• 瀏覽: 454
  • 回覆: 6
問過兩間

DBS:首先要係香港DBS擺一球港紙開豐盛理財戶口,星架坡果邊亦要擺等值100萬港紙資產

OCBC:香港呢邊要擺100萬港紙,星架坡果邊要擺20萬坡紙

根據大陸人嘅作風暗啞底開咗但繼續上網話愛國

回覆 引用 TOP

根據大陸人嘅作風暗啞底開咗但繼續上網話愛國

回覆 引用 TOP

More nine fish

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿的斯亞貝巴 於 2019-9-20 08:20 PM 發表

問過兩間

DBS:首先要係香港DBS擺一球港紙開豐盛理財戶口,星架坡果邊亦要擺等值100萬港紙資產

OCBC:香港呢邊要擺100萬港紙,星架坡果邊要擺20萬坡紙 ...
朋友二十年前在雷曼開左個戶口。真係非常安全架。宜家打風落雨都唔影響個戶口結餘,因為係零。

引用:
原帖由 mrkhchan 於 2019-9-21 07:14 PM 發表

朋友二十年前在雷曼開左個戶口。真係非常安全架。宜家打風落雨都唔影響個戶口結餘,因為係零。
係買左債券先係蝕姐,放錢係雷曼戶口會0???

引用:
原帖由 manhoman 於 2019-9-21 07:16 PM 發表

係買左債券先係蝕姐,放錢係雷曼戶口會0???
雷曼是一間已經破左產的美國公司,或者一兩百年后美國政府會認數賠錢啦,因為美國對香港人咁好,不過宜家就一元都未賠。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]