Park Yoho 專區 (第2版) (版主示:留言前留意 P1 #2)

引用:
原帖由 nicedog 於 2019-5-23 12:41 PM 發表

我返工九龍區,屋苑有小巴、九巴出元朗,亦有小巴出錦上路轉西鐵,最近亦有九巴268m出荃灣西。一般日常用品有7-11、fusion, 買餸就要出到元朗了,有時候,要人流少、寧靜舒服環境就要有所平衡。平常都聞唔到河臭味,只是有時由咐近傳來豬屎味,通常都是晚上,關上窗便可以,但最近已沒再聞到。 ...
認同, 要寧靜環境的確要取捨。星期一至五返工,等車出元朗站,班次可接受?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日勇敢的隊長 於 2019-5-23 10:15 PM 發表

我覚得好好,真係非常之舒服,好有渡假嘅感覺,交通亦都可以接受,呢度一定冇可能好似元朗市中心咁方便,所以要自己取捨,但我寧願搭多一程小巴,都唔寧願住喺人多車多嘅地方 ...
有渡假感覺,真好。 參觀時,經過都有呢種感覺。但想,如果業主收齊樓,住左入去多人左,還有嗎。。。
會所多大媽,有係另一景像。

引用:
原帖由 劉莎包 於 2019-5-23 11:42 PM 發表

有渡假感覺,真好。 參觀時,經過都有呢種感覺。但想,如果業主收齊樓,住左入去多人左,還有嗎。。。
會所多大媽,有係另一景像。
就算係收齊樓,呢度嘅密度都低好多,以屋苑嘅會所同面積來講,已經一定大過大部份屋苑好多,如果咁都擔心人多,咁真係冇辦法,至於大媽,呢樣野邊有得擔心得咁多,就算其他屋苑都一樣有,只要唔好影響屋苑就得。

引用:
原帖由 明日勇敢的隊長 於 2019-5-24 08:55 AM 發表

就算係收齊樓,呢度嘅密度都低好多,以屋苑嘅會所同面積來講,已經一定大過大部份屋苑好多,如果咁都擔心人多,咁真係冇辦法,至於大媽,呢樣野邊有得擔心得咁多,就算其他屋苑都一樣有,只要唔好影響屋苑就得。 ...
都係。平時屋苑泳池size一到夏天, 根本上都係浸水。 但呢果屋苑泳池大好多, 上次入去見到, 都"嘩"張聲甘大。 
屋苑質素,好睇班睇住客品格。 

回覆 引用 TOP

點解香討甘憎PY?地產post個邊成日唱衰, 完全吾中肯。 應該正負兩面都講,等讀者自己分析。
乜真係甘勁豬屎味嗎?

引用:
原帖由 劉莎包 於 2019-5-28 10:11 PM 發表

點解香討甘憎PY?地產post個邊成日唱衰, 完全吾中肯。 應該正負兩面都講,等讀者自己分析。
乜真係甘勁豬屎味嗎?
我都想知!巧擊py,明針對!由2016年呢度已經不停踐py,又有人回應佢地,搞到出post 個D仲開心

引用:
原帖由 feihome 於 2019-5-29 08:58 AM 發表

我都想知!巧擊py,明針對!由2016年呢度已經不停踐py,又有人回應佢地,搞到出post 個D仲開心
實地睇完,其實環境一流,有點似去左泰國resort。 睇個日都無所講豬屎,臭河味。對呢個社區好有興趣。 
但上網見到負面post多,點都會影響。始終未住過, 又係新社區。但睇睇下,發現隔籬post係針對,多過理性討論。 莫非係班村民?呢新社區對佢地利益最大影響。

奇怪呢區業主又好少提呢區。所以搵到只有負評資訊。

引用:
原帖由 劉莎包 於 2019-5-29 09:25 AM 發表

實地睇完,其實環境一流,有點似去左泰國resort。 睇個日都無所講豬屎,臭河味。對呢個社區好有興趣。 
但上網見到負面post多,點都會影響。始終未住過, 又係新社區。但睇睇下,發現隔籬post係針對,多過理性討論。 莫非係班村民?呢新社區對佢地利益最大影響。

奇怪呢區業主又好少提呢區。所以搵到只有負評資訊。 ...
我見到D post都覺得好奇怪,佢哋係會特登開post叫人討論呢到,我認同係村民

回覆 引用 TOP

請問車位可去附近村度租嗎? 大約幾多錢?

回覆 引用 TOP

各我啱啱搬入park YOHO 想問下朝頭早八點大欖出中環會唔會好塞? 謝

引用:
原帖由 beauty1024 於 2019-6-29 11:09 AM 發表

各我啱啱搬入park YOHO 想問下朝頭早八點大欖出中環會唔會好塞? 謝
8點唔敢講,但如果7點10左喺大欖搭968,基本上過埋西隧都係半個鐘左右

回覆 引用 TOP

謝謝!

回覆 引用 TOP

請問有冇 Park Yoho 住房 Wechat 郡, Telegram...etc.?

如果無, 不如開返個group 好嗎?

回覆 引用 TOP

Hi,各位好, 新黎新報到!

回覆 引用 TOP

上面又唔駛咁勞氣
我始終覺得事實就係事實
住客 睇樓準買家 自然心裡有數
任你點抹黑 又或者吹捧 都影響不大

回覆 引用 TOP

主題標籤 #park_yoho #大欖
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。