• 瀏覽: 3,423
  • 回覆: 14
博佢經濟復蘇,2020奧運,開賭場

回覆 引用 TOP

Portfolio本身已經持有日本基金
MPF就未必會揀佢

引用:
原帖由 petertangtang 於 2017-6-30 10:24 AM 發表

Portfolio本身已經持有日本基金
MPF就未必會揀佢
我MPF 暫時持手北美基金股票,收獲唔錯

引用:
原帖由 ibank 於 2017-6-30 01:19 PM 發表

我MPF 暫時持手北美基金股票,收獲唔錯
MPF手持北美係必須的吧~要不然錢賺不了

引用:
原帖由 petertangtang 於 2017-6-30 02:06 PM 發表

MPF手持北美係必須的吧~要不然錢賺不了
師兄認為日股前景如何?

回覆 引用 TOP

帝國粉絲團參上

香港是一個悲情城市,只有所謂言論自由,卻沒有沉默的自由。
討論變為喧鬧,只有立場,沒有真相。
非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...
引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2017-6-30 05:35 PM 發表

帝國粉絲團參上
銀兄個組合有日股?😌

基本上安培好穩定,連國會都控制埋,數據都證實援慢復甦。而且旅遊業,開賭,開放民縮法例絕對係支持日本經濟的動力。

回覆 引用 TOP

我都考慮買⋯
想問下現在日股估值高吾高?
如果買日本中小企基金會吾會大風?

引用:
原帖由 ping.lo 於 2017-6-30 08:56 PM 發表

我都考慮買⋯
想問下現在日股估值高吾高?
如果買日本中小企基金會吾會大風?
安本 日本小型基金都可以
風險唔大 回報比教穩定但時間長
由於風險低所以估值高與低都不影響
若你考慮買這基金就預1-2年時間擺放
若果將有其他風險因素時就要轉走
不過反而中國股票基金今年就會比日本做得教好

回覆 引用 TOP

如果買中國基金,是不是買南方A50etf 會好d?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ibank 於 2017-6-30 06:28 PM 發表

銀兄個組合有日股?😌
預設投資策略中累積核心基金可能有D

非黑即白的思維,歸邊的思想,執著於個人化的正義就大叫這是公義。利用抹黑取得利益,欺善怕惡的行為,成為新文化標準了...
引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2017-7-1 05:26 PM 發表

預設投資策略中累積核心基金可能有D
Portfolio 裡面點都要有架喇,反而中國股票比份較少

引用:
原帖由 ibank 於 2017-7-1 07:30 PM 發表

Portfolio 裡面點都要有架喇,反而中國股票比份較少
估計會採用既都係龍頭企業為主

引用:
原帖由 銀之練金術師 於 2017-7-1 09:54 PM 發表

估計會採用既都係龍頭企業為主
我也是採用師兄策略

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]