• 瀏覽: 1,869
  • 回覆: 23
. 好友會被斬殺

其實老散有咩錢買..

係就搞基金..怕你唔搞..一搞包你冚包散

唔好睇少我地中國人, 一人投資一百萬, 14億人就140萬億, 私有化成個導指都得, 都唔知有冇打少個零

講到金融,內地高官未夠班,唯有限制多多,自己人打自己人佢哋最叻

引用:
原帖由 持燈聖者 於 2021-10-31 11:42 AM 發表
唔好睇少我地中國人, 一人投資一百萬, 14億人就140萬億, 私有化成個導指都得, 都唔知有冇打少個零

有一百萬..買樓好過買爛紙..對中國人來講

又一班大陸人被內地高官割韭菜,遲早官逼民反,我好擔心我們這一代能不能繼續保持增長,祖國實現世界第一強國

引用:
原帖由 hkmanluen 於 2021-10-31 11:45 AM 發表
又一班大陸人被內地高官割韭菜,遲早官逼民反
有國安法..反唔到

近年每項國策阿爺都係想整衰香港..令局勢不穩..

所以話中港融合、大灣區呢個概念.真係信唔過

阿爺想係香港話晒事..玩全面控制. 搞到個個係窮撚.自然聽聽話話

引用:
原帖由 seanball 於 2021-10-31 11:50 AM 發表

有國安法..反唔到

近年每項國策阿爺都係想整衰香港..令局勢不穩..

所以話中港融合、大灣區呢個概念.真係信唔過

阿爺想係香港話晒事..玩全面控制. 搞到個個係窮撚.自然聽聽話話
似乎沽期,沽貨,換美金是最好出路

唔買美股,可買港股啊,唔用牛牛買用港股通買咯,港股大大利好啊

堵塞非法走資,港股被沽,成交繼續縮

內地投資不能跨境
其實選擇吾多

引用:
原帖由 seanball 於 2021-10-31 11:37 AM 發表
. 好友會被斬殺

其實老散有咩錢買..

係就搞基金..怕你唔搞..一搞包你冚包散
亞爺欲開放,又何須用枇杷半遮面呢?
俾直通車fake過一嘢仲未學精

引用:
原帖由 dwong 於 2021-10-31 12:09 PM 發表
堵塞非法走資,港股被沽,成交繼續縮
班大鱷係唔係都沽,關9事

引用:
原帖由 seanball 於 2021-10-31 11:44 AM 發表

有一百萬..買樓好過買爛紙..對中國人來講
咩你覺得自己係中國人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]