註冊 登入

想去1688買野

想去1688買野 E-mail 此主題給朋友

請問有無人去過1688買野?

我註冊唔到……我試過用淘寶賬號,但唔得…
係唔係一定要實名註冊?
而且我無支付寶……

我想試下批發,貨就睇中左,但又無寫要起碼批幾多……

精選樓盤
今時今日點可以唔開通支付寶

引用:
原帖由 半空肥沃的羊 於 2018-12-25 11:22 PM 發表

今時今日點可以唔開通支付寶
點解一定要開通支付寶?
我從來唔去淘寶,1688等網站入貨

誰自願獨立於天地痛了也讓人看
引用:
原帖由 貪杯的靈魂 於 2018-12-26 01:03 PM 發表

點解一定要開通支付寶?
我從來唔去淘寶,1688等網站入貨
如果同大陸做生意開定冇壞,收錢方便好多

回覆 引用 TOP

我的大陸支付寶就算被人改了幾次密碼,現都要用。。。。返大陸用現金,隨時無錢找,現在好多人都唔帶錢出街。。。

回覆 引用 TOP

你这已经属于国际贸易了,需要按照国际贸易流程走,会复杂很多。
制度是不一样的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yip8888 於 2018-12-22 11:02 PM 發表

請問有無人去過1688買野?

我註冊唔到……我試過用淘寶賬號,但唔得…
係唔係一定要實名註冊?
而且我無支付寶……

我想試下批發,貨就睇中左,但又無寫要起碼批幾多…… ...
唔使實名喎, 用淘寶賬號就得. 無支付寶咪搵人代付囉, 有啲人提供代付服務的.
起碼批幾多全部都有寫架喎, 唔知你點解話無寫...

回覆 引用 TOP

额。。我是大陆人也是网商- 你要买什么  我可以帮忙  支付宝是非常稳妥的, 可以防止卖家那边收款不发货,或者货不对板。有疑问可以随时退货或者退款的。 属于目前大陆交易中最好的担保交易方式。 淘宝账号是可以在1688上购买东西的。 除非你操作出了问题。 有其他疑问请留言

引用:
原帖由 论文编辑 於 2018-12-28 11:11 AM 發表

额。。我是大陆人也是网商- 你要买什么  我可以帮忙  支付宝是非常稳妥的, 可以防止卖家那边收款不发货,或者货不对板。有疑问可以随时退货或者退款的。 属于目前大陆交易中最好的担保交易方式。 淘宝账号是可以在1688上购买东西的。 除非你操作出了问题。 有其他疑问请留言 ...
但係在1688不可以付款,因為我無大陸银行卡

引用:
原帖由 公園笨拙的P圖 於 2019-1-17 05:46 PM 發表

但係在1688不可以付款,因為我無大陸银行卡
現在申請大陸銀行卡都難過登天。。。

回覆 引用 TOP

我是大陆人,我是1688的老用户了。发货到香港比较麻烦的。

引用:
原帖由 前晚小壽包 於 2019-1-24 06:54 PM 發表

其實我都想知點解1688咁麻煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前晚小壽包 於 2019-1-24 06:54 PM 發表

我想去1688 入一批大型機器到香港,不過未研究點樣付錢及物流。。。我應該會上廠睇實物直接傾,幾萬蚊一部

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。