• 瀏覽: 3,659
  • 回覆: 15
康城地鐵新盤都要低過二手價,二手樓估價偏高啦

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-6-24 13:54 發表
康城地鐵新盤都要低過二手價,二手樓估價偏高啦
係,唔低過估價不如買康城新盤啦

引用:
原帖由 MS-06F-ZAKU 於 2022-6-24 13:25 發表
買家越來越明白銀行估價跟唔足嚴重滯後
如果跟估價成交的話風險非常大

仲話如果有賣家跟估價放
直頭連廣告都唔想幫佢落
"直頭連廣告都唔想幫佢落"

依句我唔信,AA唔會放過任何機會。

咁嘅時勢,買二手樓唔帶兩把斧頭去劈價是咪儍的,
而家連買一手都要帶一把去,胡說話好多折頭的雲匯試過回三成,
準買家一定要練熟手勢,手起斧落冇手軟,
斧頭幫形勢大好準買家要加入斧頭幫啦.

你咪試下叫業主低估價放囉 不過可能叫你以後唔好打比佢咋麻

引用:
原帖由 shichendao 於 2022-6-24 14:43 發表
咁嘅時勢,買二手樓唔帶兩把斧頭去劈價是咪儍的,
而家連買一手都要帶一把去,胡說話好多折頭的雲匯試過回三成,
準買家一定要練熟手勢,手起斧落冇手軟,
斧頭幫形勢大好準買家要加入斧頭幫啦.
醒目嘅業主一開門就會話低估價荀盤,有帶票平多10%

引用:
原帖由 dis_waihong 於 2022-6-24 14:48 發表
你咪試下叫業主低估價放囉 不過可能叫你以後唔好打比佢咋麻
業主話放估價加20%,最多等5年,呢d咪放長線釣大魚

一定要低估價5-10%

買家大部分時間買樓都係估價以內買架啦,你估買家個個唔駛上會

有個康城業主,話想用估價或高過估價少少賣,我即刻cut佢線

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]