• 瀏覽: 8,835
  • 回覆: 34
我想搵個租盤住下,wfh唔需要交通,順便方便附近運動,日夜大部份時間都要靜, 為左想連續安靜訓8個鐘以上
樓上行路會唔會聽到?唔想比樓上隨時隨地的嘈音搞,想租頂樓但都唔平下

同唔好近馬路果頭怕太低車聲嘈到

多唔多蚊?  

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-9-20 23:22 發表
多唔多蚊?  
蚊又唔緊要,見d人都話屋入面放蚊網
我只想知係咪入面長期好靜

引用:
原帖由 comicparty 於 2022-9-20 23:08 發表
我想搵個租盤住下,wfh唔需要交通,順便方便附近運動,日夜大部份時間都要靜, 為左想連續安靜訓8個鐘以上
樓上行路會唔會聽到?唔想比樓上隨時隨地的嘈音搞,想租頂樓但都唔平下
Wetland 最大問題係天井廁

引用:
原帖由 edwwin 於 2022-9-21 08:03 發表

Wetland 最大問題係天井廁
人地廁所味會聞到?
除此之外仲有咩問題?新樓好似冇聽過幾多人講入面感覺點

引用:
原帖由 comicparty 於 2022-9-20 23:08 發表
求奇揾間村屋3樓便可解決啦
你的要求, 南丫島都唔錯....

引用:
原帖由 comicparty 於 2022-9-21 13:49 發表

人地廁所味會聞到?
除此之外仲有咩問題?新樓好似冇聽過幾多人講入面感覺點
新地出天井廁已經夠特色

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2022-9-21 13:56 發表

求奇揾間村屋3樓便可解決啦
你的要求, 南丫島都唔錯....
村屋安全問題,周圍又偏,有村霸隔離有狗叫就慘

濕地適合候鳥居住

了解元朗天水圍嘅人就知道
個location仲差過嘉湖山莊
但係仲有成30-50% premium

我喺元朗公司返荃灣屋企
仲快過啲同事返 慧X軒,俊X軒
貪天水圍街市獨市買餸夠貴? 

引用:
原帖由 r_chung 於 2022-9-22 00:40 發表
了解元朗天水圍嘅人就知道
個location仲差過嘉湖山莊
但係仲有成30-50% premium

我喺元朗公司返荃灣屋企
仲快過啲同事返 慧X軒,俊X軒
貪天水圍街市獨市買餸夠貴? 
天水圍就坐輕鉄,返荃灣就西鉄,比條春咩

引用:
原帖由 豬頭BB 於 2022-9-22 00:43 發表

天水圍就坐輕鉄,返荃灣就西鉄,比條春咩
吓? 大家都一齊喺公司返屋企
唔係比用幾多時間返屋企比咩?
時間貴過車費多多聲
大西北同埋住荃灣
淨係校網都唔洗諗啦係咪呀
屯元天啲教育水平係咩料子
唔係搬入去呱
情願住荃灣中心都唔會走入去大西北囉

見到個location
一係全家住開天水圍元朗
一係就唔知頭唔知路 9衝去買
如果唔係無乜原因要住到去望到深圳嘅地方
祥益汪汪隊仲要開live 係咁話自己唔係賣廣告
做agent 話自己推介樓盤唔係叫人買
虛偽到

荃灣講校網,笑死人

海關毒品調查科高級調查主任何明威表示,海關人員昨晚在荃灣區永順路一個私人屋苑對開,截查一名17歲本地男子,於其攜同的一個旅行袋中,起獲1公斤氯胺酮(K仔)。關員押同該名男子,到上址屋苑單位進行搜查,再發現藏有約500克K仔、約200克霹靂可卡因、與及毒品包裝工具等。涉案毒品市值約120萬元。海關懷疑上址為一個毒品儲存、包裝及分銷中心。被捕男子報稱無業、及無黑社會背景,押返海關總部扣留調查。涉案單位卻並非由該男子租用,不排除稍後有更多人被捕。何估計,該批毒品原本打算趁一連三日假期,供應荃灣區內或附近的娛樂場所。原文網址: 海關荃灣破毒品分銷中心拘17歲少年 檢市值120萬元毒品 | 香港01 https://www.hk01.com/article/777432?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

行水路過大陸近

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]