• 瀏覽: 12,355
  • 回覆: 69
  • 追帖: 10
端州主城區,今年都開始破萬了,買得肇慶,首選一定係江景湖景,成熟嘅商業配套,學校,交通,學校交通對香港人無乜用,返大陸讀書估計重係無乜人會考慮,交通方面,大陸買車養車容易,10皮一部日產SYLPHY四線城市一街都係。
剛需城西6-8千一坪平靚正,城東大江景好多都開始過萬了。純粹交流,如果1-2皮一方,可以考慮佛山同惠州,廣州新區則需要2皮上下位,都一樣係大灣區入門可考慮範圍。

新地標?睇落好似唔錯。

端州其他樓盤價格參考。

除左某區,肇慶其他區域有時間我得閒再去揾下,佛山惠州同價位嘅都歡迎加入討論的。

熱賣及精選
有用資訊,大灣區各區房地產不同公眾號,自己想睇邊度不妨自己參考一下。

https://mp.weixin.qq.com/s/V3lcDCYPhJ1bvZh8OjfAxg

多謝樓主 我其實想返大陸置業好耐了 多得你我行少咗好多冤枉路 好人一生平安🙏🏻🙄

引用:
原帖由 2000168fan 於 2021-2-6 03:51 PM 發表

多謝樓主 我其實想返大陸置業好耐了 多得你我行少咗好多冤枉路 好人一生平安🙏🏻🙄
買樓開心事嚟,大陸又近又方便,祝你買到心水樓又可以長升長有。

夠貼地好文必推

𦘦慶 敏捷城 好似都ok 不過坪數太大177坪😩

有間吉之島 啱晒香港人🤓

呢個盤都有留意,但離高鐵站較遠,新區離高鐵站較近,就有此優勢

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-2-6 04:35 PM 發表

新區遲D都會有shopping mall,現樓當然係敏捷城較方便

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-2-6 04:35 PM 發表

好似都有細房,90坪。不過18年開盤,估計都賣得7788。

引用:

講真商場對香港人嚟講都好重要,我住深圳果陣住KK Mall,日常生活飲食娛樂一應俱全,正到暈。

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-2-6 04:51 PM 發表

講真商場對香港人嚟講都好重要,我住深圳果陣住KK Mall,日常生活飲食娛樂一應俱全,正到暈。
師兄有冇去過高要 恆大夢幻城 啲女成日去打卡

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-2-6 08:02 PM 發表

呢度無去過呀😂肇慶其實好大,啱啱你講就去睇下資料,感覺有d似十幾廿年前香港人上大陸買嘅碧桂園洋房🏡,價格好似係7字頭?有公寓20零萬有交易呀,自住就揀自己喜歡嘅位置戶型,不過附近應該無乜嘢玩,純粹買嚟退休可以,投資咪攪。恆大盤我自己會好小心留意,因為開盤同清尾貨,7字頭變4 5字頭經常有,想執平野隨時有驚喜的。

引用:

啱先再睇世茂濱江一號,原來要認籌兼且一期一出就賣鬼哂講真,好野使鬼勁推,係要搶㗎,使鬼AA拍片咩。😂有睇開大陸樓嘅都知,總之想買好野,自己多𥄫下比較下好易發現,邊d要排隊嘅,就算唔買,沖埋去睇下都一定有著數。

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-2-6 09:27 PM 發表

啱先再睇世茂濱江一號,原來要認籌兼且一期一出就賣鬼哂講真,好野使鬼勁推,係要搶㗎,使鬼AA拍片咩。😂有睇開大陸樓嘅都知,總之想買好野,自己多𥄫下比較下好易發現,邊d要排隊嘅,就算唔買,沖埋去睇下都一定有著數。
所以AA話未來十年喎 分分鐘五十年不變😱

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-2-6 08:02 PM 發表

點解咁似去左歐洲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]