就係不能有水倒流入主喉,以免爐內有污染物影響其他單位,又要熱水爐形號規格(爐內最高壓力)再加水管設計粗幼長短,計條數,無風險就直裝,有風險就要 ...
有幾多人會咁乖跟足。。。
你睇下裝修版,幾多人裝果D日本洗patpat坐厠,水務條例係唔比,因爲會將廁所系統connect 左去食水系統,污染食水

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。