• 瀏覽: 20,145
  • 回覆: 33
  • 追帖: 3
我計過數,移民去英國後就可以攞返筆錢, 唔洗再比基金公司賺

用銀行買股,佣金貴三倍,小數怕長計

優惠受條款約束
熱賣及精選
一年管理費食左你0.75至1% , 一年就無左$7500 至 $10000

優惠受條款約束
100萬咁少冇乜力

做供左17萬,放在高風險現有52萬,算多嗎

引用:
原帖由 christsa 於 2021-2-10 07:58 PM 發表

算多,我供左三十幾萬都係一百萬頭

優惠受條款約束
引用:
原帖由 kimfai4731 於 2021-2-10 07:46 PM 發表

100萬咁少冇乜力
我基層人工, 無計

優惠受條款約束
年收1%管理費, 比你無限次轉換基金, 冇賣出買入差價. 應該冇其他工具有咁平.

我幾年前連自選戶口都開埋, 可惜後來政府改例, 要到65歲先攞得番 (但可以扣稅), 我吾想d錢被鎖死, 係死線前攞番本金. 就係咁2020年賺少左10萬以上.

毛毛好L煩
引用:
原帖由 christsa 於 2021-2-10 07:58 PM 發表

買啲咩,賺得咁多

引用:
原帖由 Neil916 於 2021-2-11 09:09 AM 發表

買啲咩,賺得咁多
通常都係高風險基金

引用:
原帖由 股妳唔倒 於 2021-2-11 11:00 AM 發表

通常都係高風險基金
咁應該all in

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-2-10 04:20 PM 發表

我計過數,移民去英國後就可以攞返筆錢, 唔洗再比基金公司賺
BNO移民的都係基層,無業
邊有可能有100萬咁多

一早就過咗啦

一百一十幾

引用:
原帖由 tarhua 於 2021-2-11 08:18 AM 發表

年收1%管理費, 比你無限次轉換基金, 冇賣出買入差價. 應該冇其他工具有咁平.

我幾年前連自選戶口都開埋, 可惜後來政府改例, 要到65歲先攞得番 (但可以扣稅), 我吾想d錢被鎖死, 係死線前攞番本金. 就係咁2020年賺少左10萬以上.
已經好叻啦!我唔知想做果時已經無。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]