註冊 登入

[海外置業] 泰國樓討論專區

本主題由 miss5 於 2018-4-12 11:07 PM 提升
引用:
原帖由 tomrit 於 2019-3-19 03:35 PM 發表

當 30sqm 入場都百幾港紙
真係唔平,但要睇番佢位置同設施,咁我想退休住豪啲... 係要付出,4-50萬都有,呢個世界一分錢 一分貨

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 Bearinghome 於 2019-3-17 11:46 AM 發表

請問各位在落大定時滙款去發展商時,香港aa沒有通知本人要向泰國銀行索取FET,己向aa徵求索回FET,請問在我本人方面,自己可從什麼途徑向泰國銀行索取FET? Thanks! ...
呢D咁既aa開佢名啦!你唔係諗住香港Daa會同你跟呀!未買既人,有版你睇,比佣香港aa賺,最後就只得呢種仲衰過自己飛去素國買!

引用:
原帖由 Bearinghome 於 2019-1-9 04:17 PM 發表

想補充一下,發展商持有的正本有見證人簽晒所有合约位置,但副本即我持有的,有部份没簽。
Agent話求仿冒當時的見證人簽名,話可以。見證人的資料其實我不知道是誰,這樣是否没問題? ...
呢D咁既aa開佢名啦!你唔係諗住香港Daa會同你跟呀!未買既人,有版你睇,比佣香港aa賺,最後就只得呢種仲衰過自己飛去泰國買!

引用:
原帖由 hkguy1978 於 2019-3-19 04:17 PM 發表

呢D咁既aa開佢名啦!你唔係諗住香港Daa會同你跟呀!未買既人,有版你睇,比佣香港aa賺,最後就只得呢種仲衰過自己飛去泰國買!
接近半年無哂d樓盤廣告,應該散band aa 都轉行了

引用:
原帖由 mychungchung 於 2019-3-19 06:55 PM 發表

如果係好似香港買樓咁,要交收後先有佣就唔會有呢種情況。
所以都係果句,泰國樓唔好同香港aa買!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mychungchung 於 2019-3-19 06:55 PM 發表

據我所知aa仲做緊,佢地主力推axaxda發展商既盤,唔係主力推我個盤,aa話axaxda發展商比双位佣佢地,而我果間只得3至5%。aa公司在香港時不時出廣告那間,又有睇樓團那間,大家小心!aa仲做緊,點向銀行申請FET佢話要問,過左幾天,我又再問,答復係要再問!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkguy1978 於 2019-3-19 04:13 PM 發表

呢D咁既aa開佢名啦!你唔係諗住香港Daa會同你跟呀!未買既人,有版你睇,比佣香港aa賺,最後就只得呢種仲衰過自己飛去素國買!
謝謝您的建議及回復。

回覆 引用 TOP

一個起兩個止就好了, 那些買了一堆樓打算摩貨嘅人(一個蓋十個煲),一到收樓又未摩出,真係撻訂都撻吾切

引用:
原帖由 元朗的乙東兄05 於 19-3-2019 08:47 PM 發表

一個起兩個止就好了, 那些買了一堆樓打算摩貨嘅人(一個蓋十個煲),一到收樓又未摩出,真係撻訂都撻吾切
Can agree no more !

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。