• 瀏覽: 7,288
  • 回覆: 39
中海油係南海發現石油,可供未將大灣區所需,相信佢會升到九蚊左右。唔怪得恆指跌七百幾點,佢總升啦﹗

熱賣及精選
佢尋日前日跌過籠呀,由8.6跌落來,已經跌足一成了。

回覆 引用 TOP

近期成交大增,我都跟入少量

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2021-1-26 12:21 PM 發表

中海油係南海發現石油,可供未將大灣區所需,相信佢會升到九蚊左右。唔怪得恆指跌七百幾點,佢總升啦﹗
咁樂觀,幾時先升到9

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2021-1-26 12:21 PM 發表

仲要被兩大國際指數踢出
以為會有平貨執

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
今日開始升。吾敢古頂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-1-26 01:12 PM 發表

仲要被兩大國際指數踢出
以為會有平貨執
重點係佢係外國佔了多少比例﹗
據我所知應該是十幾個巴仙。
但大家無唔記得只要人為的禁止,隨時都會鬆綁。
這次的石油發現,聽講藏量不小,所以這次係跌市佢總升,否則以中海油的個性一早跌到7.4以下了。
我都係7.8買了10手,但因用銀行,依家都無咩肉食,等升到8.5左右就放咗佢,執幾千來幫補家計都好。

照計今日收市,佢應該係八蚊以上先正常。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2021-1-26 01:43 PM 發表

重點係佢係外國佔了多少比例﹗
據我所知應該是十幾個巴仙。
但大家無唔記得只要人為的禁止,隨時都會鬆綁。
這次的石油發現,聽講藏量不小,所以這次係跌市佢總升,否則以中海油的個性一早跌到7.4以下了。
我都係7.8買了10手,但因用銀行,依家都無咩肉食,等升到8.5左右就放咗佢,執幾千來幫補家計都好。
我有50手賺3萬幾諗住長期持有沒放,而家打和就來跌到買入價。

回覆 引用 TOP

賭股一隻,  邊有價值投豬

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散

回覆 引用 TOP

啲北水揸莊既股沽到on9

回覆 引用 TOP

引用:

今日北水留意咗

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
收市前插一棍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaiyuk 於 2021-1-26 10:06 PM 發表

今日北水留意咗
究竟今日系北水買入定還是基金邊派邊托要等聽日先知。原本以為佢要再過兩日先大跌一兩日的,結果今日提前左。

引用:
原帖由 前往夜馬 於 2021-1-26 10:09 PM 發表

究竟今日系北水買入定還是基金邊派邊托要等聽日先知。原本以為佢要再過兩日先大跌一兩日的,結果今日提前左。
今日700北水也比昨天多

仆街要對自己投資決定負責!!
0788$2
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]