• 瀏覽: 9,484
  • 回覆: 111
【蝕讓成交】愉景新城套3房移民盤 持貨40個月帳面蝕20萬 連使費損手近1球

荃灣愉景新城罕有錄得蝕讓成交,一個套3房單位以910萬元沽出,帳面蝕20萬元。美聯物業愉景新城分行助理區域經理鍾家豪指出,愉景新城 8座高層D室,屬移民盤,實用面積600平方呎,套3房間隔,單位於今年9月以980萬元放盤,現以910萬元沽出,累減70萬元,實用呎價15,167元。

原業主於2018年8月以930萬元放盤,持貨3年帳面蝕讓20萬元。據悉,單位裝修不俗,故業主當年買入價較市價貴8%,而是次沽出單位除帳面外,若計算買賣佣金、律師費及什費等使費,料蝕80至90萬元。

https://ps.hket.com/article/3128 ...  連使費損手近1球?mtc=60037

引用:
原帖由 連續狂野的蛇 於 2021-12-10 01:09 PM 發表
【蝕讓成交】愉景新城套3房移民盤 持貨40個月帳面蝕20萬 連使費損手近1球

荃灣愉景新城罕有錄得蝕讓成交,一個套3房單位以910萬元沽出,帳面蝕20萬元。美聯物業愉景新城分行助理區域經理鍾家豪指出,愉景新城 8座高層D室,屬移民盤,實用面積600平方呎,套3房間隔,單位於今年9月以980萬元放盤,現以910萬元沽出,累減70萬元,實用呎價15,167元。

原業主於2018年8月以93 ...
一到3年即放....

又一事實證明新世界樓買唔過

逃生門快關上

SSD滿3年就話移民 

最中意炒家蝕錢.

引用:
原帖由 籠中消失了花貓 於 2021-12-10 01:20 PM 發表
又一事實證明新世界樓買唔過
柏傲灣冇問題woo
賺唔少

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2021-12-10 01:48 PM 發表

柏傲灣冇問題woo
賺唔少
你可以而家買黎試下,將來就唔知啦

當賺左住

引用:
原帖由 籠中消失了花貓 於 2021-12-10 02:01 PM 發表

你可以而家買黎試下,將來就唔知啦
試左3年啦woo

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-12-10 01:35 PM 發表
SSD滿3年就話移民 
AA ON9 無極限....

咁cheap都跌?cheap 樓應該好頑強

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-12-10 01:35 PM 發表
SSD滿3年就話移民 
無炒家呀

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-12-10 02:09 PM 發表
咁cheap都跌?cheap 樓應該好頑強
買新地樓點都有保障過新世界樓嘅
新地有佢嘅地產公司同代理,至少會搵返d有錢d嘅客去買返佢二手盤
d窮客或者差嘅租客就留返俾買新世界樓嘅業主,蝕死人唔係無原因嘅

連使費損手近1球

平民樓嚟喎,都要輸咁多?唔係呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]