註冊 登入

坊間期指分享會或課程

坊間期指分享會或課程 E-mail 此主題給朋友

純粹一問,如違規,請告之。
坊間好多付費的或免費講期指既分享會,
有哪些你地覺得值得去聽聽?

自問功力淺,想學多點,令自己睇位準D.

最近聽過order flow 既講座,好似幾深下,唔係咁岩我。

我在YouTube 睇過我要做廚神中有位阿sir,覺得佢講得唔錯,應該會搵機會親身聽。

有無其他值得去聽既分享會介紹。

精選樓盤
第一,除非睇到即市表演,否則都係紙上談兵
第二,真正期指高手係唔會現身,否則即係話教期指好揾過trade期指,你自己諗佢可以教到你乜功力

引用:
原帖由 topskyint 於 2019-4-7 04:34 PM 發表

最近聽過order flow 既講座,好似幾深下,唔係咁岩我。

我在YouTube 睇過我要做廚神中有位阿sir,覺得佢講得唔錯,應該會搵機會親身聽。

有無其他值得去聽既分享會介紹。 ...
方新俠好似幾勁!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 playstation 於 2019-4-8 01:57 AM 發表

第一,除非睇到即市表演,否則都係紙上談兵
第二,真正期指高手係唔會現身,否則即係話教期指好揾過trade期指,你自己諗佢可以教到你乜功力
youtube有條鬍鬚高佬, 搞D期指班好似幾(吸客)成功, 佢地都只係齋吹,
睇佢D片, 又真係幾多戇九跌錢報讀, 真係【教期指好揾過trade期指】

引用:
原帖由 vvbb88 於 2019-4-28 09:15 PM 發表

youtube有條鬍鬚高佬, 搞D期指班好似幾(吸客)成功, 佢地都只係齋吹,
睇佢D片, 又真係幾多戇九跌錢報讀, 真係【教期指好揾過trade期指】 ...
叫乜名?

引用:
原帖由 topskyint 於 2019-4-28 11:15 PM 發表

叫乜名?
search 香港期指, (正名)英文, 四個英交字母(簡稱),
唔好誤會, 佢地同我無關係, 睇佢D片, 我覺得真係幾
成功, 真係幾多戇九跌錢, 跌完重上埋鏡講感受.......

真係唔識講........香港人真係幾有錢, 加上智力愈來愈
低, 真係幾好握, eg: 倫敦金, 大陸公安, 速遞, 交友
金融美女, 接個電話又唔見幾十個.....真好搵........

回覆 引用 TOP

坊間教你炒期指的.  頂多同你分享經驗同止蝕的重要性.

世上最難賺的錢是股市和期貨.

唔係學一兩個課程就可以解決投資學習路程.

投資係靠自己鑽研和投資經驗交織而成, 無速成>

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topskyint 於 2019-4-7 04:34 PM 發表

有無其他值得去聽既分享會介紹。 ...
你講exxx sir?

聽過佢講座,但覺得佢d 方法好似太靠感覺 (可能只係講座,冇share details)
佢又冇講backtest 既result 係點,所以都冇報
但係現場都好似幾多人報,唔知係真定係做媒.........

回覆 引用 TOP

E sir 我聽過,但我覺得陳Sir 應該比較有料,佢都有提過,要真金白銀實戰才有進步。

引用:
原帖由 topskyint 於 2019-5-10 12:39 AM 發表

E sir 我聽過,但我覺得陳Sir 應該比較有料,佢都有提過,要真金白銀實戰才有進步。
好多課程幾皮野,你懂睇圖,基本技術分析,留意市場走勢,知道自己想攞乜野~~幾皮野實戰好過去上堂,實戰仲有輸贏,上堂比左佢就無晒~~~實戰過程中檢討錯處,唔好重覆犯錯,你會搵到岩你自己個套,然後嚴守紀律,投資係無必勝法,只有提高勝算,減少損失,好多都係經驗,上堂好多都係廢話

坊間導師基本上是網上資料集結, 重新包裝, 然後高價賣比學員..

你網上找資料學仲好啦!  例如: stockcharts 之類..  幾好.

如可以應用自己強積金已算不錯...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenji52 於 2019-5-10 02:09 AM 發表

好多課程幾皮野,你懂睇圖,基本技術分析,留意市場走勢,知道自己想攞乜野~~幾皮野實戰好過去上堂,實戰仲有輸贏,上堂比左佢就無晒~~~實戰過程中檢討錯處,唔好重覆犯錯,你會搵到岩你自己個套,然後嚴守紀律,投資係無必勝法,只有提高勝算,減少損失,好多都係經驗,上堂好多都係廢話 ...
幾皮我唔會上啦 ,免費聽聽我又覺得無乜所謂,期指要玩得好,實戰經驗最重要。白髮陳sir 研發左個系統,唔知這裡有無人用過,可分享下?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenji52 於 2019-5-10 02:09 AM 發表

好多課程幾皮野,你懂睇圖,基本技術分析,留意市場走勢,知道自己想攞乜野~~幾皮野實戰好過去上堂,實戰仲有輸贏,上堂比左佢就無晒~~~實戰過程中檢討錯處,唔好重覆犯錯,你會搵到岩你自己個套,然後嚴守紀律,投資係無必勝法,只有提高勝算,減少損失,好多都係經驗,上堂好多都係廢話 ...
正解. 香討都大把高手可學
例如神社

引用:
原帖由 cold_fire 於 2019-5-11 02:27 PM 發表

例如神社

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cold_fire 於 2019-5-11 02:27 PM 發表

例如神社
神社?乜黎?

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。