• 瀏覽: 2,241
  • 回覆: 32
+5
白石就黎有地鐵站,而區內交通都有繼續有改善中,對科學園、附近住宅都係好事。
本來有其他帖講尼個題目,但我俾樓主黑左回應唔到,我開黎係多謝果位師兄幫尼個區宣傳。真係多謝所有淡友。
大家點睇?

https://m.mingpao.com/pns/經濟/article/20211007/s00004/1633545166672/白石角10盤逾千伙餘貨待售

10月7日數據,現在白石角日日有成交, 空置數目又減小了 一大截。

睇返鐵路討論,果邊比較中肯,務實。
之前有位Haters 講到果邊一面倒反對咁,好彩我唔覺意睇下,並不是佢講咁的。

https://m.discuss.com.hk/index.p ... p;extra=&page=7

天父海灣丶逸瓏灣先可以住得人

我諗班淡友應該唔敢再出撀啦,班淡友睇錯市賣自住或根本無力上車,眼紅人地升值

不過唱好唱淡,只要有理據討論,大家都學到嘢,但有啲淡友為咗唱淡居然夠膽自行創作測量師講啲咩,比人捉到應一應,仲邊有顏面再上嚟吹水丫

大佬,大家一齊打開電視睇無線同一個節目,大氣電波人人睇到,錯過咗又可以上網睇番重播有證有據;再當當你耳仔唔好,位測量師講嘢有字幕喎,根本零藉口

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-10-25 09:25 AM 發表
天父海灣丶逸瓏灣先可以住得人
其他連人都住唔到咁勁呀, 想知你住邊到咁把炮, 講黎聽下等大家學下野
就咁放低一句成個無腦hater咁

引用:
原帖由 Hikaru.Fuyumi 於 2021-10-25 10:24 AM 發表
我諗班淡友應該唔敢再出撀啦,班淡友睇錯市賣自住或根本無力上車,眼紅人地升值

不過唱好唱淡,只要有理據討論,大家都學到嘢,但有啲淡友為咗唱淡居然夠膽自行創作測量師講啲咩,比人捉到應一應,仲邊有顏面再上嚟吹水丫

大佬,大家一齊打開電視睇無線同一個節目,大氣電波人人睇到,錯過咗又可以上網睇番重播有證有據;再當當你耳仔唔好,位測量師講嘢有字幕喎,根本零藉口
尼集我錯過左。

中高層園景17000有冇得諗呢?

地鐵站起得黎,都已經係四五十年後既事

引用:
原帖由 123chiu2001 於 2021-10-26 11:24 AM 發表
點解係四五十年?

引用:
原帖由 Hikaru.Fuyumi 於 2021-10-26 12:53 PM 發表

點解係四五十年?
你諗下沙中線係邊一年講既?
講完到而家都未通車

引用:
原帖由 123chiu2001 於 2021-10-26 01:56 PM 發表

你諗下沙中線係邊一年講既?
講完到而家都未通車
點睇專業人仕嘅講法?

附件

310888A6-36A2-46E3-AD81-72740A139109.jpeg(192.6 KB)

2021-10-26 02:25 PM

8E4C1F6B-E0C5-493B-91DD-FCBAD27CB992.jpeg(198.83 KB)

7921A8C7-8722-4D66-B7D9-4ADE1BC11039.jpeg(189.67 KB)

15649B9E-1AF0-41E5-A69A-509F927889B5.jpeg(200.92 KB)

7B0E68DC-B1A6-4140-9718-D8066004E408.jpeg(201.58 KB)

引用:
原帖由 Hikaru.Fuyumi 於 2021-10-26 02:25 PM 發表

點睇專業人仕嘅講法?
專家?你講笑話?
旺角道起條唔夠50米既行人天橋
都比預計時間遲左廿幾年
你話三幾年起個站??
好肯定連模型都未起到

引用:
原帖由 123chiu2001 於 2021-10-26 11:24 AM 發表
請問理據係?

引用:
原帖由 123chiu2001 於 2021-10-26 02:36 PM 發表

專家?你講笑話?
旺角道起條唔夠50米既行人天橋
都比預計時間遲左廿幾年
你話三幾年起個站??
好肯定連模型都未起到
旺角條天橋, 你都識講無理由起咁耐, 我相信裡面一定有好多問題我地唔知.

但點睇到尼樣野可以APPLY係白石角個站到呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]